Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Diğer Olimpiyat Güreşte erkekler grekoromen 120 kiloda Rıza Kayaalp, Gürcü rakibi Gurem Pherselidze'yi 2-0 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu. - Olimpiyat Haberleri

        Türkiye, Londra Olimpiyat Oyunları'ndaki ilk madalyasını grekoromen güreşte Rıza Kayaalp ile aldı.

        Grekoromen güreş 120 kiloda Gürcü Guram Pherselidze ile bronz madalya mücadelesine çıkan Rıza Kayaalp, rakibini 2-0 yenerek, Türkiye'ye bronz madalya kazandırdı.

        Karşılaşmada ilk periyodu 1-0 önde kapayan Rıza Kayaalp, ikinci periyotta da rakibine 1-0 üstünlük kurdu ve müsabakadan 2-0 galip ayrılarak, bronz madalyanın sahibi oldu.

        Müsabakanın ardından büyük bir mutluluk yaşayan Rıza Kayaalp, Türk bayrağı ile minderde tur attı.

        Salonda bulunan Türk seyirciler de tezahüratlar ve alkışlarla Kayaalp'i kutladı.

        Kayaalp, 120 kiloda ilk turda Ukraynalı Orlov, çeyrek finalde ABD'li Byers'i mağlup etmiş, yarı finalde ise Kübalı Nunez Lopez'e mağlup olmuştu.

        "DURMAK YOK YOLA DEVAM"

        Rıza Kayaalp şunları söyledi:

        "Mutluyum. Ama hedefimiz şampiyon olmaktı. Elimden gelen tüm çabayı gösterdim. Tabii daha gencim. Önümüzdeki yıllarda daha iyisini yapabilirim. Başarılı bir sporcuyum; yeteneğim de var. Durmak yok yola devam. Sayın Bakanımız (Suat Kılıç) aradı; tebrik etti. İnşallah bu hayal kırıklığı sona ermiş olur da başka madalyalar kazanabiliriz. Kulüp başkanım Melih Gökçek'e, hocalarıma ve federasyonumuza teşekkür ederim. Daha madalya getirmeye devam edeceğim."

        BEKİR BOZDAĞ, KAYAALP'İ KUTLADI

        Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Londra 2012 Olimpiyatları'nda Türkiye adına ilk madalyayı kazanan Rıza Kayaalp'i kutladı. Bozdağ, Twitter hesabından, Londra 2012 Olimpiyatları'nda grekoromen güreşte 120 kiloda bronz madalya kazanan Rıza Kayaalp'i gönülden kutladığını bildirdi. Kayaalp'in kazandığı madalya ile hem Yozgat'ın hem de Türkiye'nin gurur kaynağı olduğunu belirten Bozdağ, ''Bozok Yaylası'nın yiğit evladı, Yozgat'ın gururu hemşehrim Rıza Kayaalp'i olimpiyatlarda ilk madalyayı kazandırdığı için gönülden kutluyorum. Tebrikler Rıza'' ifadelerini kullandı.

        "BURUK BİR SEVİNÇ YAŞIYORUZ"

        Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker, Rıza Kayaalp'i Londra Olimpiyat Oyunları'nda bronz madalya kazanması nedeniyle kutlarken, buruk bir sevinç yaşadıklarını söyledi.

        Bekir Çeker, Rıza Kayaalp'in karşılaşmasının ardından, Türkiye adına ilk madalyanın geldiğini belirterek, ''Rıza'yı tebrik ediyoruz, ilk madalya ondan geldi. Kendisinden altın bekliyorduk. Kübalı rakibi çok güçlüydü. İlk periyotta kolunu kaptırdı. Rıza genç bir sporcu, memlekete daha çok madalya kazandıracak'' diye konuştu.

        Londra'da güreş müsabakalarına kadar madalya alınamamış olmasının sporcular üzerinde baskı oluşturduğunu ifade eden Çeker, ''Selçuk Çebi'nin kurası çok iyiydi. En kötü ihtimal 3. olurdu. Madalya alınmaması baskı oluşturdu. Daha önceki olimpiyatlarda halter, boks, güreş gibi madalya aldığımız müsabakalar önce oluyordu'' diye konuştu.

        Bekir Çeker, güreş müsabakalarının devam ettiğini hatırlatarak, ''Yarın grekoromende 2 güreşçimiz mindere çıkacak. Kızımızdan da madalya bekliyoruz. Serbest güreşçilerimizin de başarılı olacağına inanıyorum. İnşallah altın madalya ile döneriz'' ifadelerini kullandı.

        Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın, Rıza'nın müsabakasının ardından kendisini aradığını dile getiren Çeker, ''Sayın Bakanımız ilk madalya için aradı. Kendisine teşekkür ederiz. Altın madalya ile dönmek isterdik. İnşallah serbestte daha başarılı olacağız'' diyerek sözlerini tamamladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ