Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Moussa Sow FBTV'de 'Günün röportajı' programında merak edilenleri yanıtladı... - Fenerbahçe Haberleri

        İşte Sow'un açıklamaları:

        "Zor bir maç bizi bekliyor, çok iyi bir takıma karşı oynayacağız. Viktoria Plzen, Avrupa'nın çok iyi 2 takımını eleyerek karşımıza çıktı, bunu unutmamak gerekiyor. Seyircisiz oynamak gerçekten çok zor. BATE maçında; hayatımda ilk kez taraftarın olmadığı bir maç oynadım ve zorlandım. Bu kolay bir durum değil."

        "Türkiye Ligi'nin gerçekten heyecanı çok yüksek, çok yorum yapılıyordu 'Fenerbahçe yarışın gerisinde kaldı' diye ama Fenerbahçe hala ligde iddialı... Mental olarak çok güçlüyüz."

        "KAYBETME ŞANSIMIZ YOK"

        "Ligde zaten kaybetme şansımız yok mutlak suretle kazanmamız gereken maçlar oynuyoruz. Hiçbir şekilde telafisi mümkün olmayan maçlar oynuyoruz ve hepsi de final havasında. Ben kariyerimde yukarı doğru bir ivme yakaladım ve Fenerbahçe'de de hep üstüne koyarak gittim. Her maç öncesi bir hedefim var performansımın yüzde yüzünü sahaya yansıtmak için çıkarım. Ancak bu futbol olduğu için her zaman istediklerinizi yapamıyorsunuz ama burada önemli olan hedefe ulaşmak için istekli olmaktır. Saha içerisinde zaman zaman gelgitler yaşanabiliyor. Ben o olumsuz hareketlerimden ders çıkarıp kendimi her zaman hazır tutmaya çalışıyorum. Esas mevkiim santrfor olsa da şunun bilinmesini istiyorum üst düzey takımlarda çalışmaya başladığımdan beri kanat pozisyonunda da kullanıldım. Sol kanatta da sağ kanatta da çok rahat hissediyorum ve oynamaktan mutluluk duyuyorum. Fenerbahçe'ye geleli 1 yıl oldu. Kendimi burada gerçekten evimde hissediyorum. Zamana zaman ayrılmak istiyor musun diye sorular soruluyor. Ben burada mutluyum ve daha uzun süre kalıp kendimi geliştirmek istiyorum. Gelecek ile ilgili konuşmak kolay değil ama Fenerbahçe'ye uzun sürüler hizmet etmek istiyorum. Dışarıda yaşamayı çok seven biri değilim ve zamanımı evde dinlenerek geçirmeyi tercih ediyorum. Burada ciddi bir sağlık ekibi var, onlar da bir sonraki maça hazırlanabilmemiz için gerekli takviyelerde bulunuyorlar. Bu vesileyle kendilerine de teşekkür etmek istiyorum. "

        "EŞİMİ ÖZLÜYORUM"

        Eşim hala Paris'te onları çok özlüyorum. Geçen hafta eşimin be yeni doğan çocuğumun yanındaydım. Yanlarından ayrılmak çok zor oluyor ama bu da bizim mesleğimiz. Maça 2 ya da 3 olduğunda tribünlerin yaptığı taraftar şovlarına bayılıyorum. Bazen maçı bırakıp o görüntülere bakıyorum.

        Ailemi özlüyorum ama bu benim performansımı etkilemiyor. Zaten arayı çok açmadan sık sık görüşüyoruz.

        "HER TAKIMI YENEBİLECEK GÜÇTEYİZ"

        "UEFA'da son nokta kupaydı, tartışması olmaz. Bizim hedefimiz gidebildiğimiz yere kadar gitmek. Bu bağlamda da çok iyi bir takımımız var. İyi oynayan, her takımı yenebilecek güce sahibiz. 3 kulvarda yarışıp sonunda hepsinde kupaya erişirsek çok büyük mutluluk olur. ama unutmamak gerekiyor ki bu çok zor, Önümüzde çok zorlu rakipler var ama hedefimiz kupayı kazanmak."

        "TAKIM RUHUMUZU ORTAYA KOYDUK"

        "Takım ruhunu oynadığımız son maçlarda çok güzel bir şekilde ortaya koyduk. Sezon başından beri iyi bir takımımız var. Çıkışlarımız da inişlerimiz de oldu ancak bu kötü günlerde bile takım olarak birbirimize bağlılığımız hep üst seviyede oldu. Bütün arkadaşlarımla iyi anlaşıyorum ama saha dışında daha iyi anlaştığım Cristian, Yobo ve Ziegler. Şampiyon olmayı çok istiyorum. Gol pozisyonlarında rövaşatayı çok seviyorum."

        "EN BEĞENDİĞİM FUTBOLCULAR..."

        "Kalecilerden başlarsak en çok sevdiğim kaleci Volkan. Fenerbahçe'de oynamasaydı bence Volkan Avrupa'nın en büyük kulüplerinden birinde oynardı. Galatasaray'ın kalecisi Muslera da çok iyi bir kaleci. Burak ve beğendiğim birçok oyuncu var. Ronaldo, Messi ve Falcao'yu çok beğeniyorum."

        "TÜRK FUTBOLU FİZİKİ OLARAK ZOR"

        "Türk futbolu fizik olarak çok zor. Ben gelir gelmez Fransa'daki futbolla Türk futbolu arasındaki farkı bir anda gözlemledim. Fransa'da daha çok oyun oynanıyor. Türkiye'de bu oyun kalitesi büyük takımların kendi aralarında yaptıkları maçlarda yakalanıyor ama diğer takımlarla yapılan maçlarda işler farklı noktaya kaymaya başlıyor."

        "SEYİRCİ CEZALARININ ANLAMI YOK"

        "Seyirci çok önemli ve maçlarda olması gerekiyor. Bu cezaların benim için bir anlamı yok. Özellikle seyircisiz maçta ceza gelmiş olması çok vahim bir durum."

        "TARAFTARIMIZ YANIMIZDA OLSUN"

        "Benim için önemli olan Fenerbahçe'nin şampiyon olması ama tabii ki gol kralı olmak da bir artıdır. Benim taraftarlarımızdan tek isteğim hep yanımızda olsunlar. Bizim onlara her zaman ihtiyacımız var. Fenerbahçe tartışmasız Türkiye'nin en büyük kulübü. Ne kadar çok engellemelerle karşılaştık bunu herkes biliyor. Kenetlendiğimiz zaman neler yapabileceğimizi dosta düşmana gösterdik. Hepimizin tek bir Fenerbahçe'si var ikinci bir Fenerbahçe yok."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ