Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Elazığspor Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında kendi evinde Sanica Boru Elazığspor'u ağırlayacak - Futbol Haberleri

        BEŞİKTAŞ - SB ELAZIĞSPOR KARŞILAŞMASININ TÜM DETAYLARI HTSPOR ARENA'DA. HTSPOR ARENA'YA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN!

        Beşiktaş: 3 - Sanica Boru Elazığspor: 0

        Stat: BJK İnönü

        Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, Gökhan Memişoğlu, Asım Yusuf Öz

        Beşiktaş: McGregor, Hilbert, İbrahim Toraman, Sivok, Uğur Boral, Holosko (Dk. 77 Erkan Kaş), Necip Uysal (Dk. 73 Oğuzhan Özyakup), Olcay Şahan, Veli Kavlak, Fernandes, Batuhan Karadeniz (Dk. 46 Almeida)

        Sanica Boru Elazığspor: Ivesa, Adem Alkaşi (Dk. 63 Sezer Badur), Bilica, Orhan Ak, Zeegelaar, Faubert, Bülent Ertuğrul, Tum, Murat Kayalı, Köksal Yedek (Dk. 73 Aydın Karabulut), Amr Zaki (Dk. 63 Feindouno)

        Goller: Dk. 49 Necip Uysal, Dk. 63 Sivok, Dk. 72 Hilbert (Beşiktaş)

        Sarı kartlar: Dk. 33 Necip Uysal, Dk. 37 Uğur Boral, Dk. 90 4 Almeida, Dk. 90 4 Olcay Şahan (Beşiktaş), Dk. 43 Amr Zaki, Dk. 45 Bülent Ertuğrul, Dk. 62 Faubert, Dk. 90 4 Orhan Ak (Sanica Boru Elazığspor)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        22. dakikada Köksal'ın ceza alanı içinde sol çaprazda ortasında arka direkte topla buluşan Tum'un kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

        26. dakikada Olcay'ın ara pasında sol çaprazda topla buluşan Veli ceza alanına girdiği anda sert vurdu, ancak meşin yuvarlak farklı bir şekilde auta çıktı.

        31. dakikada Bilica'nın uzak mesafeden kullandığı serbest vuruşta kaleci McGregor, barajdan seken topu yatarak kontrol etti.

        32. dakikada Olcay'ın ara pasında sağ çaprazda boş pozisyonda topla buluşan Fernandes, ceza alanına girdiği anda sert vurdu, ancak meşin yuvarlak yan direkten oyun alanına döndü. Sanica Boru Elazığspor savunması, daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.

        41. dakikada Holosko'nun sol çaprazdan şutunda, top yanda auta gitti.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        49. dakikada Fernandes'in soldan kullandığı korner atışında altı pasın önünde topa iyi yükselen Necip, meşin yuvarlağı kafa vuruşuyla filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

        52. dakikada Olcay'ın ara pasında ceza alanı içinde boş pozisyonda topla buluşan Holosko'nun istediği gibi vuramadığı meşin yuvarlağa kaleci Ivesa sahip oldu.

        55. dakikada Almeida'nın pasında sağda topla buluşan Hilbert'in sert şutunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

        60. dakikada Fernandes'in pasında ceza alanın sağında topla buluşan Olcay, kaleciyi geçtiği anda vurmak isterken savunma son anda ayak koydu ve tehlikeyi uzaklaştırdı.

        63. dakikada Fernandes'in sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta ceza alanı içinde oluşan karambolde topa dokunan Sivok, Zeegelaar'ın müdahalesine rağmen golü attı ve farkı 2'ye çıkardı: 2-0.

        69. dakikada Feindouno'nun ceza alanı önünde şutunda, top yandan auta gitti.

        72. dakikada Sanica Boru Elazığspor'un savunmada yaptığı hatayı iyi değerlendiren ve topu kazanan Hilbert, rakiplerini geçtikten sonra düzgün bir vuruş yaptı. Zeegelaar'a çarpan meşin yuvarlak filelere gidince Beşiktaş 3-0 öne geçti.

        79. dakikada Aydın'ın pasında Uğur'un müdahalesine rağmen topla buluşa Tum'un ceza alanı içinde yakın mesafeden şutunda, kaleci McGregor başarılı bir şekilde meşin yuvarlağı çeldi. İskoç kaleci, ikinci hamlede topa sahip oldu.

        81. dakikada Fernandes'in sağdan kullandığı korner atışında ön direkte İbrahim Toraman'ın ayak koyduğu meşin yuvarlak, savunmaya çarparak üstten tekrar kornere çıktı.

        88. dakikada Veli'nin pasında sol çaprazda ceza alanı içinde topla buluşan Almeida, meşin yuvarlağı kötü bir vuruşla auta gönderdi.

        MAÇTAN NOTLAR:

        Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile Sanica Boru Elazığspor arasında yapılan 4. haftanın kapanış maçında Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, kadroda değişikliğe gitmedi. Siyah-beyazlılar, Süper Lig'de bir önceki Kardemir Karabükspor maçının ilk 11'iyle sahaya çıktı. Beşiktaş'ta 18 kişilik maç kadrosunda ise tek değişiklik, yedekler arasında Mehmet Akyüz'ün yerine, sakatlığı geçen Almeida'nın yer alması oldu.

        KAPALI TRİBÜN BOŞ KALDI

        Beşiktaş-Sanica Boru Elazığspor maçında kapalı tribündeki büyük boşluklar dikkati çekti. Siyah-beyazlı taraftarların geçmiş yıllarda tamamen doldurduğu kapalı tribünün yarısından fazlasının boş olduğu gözlendi. Taraftarlar kapalı tribündeki bilet fiyatlarının yüksekliğinden yakınırken, diğer tribünlerin tamamına yakını doldu. Müsabakayı 20 bini aşkın Beşiktaşlı taraftar takip etti. Konuk Sanica Boru Elazığspor'u ise kendilerine ayrılan eski açık tribündeki bölümde 1000'e yakın taraftarı yalnız bırakmadı.

        ŞEHİTLER İÇİN SAYGI DURUŞU

        Müsabaka öncesi, terörist saldırılar sonucu şehit düşen asker ve polisler için saygı duruşunda bulunuldu. Beşiktaş ve Sanica Boru Elazığsporlu taraftarlar hep birlikte ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'' diye bağırırken, tribünlerdeki Türk bayraklarının çokluğu dikkati çekti.

        TRİBÜNDE CASUS VAR!

        Beşiktaş-Sanica Boru Elazığspor maçını Anderlecht'in istatistikçisi de izledi. Belçika temsilcisinin görevlisi, hangi futbolcu için İstanbul'da bulunduğu konusunda ise bilgi vermedi. Öte yandan, müsabakayı izleyenler arasında Gaziantepspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ile Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay da yer aldı.

        İNÖNÜ'DE İLK GALİBİYET

        Spor Toto Süper Lig'de 4. haftanın kapanış maçında Sanica Boru Elazığspor'u 3-0 yenen Beşiktaş, puanını 8'e çıkardı.

        BJK İnönü Stadı'nda ağırladığı rakibini sürpriz golcüleri Necip Uysal, Sivok ve Hilbert'in golleriyle mağlup eden siyah-beyazlılar, Dolmabahçe'de bu sezon ligdeki ilk galibiyetini aldı.

        Sezona Atatürk Olimpiyat Stadı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 1-1 berabere kalarak başlayan Beşiktaş, 2. haftada BJK İnönü Stadı'nda ağırladığı ezeli rakibi Galatasaray ile de derbide 3-3 berabere kalmıştı. Ligin 3. haftasında deplasmanda Kardemir Karabükspor'u 3-0 yenerek galibiyetle tanışan Samet Aybaba yönetimindeki ''Kara Kartallar'', bu akşam da Sanica Boru Elazığspor önünde Dolmabahçe'deki ilk galibiyetini elde etti.

        Elazığspor'un galibiyet hasreti

        Ligin yeni ekiplerinden Sanica Boru Elazığspor ise teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde oynadığı 4. maçında da galibiyet alamadı.

        Sahası bakımda olduğu için İzmir'de oynadığı maçlarda Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalıp, Kasımpaşa'ya 3-0 mağlup olan bordo-beyazlılar, Trabzonspor'a ise deplasmanda 2-0 mağlup olmuştu.

        Bu akşam da İstanbul'dan puansız ayrılan Doğu Anadolu temsilcisi, ilk 4 hafta sonunda 1 puanda kaldı.

        Beşiktaş'ın, Elazığspor'a boşu yok

        Beşiktaş, Sanica Boru Elazığspor ile Süper Lig'de yaptığı 5 maçı da kazandı.

        Siyah-beyazlılar, 17 gol atıp, kalesinde 5 gol gördü.

        Taraflar arasındaki 5 maçta sporseverler toplam 22 gol seyretti.

        Beşiktaş ile Elazığspor arasında ligdeki maçların sonuçları şöyle:

        Sezon Maç Sonuç

        2002-2003 Beşiktaş-Elazığspor 3 - 1

        Elazığspor-Beşiktaş 0 - 1

        2003-2004 Elazığspor-Beşiktaş 1 - 5

        Beşiktaş-Elazığspor 5 - 3

        2012-2013 Beşiktaş-Elazığspor 3 - 0

        Elazığspor ''Üç Büyükler'''i yine yenemedi

        Sanica Boru Elazığspor, ''Üç Büyükler'' olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray ile yaptığı 15. resmi maçı da kazanamadı.

        Süper Lig'de 3. sezonunu geçiren bordo-beyazlı ekip, 1'i Türkiye Kupası, 14'ü de Süper Lig olmak üzere ''Üç Büyükler'' ile yaptığı toplam 15 maçtan 11'ini kaybetti, 4'ünde berabere kaldı ve hiç galibiyet alamadı.

        ''Demirören'den hesap sorsana''

        Beşiktaşlı taraftarlar, kulüp başkanı Fikret Orman'dan, eski başkan Yıldırım Demirören'den hesap sormasını istedi.

        Siyah-beyazlı taraftarlar maçın son anlarında Orman'a yönelik olarak, ''Hesap sorsana, hesap sorsana, Demirören'den hesap sorsana'' diye uzun süre tempo tuttu.

        Necip Uysal 2 yıl sonra gol attı

        Beşiktaş'ı Sanica Boru Elazığspor karşısında 1-0 öne geçiren golü atan Necip Uysal, yaklaşık 2 yıl sonra fileleri havalandırdı.

        Genç futbolcu, Süper Lig'de son golünü 31 Ekim 2010 tarihinde yine BJK İnönü Stadı'nda Sivasspor'a atmıştı.

        Beşiktaş, uzun süre sonra 2 maç üst üste kazandı

        Kardemir Karabükspor'un ardından Sanica Boru Elazığspor'u da yenen Beşiktaş, Süper Lig'de uzun süre sonra 2 maç üst üste kazandı.

        Siyah-beyazlılar, son olarak geçen sezon 20, 21 ve 22. haftalarda üst üste 3 maç kazanmış, ardından oynadığı 18'i geçen sezon, 2'si bu sezon olmak üzere 20 maçta üst üste galibiyet elde edememişti.

        Sürpriz golcü Sivok

        Beşiktaş'ın savunma oyuncusu Sivok, sürpriz gollerine Sanica Soru Elazığspor maçında da devam etti.

        Siyah-beyazlı kulüpte 5. sezonunu geçiren Çek savunma oyuncusu, Süper Lig'de gol sayısını 10'a çıkardı.

        Milli maç sonrası kabusu bitti

        Beşiktaş, uzun süre sonra milli maç dönüşü Süper Lig'de puan kaybetmedi.

        Son 2 sezonda milli maçların hemen ardından oynadığı 8 lig maçından 6'sını yitiren, 2'sinde berabere kalan, hiç kazanamayan siyah-beyazlılar, ay-yıldızlı ekibin Hollanda ve Estonya maçlarının ardından bu akşam oynadığı karşılaşmada puan yitirmedi.

        Hilbert'in 3. golü

        Beşiktaş'ın bir diğer savunma oyuncusu Roberto Hilbert, Sanica Boru Elazığspor maçında takımının 3. golünü attı.

        Siyah-beyazlı takımda 3. sezonunu yaşayan Alman oyuncu, Süper Lig'deki gol sayısını da 3'e çıkardı.

        Taraftar coştu

        BJK İnönü Stadı'nda kapalı dışındaki diğer tribünleri tamamen dolduran Beşiktaşlı taraftarlar, takımlarına büyük destek verdi.

        Özellikle maçın ikinci yarısında desteklerini iyice artıran taraftarlar, coşkulu tezahüratlarıyla tribünlerde renkli görüntüler oluşturdu.

        Taraftarlar maç bitiminde futbolcuları büyük sevgi gösteri altında soyunma odasına gönderdi.

        Kapalı tribün bilet fiyatına tepki

        Beşiktaşlı taraftarlar, kapalı tribün biletlerinin yüksek tutulmasına tepki gösterdi.

        Siyah-beyazlı taraftarlar bu amaçla kapalı tribünün büyük bölümünü boş bırakırken, bu bölümde yer alanlar ise kulüp yönetiminin uygulamasını tezahüratlarla protesto etti.

        Maçın son anlarında kapalı tribün üst kattaki orta bölüm tamamen boşaltılırken, eski açık tribündeki taraftarlar ise ''Fikret Orman baksana, kapalıyı saysana'' diye bağırdı.

        Maç biterken saha karıştı

        Maçın uzatma bölümünde Beşiktaşlı Olcay Şahan ile Sanica Boru Elazığsporlu Orhan Ak arasındaki tartışmaya diğer oyuncular da karışınca, ortam gerildi.

        Maçın hakemi Kuddusi Müftüoğlu, yardımcısına danışarak Orhan Ak, Almeida ve Olcay Şahan'a sarı kart gösterdi.

        Bu arada, Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un maç sonu soyunma odasına giderken, tribünden atılan cisimle başından yaralandığı bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ