Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Başbakan bunu haketmedi! - Galatasaray Haberleri

        HTSPOR.COM / ÖZEL HABER

        Galatasaray eski başkanlarından Alp Yalman ve Mehmet Cansun, eski yöneticilerden Abdurrahim Albayrak ile HTSPOR.COM yazarı Serdar Ali Çelikler, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'nın açılışında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gösterilen tepkiyi HTSPOR.COM için değerlendirdiler.

        Başbakan Recep Erdoğan'nın protestolar üzerine Arena'yı terketmesini değerlendiren otoritelerin ortak yorumu, Başbakan'ın bu tepkiyi haketmediği şeklinde oldu.

        Alp YALMAN-Galatasaray Eski Başkanı

        "Tepkiler hiç hoş değildi. Yaşananlar karşısında üzüldüm. Hiç hoşuma gitmedi. Galatasaray'a da Galatasaraylılar'a da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gösterilen bu tepkiler hiç yakışmadı. Söyleyecek söz bulamıyorum"

        Mehmet CANSUN-Galatasaray Eski Başkanı

        "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gösterilen tepkileri doğru bulmuyorum. Sonuç olarak Başbakan olarak gelmiş, bizim stadımızın yapılmasına yardım etmiş, biz evsahibi olarak severiz sevmeyiz, o ayrı bir konu. Her insanın politik görüşü başka bir şey, ama orada biz evsahibiyiz. Başbakan olarak açılış yapacak. Bence protestolar yanlıştı."

        Abdurrahim ALBAYRAK-Galatasaray Eski öneticisi

        "Şeref Tribünü'nde Başbakan'ın yanındaydım. Hiç hoş olmadı. Çok üzüldü. Birden ayağa kalktı. Bütün arkadaşlarına 'kalkın hep beraber gidiyoruz' dedi.

        Başbakan'ımız bunu haketmedi. Bu statta çok büyük emeği var. Ne oldu bizim insanlarımıza, neden bu kadar vefasız olduk, bu kadar güzel bir günde Galatasaray tarihine böyle bir vefasızlık yapılır mıydı?

        Başbakanımız'ı arabasına kadar yolcu ettim. Kendisine çok üzüldüğümü söyledim. Bunları hiç haketmedi, kendisi de çok üzüldü."

        Halil ÖZER - HTSPOR YAYIN YÖNETMENİ

        Eğer Galatasaray bu stadı kendisi yapmaya çalışsaydı bırakın bugün açılışı önümüzdeki 15 yıl içinde bile yapması garanti değildi. Daha doğrusu yapamazdı. Galatasaray bir kuruş harcamadan 52 bin kişilik saray gibi stada sahip oldu. Ve bu stadın yapılmasını sağlayan ve Galatasaray’a hediye eden Başbakan. Hem de hiç bir karşılık beklemeden.

        Buna rağmen yapılan protestolar beni şaşkınlığa düşürdü. Kulaklarıma inanamadım. Bir kuru teşekkürü bile çok gördüler. Ve ben başbakanın haklı olarak bir daha o stada ayak basacağını düşünmüyorum. Galatasaray nasıl yapacak bilmiyorum ama bu ayıbı mutlaka temizlemeli..

        Serdar Ali ÇELİKLER - GAZETE HABERTÜRK YAYIN KOORDİNATÖRÜ

        "Başbakan Erdoğan bu protestoyu haketmedi. Yıllar evvel, tarih 2007. Bir yaz günü.

        Yer Parksa Hilton Otel. Ben ve Levent Tüzemen, rahmetli Özhan Canaydın'la sohbet ediyoruz. Rahmetli Özhan Canaydın oturduğumuz masada heyecanla stadın artık bittiğini ve Başbakan'ın imzaladığı 'olur' belgesini bize gösteriyor.

        Canaydın, "Serdar, Sayın Başbakan olmasa bu iş kesinlikle olmazdı" diyor. Bu benim yaşadığım bire bir olaydır. Eğer rahmetli Hasan Doğan, rahmetli Özhan Canaydın ve sayın başbakan olmasaydı Galatasaray bu statta en azından bu gece açılış yapamazdı.

        Dolayısıyla Galatasaray taraftarlarının "Galatasaray" diye bağırıp sonra protestoya başlamasının nedenini sayın Başbakan'ın 'Fenerbahçeli kimliği'ne bağlıyorum. Yıllar evvel Fenerbahçe tribünlerinde Başbakan Mesut Yılmaz'a pankart açılmış, Beşiktaş tribünlerinden Tansu Çiller aleyhine tezahürat yapılmış, nitekim yine sayın Başbakan'ın Trabzonspor-Fenerbahçe müsabakasından sonra Fenerbahçe'ye verilen cezayı haksız bulduğunu ifade etmesinden sonra, Trabzon'da belediye seçimini CHP kazanmıştı.

        Yani demem o ki birincisi bu stadın yapımındaki en büyük emek sayın Başbakan'dır. İki, yaşananların sebebi Başbakan'ın Fenerbahçeli kimliğidir. Üç, futbol dünyasında böyle şeyler olmuştur, örnekleri mevcuttur, çok da fazla üstünde durmamak gerekir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ