Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kasımpaşa Amerika bile benim farkımda! - Kasımpaşa Haberleri

        Vural, İzmir Gücü Spor Vakfı'nın Türk Ekonomi Bankası ve İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı sponsorluğunda düzenlediği ''Ayın başarılıları yarışması''nın jüri toplantısında yaptığı konuşmada, uzun yıllar Almanya'da yaşadığını, orada Alman vatandaşlarının her zaman önceliği aldığını, ancak Türkiye'de Türk insanına gereken önemin verilmediğini kaydetti.

        Cristoph Daum idaresindeki Fenerbahçe'nin üst üste 7 maç galip gelemediğini ifade eden Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

        ''Sorarım size, o koltukta ben oturuyor olsaydım, öyle bir kredinin sahibi olabilir miydim? Geçenlerde ABD'den bir danışman, Türkiye'ye gelerek CEO'lara liderlik eğitimi verdi. Adam liderliği anlatırken Türkiye'den Atatürk ile beni örnek gösterdi. O benim babamın oğlu mu? Tanımam, etmem. Ama ABD'deki uzman bile benim yaptıklarımın farkında, fakat ne yazık ki burada futbolu yönetenler farkında değil. Fenerbahçe ile oynadığımız maçı yayınlanan İspanya'nın Canal Plus televizyonu yorumcuları bile benim için (Bu nasıl bir futbol dehasıdır) yorumu yapıyor, düşünün siz artık gerisini.''

        ''Ben Fenerbahçe, Galatasaray veya Beşiktaş'ı çalıştırayım rakip takım eğer orta sahayı geçerse şerefsizim'' diyen Vural, Bank Asya 1. Lig'den Süper Lig'e yükselen Bucaspor'u tebrik etti.

        BUCASPOR

        Vural, teknik direktörlük hayatı boyunca kümede kalma mücadelesi veren takımlarda görev yaptığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

        ''Bugünden itibaren Bucaspor'un başındaki en büyük tehlike kadro istikrarını koruyabilmektir. Kadrosunu baştan aşağıya yenileme kalkarsanız yanarsınız. Ancak yapıyı korurken bile Birinci Lig ile Turkcell Süper Lig arasında gerçekten çok derin bir uçurum olduğu gerçeğini ihmal etmeyin. Siz, Bucaspor olarak bu noktaya 3. Lig'den geldiniz. Her aşamayı yakından biliyorsunuz ama Turkcell Süper Lig gerçekten bambaşka. Önem vereceğiniz bir diğer konu yabancı oyuncu seçimidir. Çünkü piyasada zaten çok Türk futbolcu yok. Kasımpaşa, bu sezon 8 yabancısından sadece birini oynatabildi. Siz böyle yapmayın. Sorunlu Güney Amerika futbolcularını alırsanız haliniz duman olur.''

        Vural, Bucaspor'un Nike Premier Cup Avrupa Elemelerinde birinci olan 15 yaş altı takımını hatırlatarak, o ekipten 2-3 sene sonra müthiş oyuncuların geleceğini ifade etti.

        Sarı lacivertli ekibin teknik adam seçiminde çok dikkatli davranması gerektiğini hatırlatan Vural, ''Bana soracak olursanız Özcan Kızıltan ile devam edin derim. Çünkü bu takımın yapısını, hedeflerini ondan daha iyi bilen birini bulamazsınız. Futbolculara paralarını zamanında ödeyin. Verdiğiniz tüm sözleri tutarak bir güven ortamı yaratın. Kasımpaşa;nın bu sezonki çıkışındaki en önemli paylardan birisinin verilen sözler olduğunu unutmayın'' dedi.

        ''Kulübün teknik anlamdaki tek otoritesi teknik adamdır'' diyen Vural, Bucaspor'un bunları yapması halinde Süper Lig'de kalıcı olacağını savundu.

        Vural'a plaket ve günün anısına özel bir hediye veren İZVAK Yönetimi, Turkcell Süper Lig'e yükselen Bucaspor'a ise temsili bir şampiyonluk kupası verdi.

        İZVAK Başkanı Erdoğan Tözge, ''İnşallah Altay veya Karşıyaka da Turkcell Süper Lig'e yükselerek bu gururumuzu perçinler'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ