Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor "Bu ceza Türk futbolunu bitirmiştir" - Trabzonspor Haberleri

        Şenol Güneş, Türkiye Futbol Federasyonu'nun UEFA'nın isteği üzerine Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'nden men etmesi hakkında yöneltilen sorular üzerine, şok olduğunu söyledi.

        Türk futbolunun sıkıntılı bir dönem geçirdiğini ve kendilerinin Avrupa kupası maçları öncesi de hep bu konuların gündeme geldiğini anlatan tecrübeli teknik adam, şöyle devam etti:

        ''Benim için şok oldu. Futbolda iyi kötü günlerimiz oldu ama böyle bir olayı ilk defa görüyorum. Çok üzüntülü ve sinirliyim. Uzun yıllarını futbola vermiş biri olarak, Türk futbolunun bitme noktasında olduğunu düşünüyorum. Çok kötü yönetildik ve yönetiliyoruz. Birbirimizle kavga etme adına ülke futbolunu batağa götürdük. Bundan hiç kimseni menfaati olamaz. Suçu kovalayacağımıza birbirimizi kovaladık. Bugünkü karar, Türk futbolunun ayıbı ve Türk futboluna vurulmuş önemli bir darbedir. Bir çözüm yolu bulunmalıydı. Suç varsa ortaya çıkarılmalıydı. Çok ihmal edildi. Galatasaray'ın yaptığı açıklamanın üzerine gidildi ama bugün Galatasaray haklı çıkıyor. Ülke futbolunu hep birlikte yok etmiş sayılıyoruz. Burada Fenerbahçe'ye veya başka takıma olmuştur diye bakarsak yine hata yapmış oluruz.''

        ''KEŞKE BENİM FUTBOL HAYATIM BİTSEYDİ DE...''

        Şenol Güneş, TFF'nin aldığı karar sonrası neler hissettiğinin sorulması ve Atletic Bilbao ile yapılan ilk maçın ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle PFDK'ya sevk edildiğinin hatırlatılması üzerine, ''Keşke benim futbol hayatım bitseydi de Türk futbolunu bu halde görmeseydim. Söylediklerimden dolayı alacağım ceza beni etkilemez ama bugünkü ceza Türk futbol camiasını bitirmiştir. Bir kirlilik varsa, bu kirliliğe ortak olup olayı değiştiremiyorsanız, içinden çıkmanız gerekir. Türkiye'de futbolun sahibi olmadığını söylediğimde kızanlar, bugün bunu görmüşlerdir. Söylediklerimi zaten anlayan ve dinleyen yok. Bu şartlar altında yarın oynayacağımız maç da anlamını yitirdi. Trabzonspor'la ilgili dosya var diye haber yapıldı. Eğer varsa ortaya konulmalı ve cezalar verilmeli'' yanıtını verdi.

        TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı görüşmenin ardından kararın açıklanmasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Güneş, ''Bunun konuyla ilgisi yok. Ama süreç kötü yönetildi. Her şeyde kararı Cumhurbaşkanı'na veya Başbakan'la görüştükten sonra alacaksak, evimizde yemek de yiyemeyiz'' dedi.

        Güneş, konunun ciddiyetine dikkat çekerek, ''Avrupa'da ses getirmek, iyi maç oynamak istiyoruz. Ancak futbolunuz lekelenmişse etkileniyorsunuz. Hayat devam ediyor, bununla da başa çıkacağız. Adını koymak mümkün değil. İnsan rüyasında görse şaşırır. Sadece bu seneyi değil, gelecek yılları da kaybetmiş olabiliriz. Çocuklarımıza da kötü örnekler göstermiş olabiliriz. Bilemiyorum, bunların arkası gelecektir mutlaka'' ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ