Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Şener rakipsiz kaldı! - Trabzonspor Haberleri

        Daha önce ismi geçen eski futbol federasyonu yönetim kurulu üyesi İbrahim Usta'nın adaylığını açıklamayacağını duyurmasının ardından bugün de Eski Devlet Bakanı Eyüp Aşık, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısıyla adaylık kararından vazgeçtiğini açıkladı.

        Eyüp Aşık, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, yarım asra yakın bir süredir hukuken ama bir asırdan fazla bir süredir fiilen var olan Trabzonspor'un çok önemli bir döneme rastlayan genel kurulunun tüm camiaya hayırlı, uğurlu olmasını dilediğini ifade etti.

        Son 3 yıllık yönetimde çok iyi işler yapıldığı gibi bütün kamuoyunun, Trabzonspor taraftarlarının haklı eleştirisine muhatap olan yanlışların da olduğunu belirten Aşık, ''Saha sonuçları bakımından hepimizi umutlandıran, tüm camiayı memnun eden bir tablo ortaya çıktı. Ama takdir edersiniz ki Trabzonspor'un tek önemli sorunu puan cetveli değildir. Mali yapısında ciddi yanlışlar ve sıkıntılar vardır. Seneden seneye gelirleri çok iyi artmasına rağmen giderleri daha fazla arttığı için gelir gider tablosunda makas sürekli artıyor'' dedi.

        Trabzonspor'un alt yapısının Trabzonspor'u taşıyamayacak durumda olduğunu kaydeden Aşık, ''Altyapıda sadece Trabzonspor'un değil tüm Karadeniz'in potansiyelini Türkiye'ye sunabilecek imkan varken bütün Türkiye'ye, dünyaya değil Trabzonspor'a bile oyuncu yetiştirilemiyor. Altyapı bir Barcelona, Borissia Dortmund'un alt yapısı gibi olmalı. İdari yapıda yapılan eleştirilerin büyük çoğunluğu doğrudur, yapı iyi değil. Hem yönetim içinde hem Trabzonspor'un değerleriyle uyum, huzur sağlanabilmiş değil. Bunun yanında bu son yönetim kendi içinde de huzur sağlayamadı. Belediye, üniversite, federasyon gibi kurumlarla iyi ilişkiler kurulamadı'' diye konuştu.

        Kendisinin 28 yaşında Trabzonspor'a yönetici olduğunu anımsatan Aşık, şöyle devam etti:

        ''O zaman Trabzonspor'un idman sahası yoktu. 1982 yılında başladık ve 2 yıl içinde Trabzonspor'a Türkiye'nin ilk tesisini kazandırdık. Devrimci ruh ile işe girdim. Sonucunu da aldım, bildiğiniz tesisleri yaptık. Bunun da öncülerinden oldum. Trabzonspor'da üç dönem yöneticilik yaptım. İstanbul Kartal'da Trabzonspor'a ait 20 dönümlük arazi kazandırdım. Kartal'da arsa var, onun üzerinde bir benzin istasyonu restoran var. Orayı bakanlığım dönemimde Trabzonspor'a kazandırdım. Daha sonraki arkadaşlar benzinlik ruhsatı imarını hallettiler. Hepsinin emekleri var. Milletvekilliği dönemlerimde de yönetim de görev aldım. Her zaman Trabzonspor'un yanında oldum.''

        Borsa konusunda Trabzonspor'un zarara uğradığını ve bunun çözülmesi için görüşlerini aktaran Aşık, Akyazı Stat Projesi'ne karşılık Hüseyin Avni Aker Stadı ve çevresinin değil de kazanılacak başka bir arsanın TOKİ'ye verilmesi gerektiğini savundu.

        10 YILDA 'SIFIR' BORÇ

        Aşık, Trabzonspor'un 170 milyon lira borcunun olduğunu anlatarak, ''10 yıl süre içinde bu borcu sıfırlayacak mali yapı oluşturacaktık. Bu borç, büyük borç ama iyi yönetilirse çok büyük değildir. Trabzonspor gelirlerini artıracak yeni projeler oluşturmalı. Trabzonspor'a okul, kolej, eğitime dayalı bir futbol altyapısı oluşturmak için çalışmalarımız vardı. Borsa konusunu halletmek, idari yapıyı profesyonel ve daha faydalı hale getirmek için çalışmalar yapılmalı. Bütün bunları düzeltmek için iyi hazırlıklar yaptım. Düşündüm ki bu görev bana düştüyse samimiyetle yerine getirmem lazım'' dedi.

        Bu doğrultuda İstanbul'da, Ankara'da ve yurt dışında mali yapıyı taşıyabilecek bir yönetim kadrosu hazırlayarak Trabzon'a geldiğini vurgulayan Aşık, ''Bir haftadır Trabzon'da çalıştım. 3-4 gece hiç uyumadım. Sabahlara kadar kabuslar gördüm. Görüşmeler, temaslar yaptım. Bir haftalık gerçekleştirdiğim samimi çalışmalarda bu ortamı yaratamayacağımı anladım. Bunu yönetim kuramadı şeklinde yorumlamayın, çünkü talep vardı. Ama bana yapılan telkinlerden, kişilerle yaptığım görüşmelerden birbirine dengeli, uyumlu, faydalı bir yönetim kadrosu oluşturamayacağıma kanaat getirdim'' diye konuştu.

        Yaptıkları çalışmalarla bir grup yarışına girdiklerini ifade eden Aşık, ''Böyle bir konsensüs olmayacağını gördüm. İnsanların benim anlattığımdan çok saha sonuçlarını önemsediğini, teknik kadronun başardığını başarmaya devam edeceğini, ümit ettiğini ve saha sonuçlarının bütün olaya endekslendiğini gördüm. Size basın toplantısı için davet gönderdiğim zaman samimi fikrim adaylık açıklamasıydı. Ama iki gün evveldi. O günden beri olanları gördüm, bu kadar iyi niyet ve projelerle faydalı olacağım derken belki zarar vereceğimizi hissettim ve vazgeçtim'' dedi.

        Basın mensuplarını 2 gün önce adaylık açıklaması için davet ettiğini anlatan Aşık, ''Bunu yeminle söylüyorum. Hiç aklımından ucundan bile geçmemişti böyle farklı bir açıklama yapmak. Benim adaylığımın istikrarı bozacağı şeklinde çok propaganda yapıldı, çok fazla söylendi, edildi. Kimisi yazdı, çizdi. Kimisi söyledi ve pek çok kişiyi de üzerime saldılar'' ifadelerini kullandı.

        ''YÖNETİM KONGRE YAPMA MECBURİYETİNDE DEĞİLDİ''

        Aşık, genel kurulu yapma kararını kendisinin almadığına dikkati çekerek, şunları söyledi:

        ''Yönetim kongre yapma mecburiyetinde değildi. Sene sonuna kongreyi atabilirdi. Ben yok dedim. Siz de göreceksiniz ki yönetimin yüzde 80'i değişecek. Yani yönetim değişikliği ben olsam da olacak, olmasam da olacak. Belki yine iki liste çıkacak. Belki tek başkan olsa da iki liste olacak. Kongre savaşı yine olacak. İstikrar, huzur bozulacaksa, bunu bozmak isteyenler yine bozacaklar. O bize bağlı bir şey değildi. Ama ben aday olsam, bozsam bende kalacaktı. El birliği ile benim üzerime yıkılacaktı. Şimdi ben o işin altına girmek istemiyorum, ben sebep olmak istemiyorum. Bozulacaksa kendiliğinden bozulsun. Hep beraber yine tamir etmek bize düşerse tamir ederiz. Herkes gibi ben de Trabzonspor'un şampiyonluğundan umutluyum, keyif alıyorum. İnşallah sezon sonunda şampiyon oluruz. İnşallah şampiyonluk dediğim projelere kapı açar. Belki önümüzdeki seneler bu şampiyonluğu kutlarız ama bizim için nihai hedef bu değil, mali, idari altyapı düzenlemeleri olur. Bana destek veren dostlara arkadaşlara teşekkür ediyorum. Onlardan çok çok özür diliyorum. Destek olanlara çok teşekkür ediyorum. Sizleri de yanıltmış oldum. Hepiniz adaylığını açıklayacak diye yazdınız ama yanıltmış oldum. Tekrar Trabzonspor'a başarılar diliyorum. Allah Trabzonspor'a yardım edenlerin ve Trabzonspor'un yardımcısı olsun.''

        ''...FİTNE SOKUP ORTALIĞI KARIŞTIRMAK İSTEMİYORUM''

        Eyüp Aşık, bir gazetecinin ''(Pek çok kişiyi üzerime saldılar) dediniz. Size ne saldılar, ne dediler'' şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

        ''Ama o cümlenin ardından dedim ki ben de bir fitne sokup ortalığı karıştırmak istemiyorum. Bir gün onları oturup konuşuruz da ben şimdi daha çok birlik beraberlik için kendimi de feda ederken dönüp ortalığı karıştırmak istemiyorum. Evvelki gün toplantıyı duyurduğum zaman düşüncem adaylığımı açıklamaktı. Çok samimi, ciddi düşündüm, taşındım, olaylara da baktım. Girsem kazansam istediğim ekibimi kurdurmayacaklarını anladım. Ondan sonra bu ekibi kursam çalıştırılmayacağımı anladım. O zaman projelerimi gerçekleştiremeyecek Gaziantep, Kardemir Karabükspor maçlarına konsantre olacaksam, senede bir kere toplanıp gündemdeki konuları tartışamayacaksam dediğimin tersini yapmış olacağım. Onu da kendime yediremedim.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ