Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray G.Saray yönetimi, Kanarya’ya ‘yılın çalımını’ atmak için hazırlanıyor - Galatasaray Haberleri

        HTSPOR

        RÖVANŞI ALMAK İSTİYORLAR

        Galatasaray yönetimi, ezeli rakibi F.Bahçe’ye ‘yılın çalımını’ atmaya hazırlanıyor. Sarı- Kırmızılı yöneticilerin, Aykut Kocaman’ın “Gelecekte F.Bahçe’nin en büyük yıldızı olacak” dediği Recep Niyaz’ı, Sarı-Lacivertli ekibin elinden kapmak için gizliden gizliye çalıştığı ortaya çıktı. Daha önce Divan Kurulu üyesi Sami Çölgeçen’in transfer edilmesi için çalıştığı, fakat Adnan Polat yönetiminin yavaş davranması üzerine Kanarya’ya kaptırılan Recep Niyaz için G.Saraylı yöneticilerin, genç futbolcunun babasını sürekli olarak sıkıştırdıkları ve transfer tekliflerini yeniledikleri öğrenildi. Cimbom’un, Recep Niyaz’ın babasını ikna etmek için F.Bahçe’den şu anda aldığı yıllık 250 bin liranın tam 10 katı rakamı önerdikleri vurgulandı. Recep’in eski bir futbolcu olan babasının ise bu teklifi F.Bahçe yönetimine ilettiği de vurgulandı.

        BABASI DA İMZA ATABİLİR

        Recep Niyaz’ın ise F.Bahçe’den ayrılmak istemediği, yönetimin de sezon sonunda sözleşmesi bitecek yıldıza uzun süreli yeni bir mukavele hazırladığı ifade edildi. G.Saray’ın, Recep’in menajeri Erdil Arpacı’yı da ikna için uğraştığı da belirtiliyor. 17’lik Recep Niyaz ile Galatasaray, FIFA kuralları gereği genç futbolcu statüsünden sözleşme imzalayabilir. Daha sonra da FIFA’nın belirlediği yetiştirme parasını F.Bahçe’ye ödeyerek, bonservisini alabilir. Bu arada Recep‘in yaşı 18’den küçük olduğu için genç futbolcunun adına babası da G.Saray’a imza atabilir. Bu sözleşme de direkt olarak oğlunu bağlar. Fenerbahçe ile Recep Niyaz arasında bulunan “genç futbolcu statüsü” sözleşmesi ise 2013 yılının Haziran ayında sona eriyor. Sarı- Lacivertliler, Recep’i tutabilmek için kısa süre içerisinde yeni sözleşme imzalatmak zorunda.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ