Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Kupası 2010 Hollanda Portakallar kendine güveniyor! - Futbol Haberleri

        Danimarka, Japonya ve Kamerun ile birlikte grubunda ilk ikiye girmek için çaba harcayacak olan Hollanda'nın kupaya katılma mücadelesi, teknik direktörü, aday kadrosu, öne çıkan futbolcuları, olası oyun düzeni ve dünya kupaları geçmişiyle ilgili bilgiler şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Hollanda, 2010 Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 9. grupta mücadele etti. Norveç, İskoçya, Makedonya ve İzlanda'nın yer aldığı grupta tüm maçlarını kazanarak 1. olarak doğrudan finallere katılma hakkı elde etti.

        Hollanda, grupta şu sonuçları aldı ve puan tablosu şöyle oluştu:

        Makedonya 1-2 Hollanda

        Hollanda 2-0 İzlanda

        Norveç 0-1 Hollanda

        Hollanda 3-0 İskoçya

        Hollanda 4-0 Makedonya

        İzlanda 1-2 Hollanda

        Hollanda 2-0 Norveç

        İskoçya 0-1 Hollanda

        PUAN DURUMU

        TAKIMLAR O G B M A Y P

        1. Hollanda 8 8 0 0 17 2 24

        2. Norveç 8 2 4 2 9 7 10

        3. İskoçya 8 3 1 4 6 11 10

        4. Makedonya 8 2 1 5 5 11 7

        5. İzlanda 8 1 2 5 7 13 5

        TEKNİK DİREKTÖR

        Bert van Marwijk

        Çalıştırdığı takımlar: FC Herderen, Limmel, Meerssen, Fortuna Sittard, Borussia Dortmund ve Feyenoord.

        Kariyeri: Birçok Hollandalı'nın milli takımlarının başında görmek istediği ilk isim olmasa da, 58 yaşındaki Bert Van Marwijk elemelerde takımın 8 maçını da galibiyetle bitirmesiyle güven sağladı.

        Güney Afrika'da düzenlenen 2010 Dünya Kupası'nda E Grubu'nda mücadele edecek.

        Bir dönem ofansif bir orta saha oyuncusu olarak Go Ahead Eagles, Maastricht, Fortuna Sittard ve Assent takımlarında oynayan Van Marwijk Hollanda milli takımında 1 kez forma giydi.

        2008'de ''Portakallar'' lakaplı Hollanda Milli Takımın başına geçen Van Marwijk, teknik direktörlük kariyerindeki en büyük başarıyı Feyenoord'un başında 2002'de UEFA kupasını kazanarak yakaladı.

        Güçlü Tarafları: Van Marwijk, Milan'da oynayan Clarence Seedorf'u kadroya almamak ve bir dönem kadroya çağrılmayan Bayern Münihli Mark van Bommel'i kadroya almak gibi büyük kararları rahatlıkla verebiliyor. Şu ana dek bu kararlarının karşılığını olumlu olarak gördü. Hazırlık maçlarında Dünya Kupası'nın favorileriyle karşılaşmasa da, hazırlık maçlarında Rusya ve İngiltere'ye karşı alınan beraberlikler ve elemelerde 8 maçta 8 galibiyet olumlu işaretler olarak görülüyor.

        Zayıf Tarafları: Van Marwijk'in Giovanni van Bronckhorst gibi yaşlı yıldız oyunculardan vazgeçememesi eleştiriliyor.

        Taktikleri: Van Marwijk sistemlere inanmadığını söylüyor. Robin van Persie, Arjen Robben, Dirk Kuyt ve Wesley Sneijder gibi oyuncularla orta saha ve forvet hattı arasında varyasyonlar kuruyor. Genellikle takımı dörtlü savunma oynatan Van Marwijk, 2 savunma ağırlıklı savunma oyuncusunu defansın önünde görevlendirerek takımını 4-2-3-1'e benzer bir taktikle sahaya sürüyor.

        Dünya Kupası Tahmini: Hollanda'nın başarılı olabilmesi için oyuncularının yeteneklerini sahaya yansıtmalara gerekiyor. Hollanda, İspanya'nın Avrupa Şampiyonu olarak elde ettiği başarıyı, Dünya Kupası'nda kazanabilecek güce sahip.

        ADAY KADRO

        Kaleciler: Maarten Stekelenburg (Ajax), Sander Boschker (FC Twente), Michel Vorm (FC Utrecht)

        Savunma: Andre Ooijer (PSV Eindhoven), Vurnon Anita (Ajax), Khalid Boulahrouz (Stuttgart), Edson Braafheid (Celtic), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), John Heitinga (Everton), Joris Mathijsen (Hamburg), Ron Vlaar (Feyenoord), Gregory van der Wiel (Ajax)

        Orta Saha: Wesley Sneijder (İnter Milan), Otman Bakkal (PSV Eindhoven), Mark van Bommel (Bayern Münih), Wout Brama (FC Twente), Orlando Engelaar (PSV Eindhoven), Ibrahim Afellay (PSV Eindhoven), Nigel de Jong (Manchester City), Stijn Schaars (AZ Alkmaar), David Mendes da Silva (AZ Alkmaar), Rafael van der Vaart (Real Madrid), Demy de Zeeuw (Ajax)

        Forvet: Arjen Robben (Bayern Münih), Ryan Babel (Liverpool), Eljero Elia (Hamburg), Dirk Kuyt (Liverpool), Jeremain Lens (AZ Alkmaar), Robin van Persie (Arsenal), Klaas-Jan Huntelaar (AC Milan)

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULAR

        Arjen Robben (Forvet)

        Hollanda milli takımının vazgeçilmez oyuncularından Robben, birebirde rahatlıkla adam geçebilme özelliğine sahip. İsabetli ortalarıyla ve uzak mesafeden attığı isabetli şutlarla bilinen Robben, Almanya'nın Bayern Münih takımında forma giyiyor.

        İki kanatta oynayabilen 26 yaşındaki solak Robben, hızı ve yaratıcılığıyla gole yakın bir oyuncu.

        Wesley Sneijder (Orta Saha)

        26 yaşındaki Sneijder, yüksek tekniğiyle İtalya'nın İnter takımını oyun kurucusu durumunda. 2008'deki Avrupa Şampiyonası'nda 3 maçta 2 gol atan 2 de gol pası veren Sneijder, duran toplarda da rakip için büyük tehdit oluşturuyor.

        Hızlı, güçlü ve isabetli şut atan bir oyuncu olan Sneijder iki ayağını da çok iyi kullanıyor.

        Rafael Van Der Vaart (Orta Saha)

        Hollanda'nın en yetenekli oyuncularından biri olan Van der Vaart, Ajax altyapısından yetişti.

        İyi şut atan, duran topları çok iyi kullanan Van Der Vaart, Real Madrid'de forma giyiyor. 2003'te Avrupa'da yılın genç oyuncusu seçilen Van Der Vaart, orta sahanın her yerinde oynayabiliyor.

        Dirk Kuyt (Forvet)

        Çok koşan, gerçek bir takım oyuncusu olarak bilinen Kuyt, İngiltere'nin Liverpool takımında forma giyiyor. İlk dakikadan son dakikaya kadar mücadele eden Kuyt, top saklayarak arkadaşlarının sahada daha iyi yayılmasını sağlıyor.

        2005-2006'da Yılın Hollandalı Futbolcusu olan Kuyt, çok süslü olmayan agresif bir tarzda oynuyor.

        GEÇMİŞTEKİ DÜNYA KUPASI BAŞARILARI

        Dünya Kupası'nda 2 kez final oynayan Hollanda, katıldığı 8 kupada oynadığı 36 maçın 16'sını kazandı, 10'unda berabere kaldı, 10'unda yenildi.

        Hollanda şu sonuçları aldı:

        1934 - İlk Tur

        1938 - İlk Tur

        1974 - İkinci

        1978 - İkinci

        1990 - İkinci Tur

        1994 - Çeyrek Final

        1998 - Dördüncü

        2006 - İkinci Tur

        MAÇ TAKVİMİ

        14 Haziran: Hollanda - Danimarka (Johannesburg)

        19 Haziran: Hollanda - Japonya (Durban)

        24 Haziran: Hollanda - Kamerun (Cape Town)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ