Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Burayı özleyeceksin Arda! - Galatasaray Haberleri

        Arda Turan spor basınının bir kısmı tarafından ısrarla kollanan; bir kısmı tarafından da ısrarla vurulan bir figür. Bu kadar çok konuşulması da, bu kadar çok eleştirilip bu kadar çok övülmesi de bir tek özelliği; kumaşındaki ‘yıldız’ motifi nedeniyledir. Arda ‘Sevimli bir genç’; ‘Güzel ve meşhur bir sevgilisi olan yıldız oyuncu’; bir tarafıyla ‘Bayrampaşa çocuğu’; kendi ifadesiye ‘Aşırı milliyetçi’; ‘G.Saray’ın gencecik kaptanı’; ve elbette ‘Çok iyi futbolcu’ etiketleriyle tam bir yıldız. Ve tabii ki her yldız gibi eğilip bükülmeye; sevilip dövülmeye açık bir ikon. Bugün hemen hemen bütün dünya yıldızları bulundukları ülkede ikonlaştırıldıklarında özel hayatları da giyim kuşamları da konuşulur. Amacım Türk basını haklı; Arda haksızdır demek değil. Amacım ‘her şey güllük gülistanlıkken’ yıldız olmaktan memnun olan figürlerin, işler sarpa sardığında; ya da istemedikleri haberler yapıldığında ‘Sadece futbolumla-işimle’ konuşulmak istiyorum ikilemine dikkat çekmek.

        Şimdi Arda basından ya da ülkedeki ortamından rahatsız. Sene sonunda da Atletico Madrid’e gideceği konuşuluyor. Eğer giderse ilk yıl rahatlayacak ve Türk basınına “Burası bambaşka. Burada sadece maç performansına göre yorum yapılıyor” demeçleri verecek. Evet İspanya’da kimse sakatlığını çok seks yapmaya bağlamayacak. Evet İspanya’da hiç bir gazete sevgilisi ile fotoğrafını basıp sakatlığı Sinem Kobal’a bağlamayacak. Evet bir yerde karşılaştığı rakip kulüp başkanı kendisine ‘Lan’ demeyecek.

        Ama Madrid’de kimse Arda’yı bir çorbacı açılışının onur konuğu da yapmayacak.

        Madrid emniyetinin davetlerine çağrılmadığı gibi herhangi bir devlet dairesinde işini tüm yabancılar gibi ayrıcalık sağlanmadan tamamlayabilecek.

        Elbette Madrid Üniversitesi’nde gençlere konuşmacılık yapmayacak.

        Villlalarda değil 4 oda 1 salon bir evde oturacak.

        Herhangi bir mekâna gittiğinde krallar gibi değil, sıradan bir müşteri kadar ilgi görecek.

        İspanyol TV’lerinin Acun Ilıcalısı ile kanka olamayacağı gibi TV yayına bağlanıp ‘yiğen’ diyebileceği bir oyuncu arkadaşı da olmayacak. Sevgilisine sinema kapatamayacak, çünkü sevgilisinin filmi asla İspanyol sinemalarında gösterilmeyecek. İdmanda bir takım arkadaşının dudağını patlattığında hocası kolunu onun omzuna atıp, dudağı patlayan adamın bileti kesilmeyecek. Muhtemlen kadro dışı kalacak.

        ***

        Şimdi Arda da ‘Ben de tam da bunları istiyorum’ diyecek. Ama en geç 1 yıl sonra “Milli maç olsa da ülkeye gelip bir iki fotoğraf versem” diyecek. Bir süre sonra Arda da Sinem de kendilerini ‘yalnız’ hissedecek. Çünkü ister beğensin ister beğenmesin Arda Turan tam bir Türkiye yıldızıdır. Patırtılı da olsa parıltıyı arayacak.

        Ne demiş şair: Yeni bir ülke bulamazsın, arama; bulamayacaksın başka denizler de; nereye gitsen bu kent ardından gelecek senin, aynı sokaklarda dolaşıp duracaksın yine ve dönüp bu kente geleceksin sonunda...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ