Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Cimbom'da belirsizlik! - Galatasaray Haberleri

        HTSPOR

        27 Mart’taki Mali Genel Kurul sonrası büyük bir kaos ortamına sürüklenen Galatasaray’da gelecek karanlık gözüküyor... Şu anda kimse Sarı-Kırmızılı kulüpte neler yaşanacağı konusunda sağlıklı olarak bir tahmin yürütemiyor.

        Galatasaray’da 27 Mart’ta yapılan kongrede yönetimin idari anlamda ibra edilmemesi ile başlayan seçim süreci, yaşanan gelişmelerle tam bir kaos ortamına dönüştü. Mali kongre sonrasında Beyoğlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nce alınan olağanüstü seçime gidilmemesi yönündeki kararın ardından gözler 3 Mayıs’ta yapılacak ara duruşmaya çevrildi. Yine mali kongedeki oylamanın usülsüz yapıldığı şeklindeki suç duyurusu ile Şişli Cumhuriyet Savcılığı’nın da devreye girmesi, olayları iyice çıkmaza sürükledi.

        POLAT İFADE VERDİ

        Cimbom’daki son dakika gelişmesini dün kamuoyuna ilk duyuran HABERTÜRK, İstanbul Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü’nün, 27 Mart’taki Mali ve İdari Genel Kurulu için ‘usulsüz sayım’ gerekçesiyle Şişli Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu ortaya çıkarmıştı. Gündeme bomba gibi düşen haber sonrası, kongrenin iptali gündeme gelirken, dün sabah saatlerinde Şişli Savcılığı’na çağrılan başkanı Adnan Polat, Cumhuriyet Savcısı Hasan Bölükbaşı’na ifade verdi. Olayı kapsamlı bir şekilde araştırmaya başlayan Şişli Savcılığı’nın, divan kurulunda görev yapan Begüm Özkan’ın da (Divana Polat’ın ekibinin seçtirdiği Özkan’ın kendi isteğiyle şahit olarak adını yazdırması üzerine) ifadesini aldığı, Özkan’ın kongre tutunaklarını imzalamadığı öğrenildi. Savcılığın, başkan Polat’ın yanı sıra kongrede divan heyetine başkanlık yapan ve kongreyi yöneten Türker Aslan ve yine divan heyetinde görev yapan ve sayımı gerçekleştiren 6 üyenin daha ifadesini alacakları öğrenildi.

        ‘KARARI HUKUK VERECEK’

        Savcıya dün sabah ifade veren ve kongredeki sayımın usulüne uygun bir şekilde gerçekleştiğini düşünmediğini söylediği belirtilen başkan Polat, savcılık çıkışında kendisine sorulan ‘Kongre iptal edilir mi?’ sorusuna ise “Bunu ancak hukuk bilir. Bu konuları tamamen hukukçulara bırakalım” dedi. Savcılığın kısa sürede araştırmayı sonuçlandırarak, sayımda kusur bulunması durumunda kongrenin iptalini isteyeceği bildirildi.

        ŞİMDİ NE OLACAK?

        1 KONGRE İPTAL EDİLEBİLİR

        Şişli Savcılığı’nın alacağı karar doğrultusunda, 14 Mayıs’taki kongre öncesinde tüm dengeler değişebilir. 27 Mart’ta yapılan mali genel kurulda, savcılık tarafından suç unsuruna rastlanması halinde, kongre iptal edilebilecek. Bu durumda mali kongre sonrasında açılan davaların bir hükmü kalmayacak. Mali genel kurulun tekrarı da kaçınılmaz hale gelecek

        2 SEÇİM 14 MAYIS’TAYAPILAMAYABİLİR

        Mali kongrenin iptali durumunda önce yeniden mali genel kurul yapılması için yeni bir takvim belirlenecek. Bu yüzden 14 Mayıs’ta yapılacağı açıklanan seçimli genel kurulun o tarihte gerçekleşmesi mümkün olmayacak ve seçim süreci ertelenecek. Önce mali ve idari kongre gerçekleşecek, ardından seçimli genel kurula gidilecek. Tabi yönetimin alacağı yeni kararlar da seçim sürecini baştan sona etkileyecek.

        3 BAŞKANLIK SEÇİMİ YENİ SEZONA KALIR

        Normal şartlarda mali kongre öncesinde 1 yıl daha görev süresi bulunan başkan Adnan Polat ve yönetimi, toplu halde istifa etmediği için, önce mali kongreyi en az 45 günlük süre içinde tekrar gerçekleştirecekler ve ibra oylamaları tekrar yapılacak. Ancak bu olaylar sonrasında yönetim tarafından seçimli genel kurul kararı alındığı için, ilerleyen süreçte bu kez seçim yapılmak zorunda olabilir. Ancak bu olayların tümünün gerçekleşme sürecinin 3-4 aylık bir zaman dilimini kapsaması nedeniyle yeni sezon başlamış olacak ve Polat ile ekibi, büyük olasılıkla gelecek sezon için takımı oluşturma görevini üstlenecek.

        4 ÜNAL AYSAL ÇEKİLİR

        Mali kongrenin iptali ve yapılacak seçimli genel kurulun da ileri bir tarihe bırakılması, başkan adayı Ünal Aysal’ın çekilmesine yol açabilir. Daha önce katıldığı bir televizyon programında seçimin ertelenmesi durumunda adaylıktan çekileceğini söyleyen Aysal, gerekçe olarak yeni sezon öncesinde yapmak istediği operasyonları ve özellikle transferleri yetiştirecek süre bulamayacaklarını söylemiş ve adaylığını gözden geçireceğini açıklamıştı.

        5 MALİ AÇIDAN İBRA DA TEHLİKEDE!

        Mali kongrenin yeniden yapılması ihtimali, kongrede Polat ve yönetimi aleyhine oy kullanarak, mali yönden ibra etmelerine karşın, idari olarak ibra etmeyip seçim yapılmasını isteyen muhalif üyeleri iyice kızdırdı. Mali kongrenin tekrarı durumunda bu kez Polat ve ekibini mali açıdan da ibra etmemeye kararlı olan üyeler, kulüp tarihinde bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Böyle bir durum yaşanırsa kaos daha da büyüyecek. Çünkü mali açıdan ibra edilmeyen başkan ve yönetim, bu kez yolsuzluk yaptıkları iddiası ile hakim karşısına çıkma tehlikesi ile karşı karşıya kalacak.

        6 HERKES BİRBİRİNİ SUÇLUYOR

        Adnan Polat ve destekçisi gruplar, yaşananlardan muhalefeti sorumlu tutarken, muhalefet grupları ise olayı bu noktaya getiren kişinin Polat ile yandaşları olduğu görüşünde. Polat’ın mali kongre öncesinde seçim kararını açıklamayarak tansiyonu yükselttiğini ve idari anlamda ibra edilmemesi üzerine, kendisini destekleyen isimlerle mahkeme sürecini başlatarak, kulübü kaosa sürüklediğini düşünen üyeler, başkan Polat’ın asıl amacının görev süresini tamamlayarak 1 yıl daha koltukta kalmak olduğunu belirtiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ