Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Eskişehirspor Eskişehirspor'un savunma oyuncusu Ediz Bahtiyaroğlu evinde kalp krizi geçirerek vefat etti - Futbol Haberleri

        Eskişehirspor'da forma giyen Ediz Bahtiyaroğlu, dün gece saatlerinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.

        Eskişehir'de evinde geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşamını yitiren Eskişehirsporlu futbolcu Ediz Bahtiyaroğlu'na cumhuriyet savcısı gözetiminde otopsi yapıldı.

        Cumhuriyet savcılığı yetkilileri, genç yaşta yaşamını yitiren futbolcu Ediz Bahtiyaroğlu'na Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi morgunda klasik otopsi yapıldığını söyledi. Yetkililer, genç futbolcunun kalp krizi sonucunda yaşamını yitirmiş olduğunun gözlendiğini, herhangi bir ilaç alımıyla ilgili bulguların görülmediğini belirtti.

        Cumhuriyet savcılığı yetkilileri otopside Ediz'de alınan bir parçanın Adli Tıp Kurumu'na gönderileceğini, tahlil sonucunun ise 1 ay içerisinde kendilerine ulaşacağını söyledi.

        Otopsinin ardından Ediz Bahtiyaroğlu'nun cenazesini yakınları teslim aldı. Ediz'in cenazesi Tepebaşı Belediyesi'ne ait cenaze aracına konularak çevre yolu üzerindeki Eskişehirspor Tesisleri'ne götürüldü.

        KULÜP DOKTORUNDAN İLK AÇIKLAMA

        Eskişehirspor Kulübü'nün doktoru Mehmet Ali Armağan ise yaptığı açıklamada; "Şimdi otopsiden çıktım, burdan sonra da kulübün tesislerine gideceğiz. Evinde vefat eden 26 yaşındaki bir futbolcu. Ne ağır bir antrenman yaptı ne de başka bir şey. Ediz'in ne alkolü ne de sigarası vardı. Otopsisi belli olmadığı için detaylı bilgi veremeyeceğim" dedi.

        Eskişehir Kulübü'nün internet sitesinden yapılan açıklamada, ''Futbolcumuz Ediz Bahtiyaroğlu'nu bu gece geçirdiği rahatsızlık sonucu kaybettik. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm futbol camiasına baş sağlığı dileriz'' ifadeleri kullanıldı.0

        "HERKESİN BAŞI SAĞ OLSUN"

        Eskişehirspor Kulübü Basın Sözcüsü Erdal Şahbaz, futbolcuları Ediz Bahtiyaroğlu'nun geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin, ''Maalesef çok değerli bir futbolcumuzu çok genç yaşta kaybettik, herkesin başı sağ olsun'' dedi.

        Ediz Bahtiyaroğlu'nun Batıkent Mahallesi Aytekin Sokak'taki evine gelen Eskişehirspor Kulübü Basın Sözcüsü Erdal Şahbaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok acı bir olay yaşadıklarını kaydetti.

        Eskişehirspor camiasına başsağlığı dileyen Şahbaz, ''Şu an ailesini bekliyoruz. Bütün işlemler yapılıyor. Acil Servis ekiplerinin yaptığı ilk müdahaleye göre, kalp krizi gibi gözüküyor. Ama tabii işlemler devam ediyor. Bugün saat 09.00 gibi herhalde her şey netleşmiş olur. Benim olaydan saat 01.30 gibi haberim oldu. Maalesef çok değerli bir futbolcumuzu çok genç yaşta kaybettik, herkesin başı sağ olsun'' dedi.

        POLİS ARAŞTIRMA YAPTI

        Öte yandan, dün akşam saatlerinde takımıyla antrenmana çıkan Bosna-Hersek asıllı futbolcunun gece evinde rahatsızlanması üzerine evde bulunan kız arkadaşının, 112 Acil Servis ekiplerinden yardım istediği öğrenildi. Bunun üzerine eve gelen sağlık görevlileri, yaptığı incelemede, genç futbolcunun hayatını kaybettiğini belirledi.

        Genç futbolcu Batıkent Mahallesi Alptekin Sokak'taki evinde aniden rahatsızlandı. Eskişehirspor'lu Hürriyet ile birlikte kaldığı eve ihbar üzerine 112 Acil Sağlık ekipleri çağrıldı. Ancak sağlık ekipleri yaptıkları tüm müdahalelere rağmen genç futbolcuyu kurtaramadı. Yapılan ilk incelemede 26 yaşındaki genç oyuncunun kalp krizinden ölmüş olabileceği belirtildi. İhbar üzerine bahse konu yere gelen İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri futbolcunun olayla ilgili araştırma yaptı.

        KARİYERİ

        Futbola Bursaspor altyapısında başlayan Ediz 17 yaşına kadar Bursaspor'un PAF takımında forma giydi. Takımın küme düşmesinin ardından Ankaraspor'a transfer olan Ediz, Samet Aybaba'nın katkısıyla Ankaraspor A Takımı ile ilk maçını Intertoto Kupası'nda oynadı. Turkcell Süper Lig'deki ilk maçına 4 Ağustos 2006'da Galatasaray karşısında çıktı. 30 Eylül 2006'da ilk 11'de çıktığı Sivasspor maçıyla takımın kadrosunun değişmezleri arasına girdi.

        MİLLİ TAKIM KARİYERİ

        Türkiye 21 Yaş Altı Millî Futbol Takımı'yla 15 Kasım 2006'da ilk kez Danimarka karşısında forma giymiştir. Türkiye 21 Yaş Altı Millî Futbol Takımı'yla toplamda 11 kez millî olup 1 gol atmıştır.

        TARAFTARLAR EVİNE AKIN ETTİ

        Ediz Bahtiyaroğlu'nun ölüm haberini alan Eskişehir Kulubü Başkanı Halil Ünal, Teknik Direktör Ersun Yanal, futbolcular ve çok sayıda taraftar, futbolcunun Batıkent Mahallesi Aytekin Sokak'taki evine akın etti.

        Bosna-Hersek asıllı 26 yaşındaki Bahtiyaroğlu, Ankaraspor, Ankaragücü ve Bucaspor formaları giydi. Bahtiyaroğlu, geçen sezonun devre arasında Eskişehirspor'a transfer olmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ