Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray G.Saray'da kazan fokurduyor! - Galatasaray Haberleri

        HTSPOR

        Galatasaray yönetimi seçileli 15 gün oldu ama kazan erkenden ‘fokurdamaya’ başladı. Fikir ayrılıkları ve kurullardaki atamalar nedeniyle yönetim ‘patlamaya hazır bomba’ gibi. Adnan Öztürk’ün “Bu yönetim 6 ay gitmez” dediği iddia edildi.

        Galatasaray’da Ünal Aysal yönetimi seçileli henüz 15 gün oldu ama kriz erken patlak verdi. Kurullardan oluşan profesyonel bir kadro kuruldu. Galatasaray’ın kurumsal ve profesyonel bir yapıya kavuşturulması adına oluşturulan kurulların Ünal Aysal, Refik Arkan ve Ali Dürüst’ün görüşleri doğrultusunda şekillendiği, diğer yöneticilerden fikir alınmadığı öğrenildi.

        Yeni oluşum kamuoyuna ‘Aysal devrimi’ gibi yansıtılsa da yönetim kurulu üyeleri arasında ciddi tepkiler oluştu. Yönetim içinde rahatsızlıklara neden olan konu başlıklarından bazıları şöyle:

        - Adnan Öztürk, Ali Gürsoy, Abdürrahim Albayrak futbolla yakından ilgilenmek istiyorlar ama önlerine set çekiliyor, karıştırılmıyorlar. Futbolla ilgilenen isim Ali Dürüst. Diğer 3 isim tepkili. Abdürrahim Albayrak’ın gönlünü almak için altyapıda da görev verilmesi planlanıyor. Yolun başında zaten asil-yedek üye krizi yaşayan Albayrak, görev dağılımında da umduğunu bulamadığı için sıkıntılı.

        - Semih Haznedaroğlu’na 2. başkanlık sözü verildi, yerine getirilmedi. Şimdi de camiada başkan adayı olmuş, 2. başkanlık yapmış Haznedaroğlu’na voleybol şubesi bağlandı, Divan ve Genel Kurul temsilinde görevlendirildi. Haznedaroğlu bu nedenle öfkeli.

        "BEN BUNU DUYMAMIŞ OLAYIM"

        Başkan Ünal Aysal’ın, Adnan Polat yönetiminde patlak veren Mehmet Helvacı kavgası gibi bir olayı yaşamamak için yöneticilerden istifa mektuplarını aldığı, ancak bu tavrının da bazı isimlerden tepki gördüğü ortaya çıktı. Semih Haznedaroğlu’nun, kendisinden de istifa mektubu istenmesi üzerine “Böyle bir teklifi duymamış olayım” sözleriyle tavrını net şekilde ortaya koyduğu öğrenildi. İşte, kısacık dönemde yeni yönetimde yaşananlar özetle böyle. Belli ki geçmiş yönetimdeki iç çekişmeler, istifalar yeni yönetime ders olmamış.

        EN BÜYÜK TEPKİ SÜREN VE TULUN'A

        Tepkilerin önemli bir bölümü özellikle Faruk Süren ve Bülent Tulun’a... Yönetim Kurulu’nda bulunmamalarına rağmen yöneticilerden daha aktif görevler üstlendiler. Futbol İcra Kurulu’nda her ikisi de var. Faruk Süren ayrıca dış ilişkilerde de görevli. En ciddi tavır alanlardan biri de Adnan Öztürk. Futbol İcra Kurulu’nda zaten görevi yok. Başkanlık potansiyeli olan bir isim ama verilen görevler dış ilişkiler, divan-genel kurul temsili ve pazarlama kurullarında.

        ADNAN ÖZTÜRK: PATLADIM PATLAYACAĞIM

        Camiada, yönetim içinde önüne geçilemeyecek bir kaos ortamı doğduğu görüşü hakim. Hatta “Adnan Polat yönetiminde yaşananlardan daha kötü” yorumları yapılıyor.

        Yöneticilerin, özellikle de Adnan Öztürk ile Semih Haznedaroğlu’nun ilk toplantıda tavır koymaları bekleniyor. Adnan Öztürk’ün camianın önde gelenleri ile yaptığı görüşmelerde, “Bu yönetim 6 ay gitmez. Patladım, patlayacağım. Benimle fazla oynuyorlar” dediği belirtiliyor, bu sözleri de büyük bir kavganın sinyali olarak algılanıyor.

        HTSPOR / HABER YORUM / Meriç MÜLDÜR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ