Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Aslan intihar etti! - Futbol Haberleri

        KARPATY-GALATASARAY KARŞILAŞMASININ TÜM AYRINTILARI VE DETAYLI İSTATİSTİKLERİ HTSPOR ARENA'DA. HTSPOR ARENA'YA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN!

        Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında deplasmanda Ukrayna temsilcisi Karpaty ile 1-1 berabere kalarak elendi. Galatasaray, 90+1'de Aydın'ın attığı golle 1-0 öne geçtiği müsabakada 90+3. dakikada Fedetskiy'in golü engel olamadı ve Avrupa defterini kapattı.

        Galatasaray, Ukrayna'nın Karpaty takımıyla deplasmanda 1-1 berabere kalarak, UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmayı başaramadı.

        ASLAN VARLIK GÖSTEREMEDİ

        İlk yarıda kontrollü oynamaya çalışan Galatasaray, rakip sahada fazla varlık gösteremedi. Sert oynayan rakibi karşısında oyun kurmakta zorluk çeken sarı-kırmızılılar, Karpaty'nin üst üste ataklarını savuşturmayı başararak ilk yarıyı gol yemeden kapattı. Karşılaşmaya taraftarının müthiş desteği ile hızlı başlayan Karptay, sürekli olarak atak oynamaya çalıştı. Üst üste atak geliştiren Karpaty, gol bulmayı başaramadı ve ilk yarı 0-0 eşitlikle tamamlandı.

        İKİNCİ YARIYA ATAK BAŞLADI

        Evinde rakibiyle 2-2 berabere kalması nedeniyle Avrupa Ligi'nde gruplara kalmak için mutlak galibiyete ihtiyacı olan Galatasaray, ikinci yarıya biraz daha atak oyunla başladı. Savunmasını ilerde kurmak isteyen sarı-kırmızılılar, kanatlardan gerçekleştirilen hücumlarla gol bulmaya çalıştı. Kuznetsov'un Ali'ye yaptığı hareket sonrasında hakem tarafından oyundan atılmasının ardından son 19 dakikayı avantajlı oynayan Galatasaray, bundan yararlanamadı.

        ÖNCE SEVİNÇ SONRA HÜSRAN

        Ancak uzatma dakikalarında Aydın ile bir gol bulup umutlanan Galatasaray, uzatmaların son dakikasında Fedetskyy'nin golüne engel olamayarak büyük bir şok yaşadı.

        Maç boyunca fazla gol pozisyonu bulamayan temsilcimiz, UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalma başarısını gösteremedi.

        Son iki sezonda üst üste Avrupa Ligi'nde gruplara kalmayı başaran Galatasaray, bu sezon ise play-off turunda Avrupa'ya veda ederek büyük düş kırıklığı yarattı.

        KARPATY: 1 - GALATASARAY: 1

        STAT: Ukrayna

        HAKEMLER: Thorsten Kinhofer, Christoph Bornhost, Christian Fisher (Almanya)

        KARPATY: Tlumak, Fedetskyy, Milosevic, Tkachuk, Tubic, Avelar, Golodiuk (Dk. 41 Guruli), Khudobyak, Kozhanov (Dk. 79 Kopolovets), Kuznetsov, Zenjov (Dk. 90 Batista)

        TEKNİK DİREKTÖR: Oleg Kononov

        GALATASARAY: Ufuk, Ali (Dk. 81 Emre), Neill, Servet, Hakan, Barış, Ayhan, Mustafa (Dk. 71 Aydın), Serdar Dk. 49 Cana), Baros, Arda

        TEKNİK DİREKTÖR: Frank Rijkaard

        GOLLER: 90 artı 1 Aydın (Galatasaray), 90 artı 3 Fedetskyy (Karpaty)

        KIRMIZI KART: Dk. 71 Kuznetsov (Karpaty)

        SARI KARTLAR: Dk. 3 Fedetskyy (Karpaty), Dk. 38 Hakan, Dk. 41 Arda, Dk 74 Servet, Dk. 75 Ali (Galatasaray)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        14. dakikada sağ kanattan çalımlarla ceza sahasına giren Arda'nın pasında yakın mesafeden Mustafa kötü bir vuruş yapınca savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

        23. dakikada ani gelişen atakta Zenjov bir anda kaleci Ufuk ile karşı karşıya kaldı. Ufuk'un açısını kapattığı Zenjov'un vuruşunda, kaleciden dönen top yine kendisine çarparak auta gitti.

        33. dakikada ceza sahası içinde Fedetskyy'nin plase vuruşunu kaleci Ufuk iki hamlede önledi ve ilk yarı, başka tehlikeli atak olmayınca 0-0 beraberlikle sonuçlandı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        59. dakikada Tkachuk'un ceza sahası içinden vuruşunda kaleci Ufuk, yatarak topa sahip oldu.

        62. dakikada Hakan'ın soldan ortasında ceza sahası içinde Barış'ın vuruşunda kaleci topu kornere çeldi.

        69. dakikada Khudobyak'ın kullandığı korner atışında ceza sahası içinde Kuznetsov kafayı vurdu, altı pasta Ayhan mutlak bir tehlikeyi önledi.

        90 artı 1'inci dakikada Galatasaray'da Aydın, Milosevic'in hatasını iyi değerlendirerek topu filelere gönderdi: 0-1

        90 artı 3'üncü dakikada ise bu kez Galatasaray savunmasından Hakan'ın ve kaleci Ufuk'un müdahale edemediği topu Fedetskyy yakın mesafeden filelere göndererek skoru eşitledi ve takımına turu getirdi: 1-1.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ