Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Diğer Olimpiyat Motivasyon İstiklâl Marşı! - Olimpiyat Haberleri

        Ok gibi yerinden fırladı...

        Hedefe kilitlenmişti...

        Engelleri bir bir aştı, rüzgar gibi finişi geçti. Ama emin değildi kazandığından. Yerinde duramıyor, tribünlere “Ben mi kazandım, ben mi?” diye soruyordu. Evet, o kazanmıştı. Tribünlerin şaşkın bakışları arasında 12.63 ile ‘uzatmalı hayali’ olan Avrupa şampiyonluğuna ulaşmıştı Nevin Yanıt...

        Öyle bir yarıştı ki, tekrarını izlerken bile insanın gözlerini dolduruyordu...

        Türkiye’nin kısa mesafe koşularında ilk madalyasını kazanan Nevin Yanıt, dün Barcelona turu atarken ‘rüya gecesi’ni HABERTÜRK ile paylaştı...

        ‘ÇOK İYİSİN, ÇOK İYİSİN...’

        Final yarışını hatırlamıyorum bile. Starttan itibaren ‘Çok iyisin, çok iyisin’ diyerek kendimi motive ettim. Rakiplerimi hiç düşünmedim hatta onları görmedim bile. Şampiyon olduğuma halâ inanamıyorum. Bazı arkadaşlarım yarışı Facebook’tan paylaşmışlar. Tekrarını izlerken bile kendi kendime ‘Bu gerçekten ben miyim?’ diye soruyorum. Benim için de duygu dolu bir yarış oldu.

        ‘BENİM İŞİM ÇALIŞMAK’

        Uzun yıllar iyi durumda olmama rağmen güçlü rakipler karşısında heyecandan titrerdim. Takoza oturduğumda dizlerimin bağı çözülürdü. Ama devir değişti. Artık dünya benden korksun. Ama bu yanlış anlaşılmamalı. Ne coldum delisi olmayacağım! Mezarlıklar kendisini vazgeçilmez sananlarla dolu. Benim işim çok çalışmak ve başarmak. 2011 Dünya Şampiyonası ile 2012 Londra Olimpiyatı’nda kürsüye çıkmak, 2012 Helsinki Avrupa Şampiyonası’nda ise unvanımı korumak istiyorum.

        ‘MOTİVASYON İSTİKLÂL MARŞI’

        Avrupa Şampiyonası öncesinde en büyük motivasyon kaynağım İstiklâl Marşı’ydı. MP3’üme yükledim ve antrenmanlarda kulağımdan çıkarmadan İstiklal Marşı’nı dinledim. Tek amacım, marşımızı tüm dünyaya dinletmekti. Sonunda hedefime ulaştım. Madalya töreni sırasında İstiklal Marşı’nı sadece ben değil tüm stat dinledi. Hiç bundan daha büyük bir gurur olabilir mi?

        ‘ELVAN DA TÜRK KIZI’

        Barcelona’da Elvan Abeylegesse’nin altın madalya almasına çok sevindim. O Türkiye için çok önemli bir atlet. Elvan da bir Türk kızı ve bizim bayrağımızı yükseltiyor. Türkiye’de atletizme büyük katkısı oldu. Onu bir Türk antrenör Ertan Hatipoğlu’nun yetiştirmesi de önemli bir başarı.

        "TELEFON DEĞİŞECEK"

        Hayal derecesi 12.63’e ulaşan Nevin, “Hocamın telefonu 12 63 ile bitiyordu. Şimdi numarası değişecek. 12 40’lı bir şey bulmalı. Yeni hedef o” dedi.

        Antrenörü Cüneyt Yüksel’in telefonunun son 4 rakamı olan ve ‘bir gün koşacağım’ diyerek odasına yazdığı hayal derecesi 12.63’ü başardığını hatırlatan Nevin Yanıt, “Bu iş antrenörüme yaramadı. Şimdi telefonunu değiştirmek zorunda kalacak. Çünkü ondan sonu 12 40’lı bir telefon numarası almasını istedim. Çünkü yeni hedefim 12.40’lı bir derece koşmak” diye konuştu.

        Karşıdan esen 0.5 rüzgara rağmen bu dereceyi yaptığını belirten yıldız atlet, “Eğer rüzgar arkadan olsaydı Barcelona’da bile 12.50’in altına inebilirdim” iddiasında bulundu.

        ÖNCE OKUL, SONRA DİL

        Mersin Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nda 6 yıldır okuyan, kamp ve yarışlar nedeniyle bir türlü derslerini veremeyen rekortmen atlet, ilk hedefinin okulu bitirmek, ardından da İngilizce öğrenmek olduğunu söyledi. “Spor ile okul bir arada zor. Bu yıl okulu bitirip rahatlamak istiyorum” diyen Yanıt, uluslarası bir atlet olmaya başladığı için sıkça yaşadığı yabancı dil sorununu da çözecek. Milli atlet, Kanada’ya giderek 4 ay hem antrenman yapacak, hem de İngilizce dersi alacak.

        MÜTHİŞ GERİ DÖNÜŞ

        Nevin daha önce 2 kez atletizmden kopma noktasına geldi. Atletizme başladıktan birkaç yıl sonra ilk antrenörü Aydın Çetin’in ayrılmasının ardından idmanlara gitmemeye başlayan Yanıt, şimdiki antrenörü Cüneyt Yüksel’in

        ısrarıyla yeniden pistlere döndü. 4 yıl önce 2006 Avrupa Şampiyonası’nda seçmede ilk engele takılarak yarış dışı kalan Yanıt, tüm motivasyonunu kaybetmiş ve “Atletizmi bırakıyorum” demişti. Sonra bu buhranı atlatan atlet, hedefi Barcelona’da 12’den vurdu.

        HTSPOR / ÖZEL RÖPORTAJ / Murat AĞCA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ