Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adı üzerinde hazırlık maçı. Bunlarda çeşitli oyun ve farklı oyuncular göreceğiz ki eksik gediklerimiz iyice belli olsun. Onlar üzerine çalışalım.

        Avusturya maçı Macaristan müsabakasından daha farklı idi. Ralf Ragnick gibi önemli bir taktisyenin takımıydılar. Önde basıp set hücumunda bize alan - nefes tanımamaktı amaçları ki ilk dakikada başarılı da oldular. 10. dakikadan itibaren oyunu aldık ve hücum bölgesine yine rahat gelip pozisyon aradık. Bilhassa Kenan'la etkili olduk ve net bir pozisyon üretemeden bir atakta penaltıyı kazandık. Sonrası bi 7-8 dakika daha iyi oyun hakimi olsak da 41-46 arasındaki kısacık süredeki ön alan baskısından rakibe 2 pozisyon verdik. Golü de yedik. İlk devre gösterdi ki önde basanlara karşı çıkış planı yapmalıyız. Bir de kaleci formsuzluğumuzla ilgili dua etmeliyiz.

        İlk devre için önde baskıya çözüm üretememiz bir derece anlaşılabilir. Lakin 2. yarıya da aynı şekilde başlayıp yine baskıya boyun eğmek saçmalıktı. Devre başında yine bir Uğurcan'ın yeri dövmesi ile 3. golü; akabinde ön alan baskısı ile gelen atakta penaltıdan 4'ü yedik. Montella 46'da yapması gerekeni 60'da yaptı ve oyuna çıkmak için Hakan'ın yanına Orkun'u dahil etti. Kanat forvetleri değiştirdi. Kerem-İrfan yerine Barış Alper ve Yunus girdi. Bu değişiklerle sete başlangıçlarımız daha iyi olsa da bu kez de takım yumuşadı.

        Bir iki atak yapabilmiş ve hatta gol atmıştık ki hakem Avusturya'ya bir penaltı daha çaldı. 4-2 olacak skor 5-1 oldu. Hazırlık maçı tamam tamam da 5 gol yemek de özgüven kırıcı. Semih Kılıçsoy üzerinden Montella ilk defa tartışılmaya başlanmışken, menajerlerin milli takım üzerindeki etkileri konuşulurken 6 yemek 'hoş değil'den öte anlamlar taşır.

        Bu mağlubiyetten çıkarılacak dersler şunlar:

        • Önde basan rakiplere karşı çalışmalıyız.

        • Semih Kılıçsoy olayı gibi polemiklere konu işleri minimize etmeliyiz.

        • Sempatik ve sevilen milli takım imajını yeniden sarsacak 'menajer etkisi' gibi iddialara neden olacak kadro tercihleri yapmamalıyız. Montella da kendisini daha iyi anlatmayı bilmeli.

        • Kaleci konusunu çözmeliyiz.

        Avusturya'dan 6 gol yiyecek takım olmadığımızı biliyoruz. Ama bu kez yediysek oturup uzun uzun düşünmek lazım.