Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Spor 'İnönü'de desibel rekoru kırıldı' - Spor Haberleri

        Siyah-beyazlılar, Şampiyonlar Ligi A Grubu 3. maçında İngiliz devi Liverpool'u etkili bir oyunun ardından 2-1 mağlup ederek gruptaki iddiasını sürdürürken, karşılaşma boyunca büyük destek vererek takımlarını ateşleyen Beşiktaş taraftarı, İngilizleri de büyüledi.

        "DESİBEL REKORU KIRILDI" Daily Telegraph gazetesi, "Maç öncesindeki 1 dakika saygı duruşunun vakarı ardından inanılmaz ve insanı sağır eden bir akşam başladı... İnönü, futbol tarihinin en yüksek desibel seviyesiyle gurur duyabilir: 132. 13 dakikanın ardından Beşiktaş UNUTULMAZ MAÇIN GOLLERİ İÇİN TIKLAYIN

        taraftarları yeni bir rekor kırmanın yanı sıra boğazlarını da parçalamış olmalılar" ifadelerini kullandı.

        Daily Telegraph, karşılaşmanın sonunda Beşiktaş taraftarlarının Liverpool için tezahürat yapmasını ve bunun karşılık bulmasını da harikulade bir sportmenlik havası olarak niteledi. Gazete, Beşiktaş’ın Liverpool'a göre hem savunma hem orta saha hem de forvette daha iyi organize olduğunu belirtirken, İstanbul'da 2 yıl önceki Şampiyonlar Ligi zaferinin anısıyla büyük umutlarla yola çıkan Liverpool'un bu sonuçla Avrupa sahalarından erkenden silinmenin eşiğine geldiğini kaydetti. Gazete, ayrıca Beşiktaş'tan Serdar Özkan ve kaleci Hakan Arıkan'ı da övdü.

        Gazete, sayfaya takım kaptanı Steven Gerrad'ın maçın son düdüğünün ardından yaşadığı acıyı yüzüne yansıtan bir fotoğrafını da koydu ve ''Acı Oyun'' ibaresini fotoğrafla birlikte kullandı. İstanbul'un, Liverpoolluların kalplerinde umut yarattığını, ancak Liverpool'un aksine bir fırtınanın içine yürüdüğünü de kaydeden gazete, ''Oysa bu kentte 2005 yılında Avrupa Kupası'nı havaya kaldırmışlardı, şimdi ise Avrupa'ya erken vedaya doğru itildiler. Zira Türk tarafı gerek defans, gerek orta saha ve gerekse hücumda daha iyi organize olmuştu'' yorumunda bulundu.

        GUARDIAN: "LIVERPOOL DİBE VURDU" Guardian gazetesi ise Liverpool'un İstanbul'daki maçta Beşiktaş’a 2-1 yenilmesi sonrası dibe vurduğunu yazdı. Gazete maçın sıradışı bir ortamda geçtiğine dikkat çekerek, "Liverpool'un bu son sınavında arka planda ise iki takım arasında bir Şampiyonlar Ligi maçındansa siyasi gösteri havası vardı. Stadın dışında PKK aleyhinde ya da Kuzey Irak'ın işgalini isteyen pankartlar açılmış, içeride bir borazancı, ölen asker anısına çalıyordu. Türk bayraklarından bir deniz içinden bir taraftar kopup sahanın ortasına da bir bayrak dikmeye çalıştı" görüşlerine yer verdi.

        TIMES: LIVERPOOL ELENMENİN EŞİĞİNDE The Times gazetesi, Liverpool'un Beşiktaş maçının ardından, Şampiyonlar Ligi'ne erken veda etmenin eşiğine geldiğini yazarken, Teknik Direktör Rafael Benitez'in ve oyuncularının takımı grubun en sonuncusu durumuna düşürdüklerini belirtti. Marsilya yenilgisinin ardından gelen Boğaz bozgununun, takımın ligdeki geleceğini de tehlikeye düşürdüğüne işaret edilen haberde, maçın, Liverpool'dan, İstanbul'a giden yaklaşık 600 taraftar tarafından da izlendiği kaydedildi.

        The Independent gazetesi ise haberinde, Liverpool'un İstanbul'da aldığı yenilginin, takımı, Şampiyonlar Ligi'nden elenme tehlikesiyle karşı karşıya getirdiğine yer verdi. Beşiktaş'ın başarısının Liverpool'u Şampiyonlar Ligi'ne erken veda etmenin utancıyla karşı karşıya getirdiğini yazan gazete, maçın önemli pozisyonlarını okurlarına özet olarak aktarırken, Liverpool Teknik Direktörü Benitez'in bir sonraki sınavının da önümüzdeki hafta sonunda oynanacak Arsenal maçı olduğuna dikkat çekti.

        DAILY MAIL: BENITEZ'IN EN BÜYÜK UTANCI Daily Mail gazetesi ise sonucu ''Turkey Stew'' şeklindeki benzetme içeren ve ''Hindi yahnisi'' anlamına da gelen bir başlıkla duyurdu. ''Rafael'in Kırmızıları'' diye adlandırdığı haberinde, Liverpool'un her an Şampiyonlar Ligi'nin dışında kalması ihtimaline dikkat çekerek, ''Beşiktaş karşısında alınan mağlubiyet takımı grubunun en sonuncusu durumuna getirdi'' diye verdi. Haberde Florance Nightingale hastanesinin İnönü Stadyumu'nun hemen altında bulunduğuna işaret edilirken, ''Onların kırık kalpleri onarıp onaramadığını size sadece Liverpool'un, İstanbul'a seyahat eden taraftarı söyleyebilir'' dedi. İstanbul'un, Liverpool'un Avrupa kupası rüyasında sihirli bir kent olarak ortaya çıktığını, ancak kabusa dönüştüğünü de yazan Mail, maçın Teknik Direktör Benitez'in kariyerinin en büyük utancı olduğunu belirtti. (SPOR SERVİSİ-AA) Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool'u üstün futboluyla 2-1 yenerken, 90 dakika boyunca takımlarına inanılmaz bir destek veren siyah-beyazlı taraftarlar, İngilizleri de kendilerine hayran bıraktı. Daily Telegraph gazetesi, taraftarların 132 desibellik ses seviyesinin futbol tarihinin rekoru olduğunu ifade ederek "İnönü, futbol tarihinin en yüksek desibel seviyesiyle gurur duyabilir" ifadesini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ