Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Gazeteci Özen vefat etti

        Gazeteci ve sendikacı Kadri Özen (61) vefat etti. Geçirdiği trafik kazasının ardından Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören Özen, dün geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

        Gazeteciler.com'un haberine göre, Kadri Özen'in ölümü üzerine bir başsağlığı mesajı yayınlayan TGC Yönetim Kurulu "Değerli meslekdaşımızı elim bir trafik kazasında kaybettik. Ailesine ve topluluğumuza başsağlığı diliyoruz" dedi. Kadri Özen için 15 Kasım Pazartesi günü saat 10.00'da Anadolu Ajansı'nda tören düzenlenecek. Özen'in cenazesi Ankara Karşıyaka Camisi'nde öğlen kılınacak cenaze namazının ardından, Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

        KADRİ ÖZEN KİMDİR?

        1949 yılında Tunceli'nin Çemişgezek İlçesi'nde doğan Kadri Özen, Başkent Gazetecilik Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. Yüksek öğrenim yıllarında başladığı gazetecilik mesleğini 1978 yılından emekli olduğu 2000 yılına kadar Anadolu Ajansı'nda sürdürdü.

        Anadolu Ajansı'nın çeşitli birimlerinde muhabir ve yönetici olarak çalışan Kadri Özen, meslek yaşamının uzun bir döneminde parlamento muhabirliği yaptı. Kadri Özen, Parlamento Muhabirleri Derneği'nde de üç dönem sekreter üye olarak görev aldı.

        Meslek yaşamı boyunca sendikal hareketin içinde yer alan Kadri Özen, Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın Ankara Şubesi'nde uzun yıllar yönetim kurulu üyeliği yaptı. Kadri Özen, 1995 yılından 1998 yılına kadar iki dönem TGS Genel Eğitim Sekreterliği ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

        Kadri Özen, Türkiye Gazeteciler Sendikası temsilcisi olarak 10 yıl süreyle Basın Kartları Komisyonu'nda da görev yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ