Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol NBA "Canları cehenneme" - Basketbol Haberleri

        Bir sezon süren Toronto Raptors macerası pazartesi günü Kırmızı- Siyahlı ekibinin kendisini NBA’de geçen sezon Batı Konferansı finali oynayan Phoenix Suns takımına takas etmeye karar vermesiyle sona erme aşamasına gelen A Milli Takımımız’ın kaptanı Hidayet Türkoğlu, aleyhinde terbiye sınırlarını aşan yorumlarda bulunan ve çirkin bir üslup kullanan Kanada basınına yönelik sert açıklamalar yaptı ve “Canları cehenneme” dedi.

        HABERTÜRK’e açıklamalarda bulunan tecrübeli yıldız, Toronto Sun gazetesinde önceki gün çıkan “See ya, Hedo Jerkoglu” (Görüşürüz, Hedo Pislikoğlu) başlıklı haber başta olmak üzere hakkında Kanada basınında yayınlanan aşağılayıcı haberlerin kasıtlı olarak yapıldığını ve bu gazetelerin geçtiğimiz sezon boyunca kendisiyle ilgili olumsuz ve yalan haberler yapmaktan çekinmediğini söyledi. Hido, “Toronto basınının yazdıkları umurumda değil. Haklarında herhangi bir dava açmayı falan da düşünmüyorum. Onlar (Toronto basını) belden aşağı vurmayı iyi bilir ve çok sever, o yüzden bu haberlere çok da şaşırdığımı söyleyemem” diye konuştu.

        ‘YÖNETİM YAPTIRIYOR’

        Başarılı oyuncu, bugüne kadar Kanada basınında hakkında çıkan olumsuz haberlerin arkasında da Raptors yönetiminin parmağı olduğunu iddia etti. Türkoğlu, “Toronto’nun iki önemli yerel gazetesi Star ve Sun sürekli olarak yönetimle içli dışlı. Yönetimin onayı olmadan, desteğini almadan hareket etmeleri mümkün değil. Bu gazetelerde sezon içinde benimle ilgili çıkan olumsuz haberler karşısında ne Bryan Colangelo (Raptors Genel Menajeri) ne de bir başkası bana destek olup kolladı. Bugüne kadar yaşadıklarımla zaten Raptors’ın ne kadar kötü yönetilen bir kulüp olduğunu gördüm. Toronto Raptors yönetimine ve Kanada basınına karşı cevabımı Allah kısmet ederse onlara

        karşı Suns formasıyla oynayacağım maçlarda ortaya koyacağım oyunla vereceğim” ifadesini kullandı.

        HTSPOR / ÖZEL HABER / Mete AKTAŞ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ