Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray 'Tarihe geçecek bir birlik' - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray Kulübünün olağanüstü seçimli kongresinde başkan adayı olan Ünal Aysal, 14 Mayıs Cumartesi günü tarihi bir genel kurul toplantısı yapılacağını belirterek, sarı-kırmızılı camianın birlik içinde bu süreçten çıkması gerektiğini söyledi.

        Conrad Otel'de gerçekleştirilen Divan Kurulu toplantısında, başkan adaylarından son söz alan isim olan Ünal Aysal, ''14 Mayıs Cumartesi günü kulübümüzün genel kurulu toplanacak ve tarihi bir kongre gerçekleştireceğiz. Tarihi diyorum çünkü tarihte bugüne kadar yaşanmamış olayların ardından, ancak tarihe geçecek bir birlik bütünlükle bu sürecin içinden çıkmak önceliğimizdir'' dedi.

        Her Galatasaraylının, içinde bulunduğu karamsar psikolojiden çıkıp, ''Yüreğindeki aslanı'' uyandırma zamanı olduğunu vurgulayan Aysal, ''Buraya kulübün durumunu anlatmaya gelmedim. Dönemimizin yol haritasını anlatmaya ve kulübün yeniden layık olduğu sürekli başarı seviyesine çıkması için hazırladığımız programı ve genel görüşlerimi sunmaya geldim'' ifadelerini kullandı.

        ''SÜREKLİ SPORTİF BAŞARI İLK HEDEF''

        Ünal Aysal, Galatasaray'a gönül vermiş herkesin, takımını Şampiyonlar Ligi'nde büyük kulüplerle mücadele ederken görmek istediğini aktararak, şöyle devam etti:

        ''Dünya markası takımların maçlarını hangi heyecanla izliyorsalar, takımlarını da aynı heyecanla takip etmek istiyorlar. Bu da tüm Galatasaraylıların hakkı. Rekabet ve başarı ölçüsünde bu kulüplerle yarışma hedefimiz var. Hedefleri yakalayabilmek için bu şerefli ve zor göreve talip oldum. Bu bağlamda, sportif başarıyı sürekli hale getirecek bir Galatasaray modeli ortaya koymak, listemizin en başındadır. Bu hedefe varmak için öncelikle ekonomik gücümüzü sağlamak, kurumsal yapımızı uluslararası bir modele çevirmek zorunda olduğumuzu biliyoruz. Bunu başaracak güce de sahibiz.''

        Florya Metin Oktay Tesisleri'nde disiplinin sağlanması, altyapıyı yeniden yapılandırma, amatör şubeler ile altyapılarını sürekli başarıya taşıyacak bir yapının oluşturulması hedeflerinin olduğunu anlatan Aysal, ''Eski günlerdeki gibi yenilmez armadaları tekrar kuracağız. Bundan emin olun'' dedi

        3 AŞAMALI HEDEFLER

        Ünal Aysal, göreve gelmeleri halinde 3 ayrı aşama belirlediklerini söylerken, bunun 100 günlük, 1 yıllık ve 3 yıllık hedefler olduğunu bildirdi.

        Aysal, ilk 100 gündeki hedeflerinin, mali, idari ve hukuksal konularda bir durum tespitinde bulunmak, personel planlamasının temellerini kurmak, banka borçlarını yapılandırmak ve takımlar için gerekli transferlerin zamanında yapılmasını sağlamak olduğunu dile getirdi.

        İlk 1 yıl içinde, borçların azaltılması, masrafların kısılıp sportif girdilerin artırılması, spor dışı gelir sağlayacak projelerin geliştirilmesi ve sportif başarı hedeflerine ulaşmak istediklerine dikkati çeken Aysal, 3'üncü yıl için ise kulüp ile şirket bütçelerinin açık vermeyecek duruma getirilmesini, borç ile faiz yükünün yüzde 40 azaltılmasını, stat gelirlerinin tatmin edici seviye çekilmesini ve yine spor dışı gelirlerin devreye sokulmasını sağlamayı istediklerini söyledi.

        Aysal, parasız başarının olmayacağına değinerek, ''Parayı getirecek yöntemler ise spor içinde son derece sınırlı. Muhakkak spor dışı gelir getirecek yöntemler gerekli. Yapamazsak, rakiplerimizin gerisinde kalırız. Belki Galatasaray ticari bir kurum değildir ama başarı ekonomi ile beslenir ve başarının kökünde ekonomik durum yatar'' diye konuştu.

        POLAT YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR

        Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nin 49 yıllık üst hakkının alınmasıyla ilgili anlaşmanın yapıldığını hatırlatan Aysal, bunu başaran Adnan Polat ve yönetimine teşekkür etti.

        Stadın açılır kapanır çatısının yapılması konusunda kulübün taahhüdünün bulunduğuna işaret eden Aysal, yönetime gelmeleri halinde bunun gereğini kısa zamanda yapacaklarını belirtti.

        Mecidiyeköy ve Riva'daki arazilerin değerlendirilmesiyle ilgili çalışmalara hız vereceklerini anlatan Aysal, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde GSGM'ye ait olan arazi ile irtifak hakkını ellerinde bulundukları araziyi kulübe kazandırıp, gelir getirici projeler için çalışma başlatacaklarını kaydetti.

        Ünal Aysal, ayrıca, Galatasaray TV'yi de şifresiz yayın yapacak hale getirip, geliştirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ