Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Voleybol Voleybol Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali, final mücadelesinde Vakıfbank Azerbaycan'ın Rabita Bakü takımıyla karşılaşıyor - Voleybol Haberleri

        Voleybolda Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi finalinde temsilcimiz Vakıfbank, Azeri ekibi Rabita Bakü'yü 25-17, 25-20 ve 25-23'lük setlerle 3-0 yenerek tarihinde 2. kez Avrupa şampiyonu oldu.

        Vakıfbank: 3 - Rabita Bakü: 0

        Salon: Burhan Felek

        Hakemler: Susana Maria Rodriguez Jativa (İspanya), Goran Gradinski (Sırbistan)

        Vakıfbank: Gözde Sonsırma, Bahar Toksoy, Brakocevic, Glinka, Fürst, Naz Aydemir (Gizem Güreşen, Kimura, Güldeniz Önal, Ayşe Melis Gürkaynak)

        Rabita Bakü: Krsmanovic, Montano, Cruz, Akinradewo, Skorupa, Rabadzhieva (Castillo, Fomina, Starovic, Zhukova, Grün)

        Setler: 25-17, 25-20, 25-23

        Süre: 84 dakika (25, 27, 32)

        Voleybol CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nin final maçında Vakıfbank, Azerbaycan temsilcisi Rabita Bakü'yü 3-0 yenerek Avrupa şampiyonu oldu. CEV Şampiyonlar Ligi'nde sezonun iki namağlup ekibinin mücadelesine sahne olan final maçında Vakıfbank, rakibine karşı tüm setlerde üstünlük kurarak kalitesini gösterdi ve Avrupa voleybolunun bir numaralı kupasında tarihinin ikinci şampiyonluğunu kazandı.

        TARİH TEKERRÜR ETTİ

        Vakıfbank'ın Avrupa şampiyonu olmasıyla sonuçlanan CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali, tarihin de tekerrürü oldu. Burhan Felek Spor'nda 2011 yılında Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde düzenlenen CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nin final maçını yine Vakıfbank ile Rabita Bakü oynamış, Vakıfbank maçı yine 3-0 kazanmış ve bu kulvarda hem kendisinin, hem de Türk takımlarının ilk şampiyonluğunu elde etmişti.

        NAMAĞLUP SERİSİ SÜRÜYOR

        Rabita Bakü galibiyetiyle Avrupa'nın kadınlarda en güçlü takımı olduğunu kanıtlayan Vakıfbank, bu sezonki namağlup unvanını da korudu. Bu sezon lig, Türkiye Kupası ve CEV Şampiyonlar Ligi'nde toplam 36 maça çıkan Vakıfbank, henüz yenilgi yüzü görmedi. Öte yandan Vakıfbank'a final maçında 3-0 mağlup olan ve bu sezon ilk yenilgisini alan Rabita Bakü de ikinciliği elde etti.

        MAÇTAN NOTLAR:

        Voleybol CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde Vakıfbank ile Rabita Bakü arasında yapılan final maçına voleybolseverlerin ilgisi yüksek oldu. Burhan Felek Voleybol Salonu'nda Galatasaray Daikin ile Unendo Yamamay takımları arasında yapılan üçüncülük maçında tribünlerde yer yer gözüken boşluklar, final maçında doldu. Takımlarının bir kez daha Avrupa şampiyonu olması için çaba harcayan Vakıfbank taraftarları, tribünde bando eşliğinde tezahüratlar yaptı.

        TARAFTARLARIN KOLTUK İSYANI

        Karşılaşmada bilet aldıkları yerlere oturamayan bazı taraftarlar, duruma isyan etti. Ellerindeki biletin koltuk numarasının dolu olması nedeniyle bu yerleri işgal eden gruplarla tartışan taraftarların, güvenlik görevlilerinden yardım istemesi de çare olmadı. Yaşanan gerginlik üzerine araya güvenlik görevlileri girerken, taraftarlar yine de koltuklarına oturamadı.

        TÖRENLE KUPASINA KAVUŞTU

        Voleybol CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'ni şampiyon tamamlayan Vakıfbank, düzenlenen törenle kupasına kavuştu. Burhan Felek Spor Salonu'nda düzenlenen organizasyonun final maçında Azerbaycan'ın Rabita Bakü takımını 3-0 yendikten sonra saha içinde sevinç yumağı oluşturan Vakıfbank takımı oyuncularının mutluluğu, kupa töreninde de devam etti. Turnuvayı üçüncü tamamlayan İtalyan Unendo Yamamay ve ikinci bitiren Azeri Rabita Bakü ekiplerinin madalyalarını almalarının ardından, Vakıfbanklı oyuncuların ve teknik heyetin altın madalyaları, CEV Başkanı Andre Meyer ile Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan tarafından verildi.

        HALAY ÇEKEREK KUTLADILAR

        Madalyaların takılmasının ardından CEV Başkanı Andre Meyer, şampiyonluk kupasını tören kürsüsü önünde bir yumak oluşturan Vakıfbanklı oyuncuların ellerine bıraktı. Kupayı aldıktan sonra el ele tutuşan oyuncular, tüm tribünleri gezerek başarılarını taraftarlarla paylaşırken, tribündeki bando eşliğinde çiftetelli oynayıp, halay da çekti. Ayrıca, Vakıfbank Başantrenörü Giovanni Guidetti'nin teknik heyette yer alan diğer çalışanlar tarafından havaya atıldığı görüldü.

        BRAKOCEVİC MVP SEÇİLDİ

        CEV Kadınlar Şampiyonlür Ligi Dörtlü Finali'nin en değerli oyuncusu (MVP), Vakıfbank'ın Sırp oyuncusu Jovana Brakocevic oldu. Brakocevic, MVP ödülünü CEV Başkanı Andre Meyer'in elinden tribündeki taraftarların alkışları altında aldı. Öte yandan, Dörtlü Final'in en iyi smaçörü Galatasaray Daikin'den Rosir Calderon, en iyi blokçusu Rabita Bakü'den Natasa Krsmanovic, en iyi servisçisi Unendo Yamamay'dan Maren Brinken, en iyi liberosu Vakıfbank'tan Gizem Güreşen, en iyi manşet alan sporcusu Galatasaray Daikin'den Yuko Sano, en iyi pasörü Vakıfbank'tan Naz Aydemir ve en skorer oyuncusu da Rabita Bakü'den Madelaynne Montano seçildi.

        KUPA TÜRKİYE'DE KALDI

        Voleybol CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nin zirvesinde üst üste 3. sezonda da bir Türk takımı yer aldı. Galatasaray Daikin'in ev sahipliğinde İstanbul'da yapılan ve tarihinde 53. kez düzenlenen CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi'ni Dörtlü Finali zirvede tamamlayarak kazanan Vakıfbank, şampiyonluk kupasının üst üste 3. sezonunda yine Türkiye'de kalmasını sağladı. Organizasyonun 2011 yılında İstanbul'da gerçekleştirilen Dörtlü Final'de Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom adıyla birinci olan son şampiyon, geçen sezon Bakü'de şampiyonluğu kazanan Fenerbahçe'nin ardından bu sezon tekrar Avrupa'nın zirvesine adını yazdırmayı başarmış oldu.

        KILIÇ'TAN TEBRİK

        Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Voleybol Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde şampiyonluk elde eden Vakıfbank takımını kutladı. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, kutlama mesajında, finalde Azerbaycan'ın Rabita Bakü takımını 3-0 yenerek, 2011 sezonundan sonra CEV Şampiyonlar Ligi'ni bir kez daha kazanan Vakıfbank'ı tebrik ederek, ''Erkek ve bayan takımlarımızın başarısının devamını Akdeniz Oyunları'nda da bekliyorum'' ifadesini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ