Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Aysal'ın listesini beğenmedim! - Galatasaray Haberleri

        Türker Aslan ve Hayri Kozak NTVSPOR'da katıldıkları programda gündemi değerlendirdiler.

        Türker Aslan, mali kongreyle ilgili her türlü bilgiyi vermeye hazır olduklarını söyleyerek "Cumhuriyet Savcılığı'na giderek her türlü bilgiyi vermeye hazır olduğumuzu bildirdik. Biz neler yaptığımızı, usule uygun işler yaptığımızı açık bir dille anlatacağız. Bizim yaptığımız tutanak, bizim görüşümüzdür, işin aslıdır" dedi.

        ÖNCE İMZALARIM SONRA İMZALAMIYORUM DEDİ

        "Herkes her şeyi gördü" ifadelerini kullanan Aslan, "Mahkeme değerlendirerek taktir edecektir. Ben bu tartışmaları yapmak durumunda değilim. Biz gördüklerimizi tutanağımıza yazdık. Bir arkadaşımızı imzalamadı. Biz Çarşamba günü toplantımızda tutanağımızı imzaladık. Ama o arkadaşımız "ben sonra imzalarım" diyerek gitti ve sonra gelerek "ben imzalamıyorum" diyerek ayrılmış" ifadelerini kullandı.

        Kendisinin kimseyi paylamadığını belirten Arslan sözlerini şu şekilde bitirdi: "İnsanlar midesinden konuşuyor. Ben bu genel kurulda hem Sayın Adnan Polat hem de Sayın Adnan Öztürk'ün isteğiyle divan başkanlığına seçildim. Divan başkanlığına oy çokluğuyla değil, oybirliğiyle seçildim. Herkesin konuşurken biraz da haddini bilerek konuşması gerekiyor. Ben 42 yıllık avukatım ve 49 yıldır Galatasaray kongre üyesiyim. Ne zaman nasıl konuşacağımı bilirim"

        Adı Ünal Aysal'ın listesinde geçen ancak daha sonra yolları ayıran Hayri Kozak ise, "Bu kongrenin (27 Mart'taki Mali Kongre) üye girişi adedi, 1.984'tür. Bu salonu tanıyan vicdan, namus sahibi herkes bilir ki 1.984 kişi orada çok ciddi rakamdır. Bu kadar insanın kart alarak girdiği bir kongrede kimse 400 kişi dışarda kaldı, gibi çirkin yaklaşımlarla ifade etmesin. Bu olacak iş değil. Bu rakam tek. Bunun kanıtı da imzalı olarak Galatasaray Kulübü'nde mevcuttur. Kongrede böyle bir şey olmaz ama aralarında ciddi şekilde Adnan Polat sempatizanı da vardır. Artık hala bu kongre hakkında konuşulması ve yanlış bilgiler verilmesi çok yanlıştır" dedi.

        BU BİR MİLATTIR

        Daha önce belirttiği gibi Galatasaray Kulübü'nün tarihinin en çarpıcı Mali Genel Kurul'unu yaşadığını dile getiren Kozak, Bu bir milattır. Bu yakın gelecekte belki Beşiktaş belki de Fenerbahçe'de de yaşanacaktır. Yönetimler uzun bir süredir söylediklerinin yapılmasına alışmıştır. Ama Galatasaray'da bardak taştı. Olağanüstü başarısızlıklar, her şey ortada. Berbat bir durum var. En sonunda herkes inanılmaz bir tepki verdi. Tepkiler insanların gırtlaklarına kadar gelmiştir. İnsanlar inanır ya da inanmaz ama bu yaşananlar duyguların taşmasıdır. 81 vilayette Adnan Polat ve arkadaşları dava açsa, 80'inde kaybetse ama birinde kazansa o zaman da yürütmeyi durdurma kararı alınabilir. " ifadelerini kullandı.

        AYSAL'IN LİSTESİNİ BEĞENMEDİM

        Ünal Aysal'ın listesinde görev almak istediğini hatırlatan Kozak, "Kendisine de söyledim. Düşündüm ve karar verdim. Ardından Ünal Bey bir seyehate gitti. Başkanın olmadığı günler iyi değerlendirilmeliydi. Ben de başkan yokken, çok önemli üst düzey 3 yöneticiyle taslak çalışması yapmak için bir araya gelemedim. Ben prensip sahibi bir insanım. Ben, sadece bir konuda bir araya gelemiyorsak devamını da getiremezdim. Ben de çekilme kararı aldım. Ben her zaman Galatasaraylıyım ve bir sıkıntınız olursa yardımcı olurum dedim. Ben şu anda ortaya çıkan listeyi beğenmedim. Çok daha verimli olmaya namzet bir liste yapmak mümkündü. Ama sebebi benim de ayrılma sebebimden ötürü kaynaklandı. Biz başkan dönmeden önce gerekli hazırlığı yapabilecek bir toplantı yapabilseydik, o zaman liste de her şey de çok farklı olurdu."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ