Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Yılport Samsunspor "Ali Sami Yen'deki maçı unutamıyorum" - Yılport Samsunspor Haberleri

        Kılıçarslan Kopuz, Galatasaray taraftarı annesinin hep ''Allah sana Ali Sami Yen'de futbol oynamayı nasip etsin'' diye dua ettiğini belirterek, ''Kocaelispor formasıyla orada 5-2 galip geldiğimiz maçta oynadım, Allah bana orada tarih yazmayı nasip etti'' dedi.

        Kopuz, futbola bir köy takımında başladığını, sonrasında Çaykur Rizespor'un alt yapı seçmelerini kazanıp bu takımın yeşil mavili formasını giyerek kariyerini sırasıyla Ofspor, Zonguldakspor, Pazarspor, Kocaelispor ve Altay'da sürdürdüğünü anlattı.

        Kopuz, Çaykur Rizespor formasını giyerken haftanın altı günü 4.5 kilometre yürüyerek antrenmanlara gidip geldiğini belirtti ve geçen sezon Altay'da zor günler yaşadığını kaydetti.

        Kulüp yönetiminin inisiyatifi dışında gelişen olaylar nedeniyle maçlara çıkmama kararı aldığını, o dönem kendisini isteyen Çaykur Rizespor'la anlaşamadığı için Samsunspor'a geldiğini dile getiren Kopuz, ''Şu an resmi bir anlaşmam yok, para konuşmadık. (Gel) dediler ve (Geleceğim) dediğim için geldim. Benim açımdan verilmiş söz, senetten daha değerlidir ve sözlerimi tutarım. Bu ay sonunda Samsunspor'un kongresi var. Kongre sonrasında her şey netleşecek'' dedi.

        Kopuz, kariyerini her zaman paradan değerli gördüğünü belirterek, şunları söyledi:

        ''Benim için paradan daha değerli durumlar vardır. Ayrıldığım takımdan sorunlu ayrılmak, arkamdan konuşturmak istemem. Geri döndüğümde samimi bir gülümseme ile karşılanmak isterim. O yüzden para her zaman ön planda olmamalı. Çok para alıp arkamdan konuşturacağıma az paraya oynarım ama hakkımda iyi konuşulsun isterim.

        Bazı yöneticiler deyim yerindeyse uyanık davranıyor. Peşinatları veriyorlar, maç başı ücretleri ödemiyorlar, primleri kısıyorlar. Sadece peşinatla sezonu geçirmeye çalışıyorlar. Türk futbolundaki yanlış burada. Az versinler ama temiz versinler. Futbolcu, taraftara ve paraya gider. Futbolcu, parasını kopartabileceği yerleri tercih etmeye çalışıyor. Ben uçuk tekliflerden yana değilim. Sezonda anlaştığınız parayı alabiliyorsanız bu en güzelidir.''

        SÜPER LİG İLE 1. LİG ARASINDAKİ FARKLAR

        Süper Lig ile Bank Asya 1. Lig arasında kalite farkı bulunduğunu anlatan Kopuz, Süper Lig'de skoru değiştirebilecek çok fazla oyuncu olduğunu, ancak bunu 1. Lig için söyleyemeyeceğini bildirdi.

        TÜRKİYE LİGLERİNDEKİ YERLİ KALECİLER

        Kopuz, takım içerisindeki dostluğun Süper Lig'e oranla 1. Lig'de daha ön planda olduğunu ve Türkiye'de yetişen yerli kalecilere yabancılara oranla daha az şans verildiğini savundu.

        Türk kalecilere güvenilse daha iyi işler yapabileceklerini belirten Kopuz, şöyle konuştu:

        ''Kaleye geçtiğimde 20 yaşındaydım. O zamanki hocamız Rasim Kara idi, ben de üçüncü kaleciydim. 4 hafta içinde kaleye beni aldı ve bu bir cesaret işiydi. Kötü oynasaydım önce kendimi, sonra hocamı yakacaktım ama yeteneğimi gösterdim, hocam da cesaretinde haklı olduğunu ispatladı. İşin ilginç yanı o dönemki başkanımız adımı dahi bilmiyordu. O derece ilgisizlik vardı yani. Bizde yabancı hayranlığı çok fazla, hatta hayranlıktan da öte. Bundan 5 yıl öncesine kadar yönetici futbolcuyu 1.5 milyon liraya transfer ederdi, lakin futbolcunun cebine 500 bin lira girerdi. 1. Lig'de sözde limitler var, menajerlere para verilmeyecek gibi ama bunu deliyorlar ve bu sistem futbolcuya vurulan bir darbedir.''

        ANNEM DUA EDERDİ

        Kopuz, futbolculuk yaşamı süresince şimdiye kadar birkaç unutamadığı maç olduğunu, ancak Kocaelispor'da oynarken Galatasaray'a karşı Ali Sami Yen Stadı'nda 5-2 kazandıkları karşılaşmanın hayatında ayrı bir yeri olduğunu söyledi.

        Annesinin Galatasaray taraftarı olduğunu ve hep kendisine ''Allah sana Ali Sami Yen'de futbol oynamayı nasip etsin'' diye dua ettiğini dile getiren Kopuz, ''Allah bana orada tarih yazmayı nasip etti'' dedi.

        Vücudunun direnci elverdiği ölçüde aktif futbola devam etmek istediğini anlatan Kopuz, şunları kaydetti:

        ''Faal futbolu bıraktıktan sonra altyapıda görev almak gibi isteğim var. Çalışmalarımdan arta kalan kısımda alt yapıdaki kardeşlerimizle idmana çıkarım ki, onlar şevklensin diye. Kaleciliğin yüzde 50'si görsellikten ibarettir. Onlara bir şeyler göstermeye çalışıyorum. Ağabeylerimden gördüklerimi uygulamaya çalıştım. Dolayısıyla onların ağabeyi konumunda yer alarak en azından küçük bir hareketi benden kapmalarını sağlamaya çalışıyorum.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ