Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Gözler Rijkaard'da! - Galatasaray Haberleri

        Florya’da yaşanan ‘6 kusurlu hareket’ bir türlü onarılamıyor, gözler ise Rijkaard’da.

        Galatasaray’da Karabük deplasmanında alınan beklenmedik mağlubiyet, Aslan’ın 4 haftalık mutluluğunu ve huzurunu bozmaya yetti. Lige oldukça kötü bir başlangıç yaptıktan sonra toparlanan ve 4 maçlık bir galibiyet serisi yakalayan Sarı-Kırmızılılar, Karabük deplasmanında 3 puanı bırakınca, her şey yeniden tersine döndü. Florya’daki huzur ortamı bozulurken, milli maçlar için verilen arada çözüm bekleyen sıkıntılar dağ gibi büyüdü.

        Üstüne üstlük sezon başından beri ortaya koyulan kötü futbolun alınan galibiyetlerde dahi kendini göstermesi işin başka üzücü boyutu... Bu konuda eleştirilerin aslan payını alan kişinin teknik direktör Frank Rijkaard olduğu ise aşikâr...

        İşte Aslan’ı derinden sarsan ve huzur ortamını bozan başlıca problemler...

        1-YİNE BREZİLYALI YİNE KRİZ

        Galatasaray’da Karabük maçı öncesinde patlak veren ilk kriz, Elano’nun ülkesine gitmesiyle yaşandı. Yıllık 3.5 milyon Euro’luk ücreti ile Sarı-Kırmızılı takımın en fazla kazanan oyuncusu konumunda olan Brezilyalı yıldız, hafta başında ailevi problemlerini öne sürerek izin aldı ve elini kolunu sallaya sallaya ülkesine gitti. Yönetim, “Belki kendisine kulüp bulur” umuduyla bu duruma ses çıkarmadı, diğer futbolcular ise bu durum karşısında büyük bir şaşkınlık yaşadı. Aynı daha önceki Cassio Lincoln konusunda olduğu gibi... Arkadaşları Karabük maçına hazırlanırken, takımın yıldızı konumundaki Elano, çoktan sırra kadem basmıştı.

        2-TEK RAKİBİM MİLLİ TAKIM

        Sarı-Kırmızılı takımın sakatlıkları süren milli oyuncuları Arda Turan, Hakan Balta ve Sabri Sarıoğlu’nun durumları, teknik direktör Frank Rijkaard ile Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink arasında yeni bir krize sebep oldu. Karabük maçına yetişmeye çalışan üç oyuncudan sadece Sabri’yi kadroya alan Rijkaard, Arda ve Hakan’ı ise bu zorlu deplasmana götürmeyerek Hiddink’e mesaj yolladı. Futbolcularının Almanya maçı için aceleci davrandığını düşünen teknik adam, yıldız futbolcularını oynamak istemelerine karşı kullanmayınca, bedelini kaybedilen üç puanla ödedi.

        3-SERVET DİNAMİTİ

        Karabük maçı öncesinde Florya’da yaşanan Rijkaard-Servet kavgası, iyi giden takımın altına konulan bir dinamit gibi patladı. Servet’i iyi oynamasına rağmen son antrenmanda yedek bırakan Rijkaard, milli oyuncuyu dinlendirmek için Karabük kadrosuna almayacağını söyleyince, ipler koptu. Servet bu duruma sert tepki gösterdi, Hollandalı çalıştırıcının cevabı da sert oldu. Sonuçta Karabük deplasmanına Servet’ten mahrum olarak çıkan Galatasaray, 3 puanı bırakınca bu sıkıntı da alev aldı.

        4-ONLARA VAR BİZE YOK

        Galatasaraylı futbolcuların geçtiğimiz sezon sonundan bu yana alamadıkları transfer taksitleri de artık kazanı kaynatma noktasına getirdi. 4 aydır para alamadıkları öğrenilen bazı futbolcuların isyan etme noktasına geldikleri ve transfer taksitlerinin bir an önce ödenmesini bekledikleri ifade edildi. Özellikle yerli futbolcuların, yabancı oyuncuların ücretleri zamanında ödenirken, kendilerinin ise ikinci plana atılmalarından büyük rahatsızlık duydukları öğrenildi.

        5-KABUS SAKATLIKLAR

        Geçtiğimiz sezon Çek golcüsü Baros’un sakatlığı ile forvette

        büyük bir sıkıntı yaşayan Galatasaray, aynı kâbusu yeniden

        yaşamaya başladı. Baros’un İstanbul Büyükşehir Belediyespor

        maçında sakatlanması ile forvetsiz kalan Aslan, Kewell’dan da beklediği

        verimi alamadı. Diğer forvet oyuncusu Mehmet Batdal’ın da sakatlığı

        yüzünden problemini çözemeyen Sarı-Kırmızılılar, genç takım kaptanı

        Arda Turan’ın 4 haftadır takımdan ayrı kalmasıyla büyük yara aldı.

        6-YABANCILAR YABANCI KALDI

        Cimbom’u etkileyen bir başka olumsuz faktör ise yeni yabancı transferlerin formsuzlukları oldu. Özellikle büyük

        umutlarla transfer edilen Bosnalı Misimoviç, oynadığı maçlarda büyük bir hayal kırıklığı yaşattı. Bir türlü kendisini gösteremeyen Misimovic’in yanı sıra, Lorik Cana’nın da vasat görüntüsü problemi büyüttü. Pino ve İnsua ise şimdilik idare eder bir görüntü sergiliyor. Ancak bu da Aslan için yeterli görülmüyor.

        POLAT ÖFKELİ

        Karabük mağlubiyeti başkan Adnan Polat’ın keyfini kaçırdı. Polat’ın 7 haftada 3 mağlubiyet yaşanmasından dolayı kızgın olduğu öğrenilirken, ‘Servet krizi’ sebebiyle de Rijkaard’a tepkili olduğu belirtildi. Servet’i kadro dışı bırakan Rijkaard’la, babasının vefat etmesi üzerine gerekli konuşmayı yapamayan ve şimdilik milli maçlar arasının geçmesini beklemeye karar veren yönetimin, Almanya ve Azerbaycan maçları sonrasında Florya’ya geri dönecek olan Servet’i de uyaracağı öğrenildi.

        HTSPOR / Erhan TELLİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ