Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Diğer Olimpiyat Taciz iddiasına cevap! - Olimpiyat Haberleri

        Sporcuların kaldığı oyunlar köyünde ‘taciz’ şoku yaşandığı ile ilgili iddiaya cevap veren Gençlik Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, 'Bu kadar mükemmel yaptığımız bir şeyi zorla karalamanın hiçbir mantığı yok'' diye tepki gösterdi.

        "BÖYLE BİRŞEY YOK"

        Erzurum'da devam eden 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları ile ilgili medyaya yansıyan aksaklık ve taciz iddialarına ilişkin, 'Yunus Akgül, medyada yer alan haberlerle ilgili, ''Bu kadar mükemmel yaptığımız bir şeyi zorla karalamanın hiçbir mantığı, akla fikre uyacak tarafı yok. Taciz olayı diye bir şey çıkardılar. Eğer taciz olsa şikayet olur. Böyle bir şey yok. Arıyorum köyün müdürünü, emniyeti böyle bir şey yok. Nedir bir bu taciz olayı anlamış değilim'' diye konuştu.

        Mükemmel bir organizasyon yapmaya çalıştıklarını ve şu ana kadar aksayan herhangi bir şeyin olmadığını anlatan Akgül, ''Kar yağmadı gittik kar yağdırdık, kamyonlarla kar taşıdık. Her şeyi çok güzel yaptık. (İddialar) Böyle bir şeyi yapmanın anlamı yok. Bu kadar mükemmel bir organizasyonda kendi kendimizi yaralamanın bir anlamı var mı?'' değerlendirmesinde bulundu.

        Yunus Akgül, oyunların yapıldığı salon ve alanları sürekli gezerek kontrollerde bulunduklarını belirterek, şunları kaydetti:

        ''Şu ana kadar aldığımız hiçbir şikayet olmadığı gibi, sürekli teşekkür ediyorlar. Her şey için teşekkür ediyorlar. Oyunların ilk gününde bazı sıkıntılar yaşadık, bu normal... Onlarca organizasyona gittim. 2010 Vancouver Kış Olimpiyatları'nda tam 3 kez otobüs beklerken üzerime yağmur boşaldı. İşte bir otobüs birkaç dakika geç kalmış... Bu şeyleri büyütmenin anlamı yok. Kendi kendimize ihanet ediyoruz. Çin'de bir milliyetçi olimpiyatlar sırasında ABD'li bir turisti öldürdü; medyada hiç yansımadı. Ama bizde gazeteci arkadaşlarımız cadı avına çıkmışlar.''

        Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı George Killian ile sürekli beraber olduklarını dile getiren Akgül, ''Organizasyon için sürekli bana teşekkür ediyor. Böyle bir şey yazılması çizilmesi abes. Burada çıkan bir haberi bütün dünya takip ediyor, böyle şeylere gerek yok'' ifadelerini kullandı.

        PASİNLİOĞLU: BİZE ULAŞAM BİRŞEY YOK

        Erzurum'da devam eden 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında, önceki gün oyunlar köyünde Kanadalı bayan sporcuların taciz edildikleri yönünde bazı basın yayın organlarında yer alan iddialar üzerine, Oyunlar Köyü Başkanı Yahya Pasinlioğlu, ''Bize ulaşan hiçbir şey yok. Kanada delegasyon başkanının da bu işten haberi yok'' dedi.

        Pasinlioğlu, bazı basın organlarında yer alan, oyunlar köyünde görevli personelin önceki gece düzenlenen Hadise konserinin ardından, Kanadalı bayan sporcuları taciz ettikleri yönündeki iddialar üzerine Kanadalı delegasyon başkanıyla görüştüklerini bildirdi.

        Kanada delegasyon başkanının olayı doğrulamadığını anlatan Pasinlioğlu, şunları kaydetti:

        ''Kanada delegasyon başkanıyla arkadaşlarımız görüştü. (Bizim bu olaydan haberimiz yok. Böyle bir şey yok)diyor. Zaten Hadise'nin konseri oyunlar köyü dışında üniversite içerisinde oluyor. Konaklama alanı dışında oluyor yani. Kanada delegasyonundan bize intikal eden bir şey olmadı. Gazete haberinden dolayı arkadaşlar delegasyon başkanıyla görüştüler. Biraz önce, 5 dakika önce görüştüler. Arkadaşlar geldi dediler ki (bayanın haberi yok) Bu bir iddia. Böyle bir şey yok diyormuş. Asılsız bir haber. Şimdi arkadaşlara söyleyeceğim basın toplantısı yapsınlar, gereğini de yapsınlar. Yani bize ulaşan hiçbir şey yok. Kanada delegasyon başkanının da bu işten haberi yok.''

        Organizasyon Komitesi Genel Sekreteri Yeşim Müderrisoğlu ise iddiayı duyar duymaz Pasinlioğlu ile görüştüklerini ve Pasinlioğlu'nun yardımcısının Kanada delegasyonu başkanıyla görüştüğü bilgisini aldıklarını ve iddianın gerçek olmadığını öğrendiklerini söyledi.

        Kendilerinin de Kanada delegasyon başkanıyla görüşeceklerini anlatan Müderrisoğlu, ''Kendisinden yazılı açıklama almayı düşünüyoruz. Bize şu ana kadar ulaşan her hangi bir olumsuz bilgi yok. Böyle bir şey varsa delegasyon başkanının şikayetini, yoksa da yazılı olarak böyle bir şey olmadığı yönünde yazı almayı düşünüyoruz'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ