Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Manchester United, Braga ve Cluj'u tanıyalım - Galatasaray Haberleri

        MANCHESTER UNITED

        UEFA Şampiyonlar Ligi'nde (H) Grubu'nda yer alan Galatasaray'ın gruptaki rakiplerinden İngiltere'nin Manchester United takımının tarihinde birçok başarılar bulunuyor.

        Monaco'da yapılan UEFA Şampiyonlar Ligi kura çekimine 1. torbadan giren Manchester United ekibi, geçen sezon İngiltere Premier Ligi'nde şampiyonluğu aynı puan ve averajla Manchester City'e kaptırarak, ikinci oldu.

        Avrupa'nın en önemli takımlarından biri olan Manchester United, 1999 ve 2008'de 2 kez Şampiyonlar Ligi kupasını kazanırken, 1968 yılında da Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda aynı başarıyı gösterdi. İngiliz ekibi, Şampiyonlar Ligi'nde 2009 ve 2011 yıllarında final oynadı.

        ''Kırmızı Şeytanlar'' olarak anılan İngiliz takımı, Avrupa'da ayrıca Kupa Galipleri Kupası, UEFA Süper Kupası ve Kıtalararası Kupası'nı da 1'er kez müzesine götürdü. Manchester United, 1999 ve 2008 yıllarında da UEFA Süper Kupa'da final oynadı. Manchester United, İngiltere'de de 19 lig şampiyonluğu yaşadı.

        Avrupa'da 296 maça çıktı

        1878 yılında kurulan İngiliz ekibi, Avrupa kupalarında 296 maça çıktı.

        Manchester United, 296 maçta 157 galibiyet, 78 beraberlik ve 61 yenilgi aldı.

        Geçen sezon başarılı olamadı

        Manchester United, geçen sezon Avrupa Kupaları'nda başarılı olamadı.

        Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde (C) Grubu'nda Benfica ve Basel'in ardından 3. olarak Şampiyonlar Ligi'ne veda eden İngiliz ekibi, UEFA Avrupa Ligi'nde 32'ler turunda Ajax'ı eledi. Manchester United, 16'lar turunda Athletic Bilbao'ya iki maçta da yenilerek, Avrupa defterini kapattı.

        Galatasaray ile 4 kez karşılaştı

        İngiliz temsilcisi, tarihinde Galatasaray ile daha önce 4 kez karşılaştı. Manchester United, bu maçlarda 1 galibiyet, 3 beraberlik elde etti.

        1993-1994 sezonunda Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda deplasmanda rakibiyle 3-3 berabere kaldığı maçın rövanşında kendi sahasında 0-0 berabere kalan Galatasaray, İngiliz ekibini eleyerek, gruplara kalmayı başardı.

        1994-1995 sezonunda ise Şampiyonlar Ligi (A) Grubu'nda yapılan ilk maçta kendi sahasında 0-0 berabere kalan Galatasaray, deplasmanda rakibine 4-0'lık skorla yenildi.

        Kadrosu

        Teknik direktörlüğünü uzun süredir Alex Ferguson'un yaptığı İngiliz ekibi, maçlarını 76 bin kişilik Old Trafford'da oynuyor.

        Kadrosunda birçok ünlü oyuncu bulunduran Manchester United, bu sezon Arsenal'dan Robin van Persie, Vitesse'den Alexander Büttner ve Borussia Dortmund'dan Japon Shinji Kagawa'yı da kadrosuna dahil etti.

        Premier Lig'de bu sezon ilk iki maçta 1 galibiyet, 1 yenilgi alan İngiliz ekibi, 3 puanla 7. sırada yer alıyor.

        Manchester United'in kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:

        David de Gea, Andres Lindegaard, Rafael, Patrice Evra, Phil Jones, Rio Ferdinand, Jonny Evans, Chris Smalling, Nemanja Vidic, Antonio Valencia, Anderson, Ryan Giggs, Michael Carrick, Nani, Ashley Young, Paul Scholes, Tom Cleverley, Darren Fletcher, Nick Powell, Alexander Büttner, Wayne Rooney, Dimitar Berbatov, Javier Hernandez, Danny Welbeck, Robin van Persie, Shinji Kagawa, Federico Macheda, Bebe

        BRAGA

        Braga, Portekiz futbolunun son dönemde yükselen ekiplerinden biri olarak gösteriliyor. Devler Ligi'nde H Grubu'nda sarı-kırmızılı ekibin rakibi olan Portekiz temsilcisi iki sezon önce UEFA Avrupa Ligi'nde final oynadı. Braga, 2010-2011 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turundan başladığı Avrupa kupaları mücadelesinde play-off turunu da geçip gruplara kalırken, grubu 3'üncü sırada tamamlayıp yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etti. Avrupa Ligi'nde finale kadar gelen Braga, ülkesinin Porto takımıyla çıktığı finali 1-0 kaybederek ikinci oldu. Portekiz ekibi bu sezon play-off turunda başladığı Avrupa kupaları serüveninde, İtalya'nın Udinese takımını eleyerek gruplara kaldı. İtalyan ekiple iki maçta da 1-1 berabere kalan Braga, ikinci maçta penaltı atışları sonucunda turu geçen taraf oldu.

        Avrupa kupalarında toplam 91 maça çıkan Portekiz temsilcisi 39 galibiyet alırken, 19 maçta berabere kaldı, 33 maçta da yenildi.

        Portekizli teknik direktör Jose Peseiro'nun çalıştırdığı Braga'nın kadrosu şu isimlerden oluşuyor:

        Kaleciler: Beto, Quim, Cristiano Figueiredo

        Savunma: İsmaily, Paulo Vinicius, Douglao, Nuno Andre Coelho, Maximilian Haas, Baiano, Elderson, Samuel, Anibal Capela

        Orta alan: Ruben Amorim, Mossoro, Leandro Salino, Custodio, Alan, Hugo Viana, Ruben Micael, Djamal, Luis Alberto Silva Dos Santos, Guilherme

        Forvet: Lima, Paulo Cesar, Eder, Carlao, Helder Barbosa, Jose Luis, Yazalde

        Portekiz ekibi maçlarını 30 bin 154 seyirci kapasiteli Municipal Stadı'nda oynuyor.

        Braga'nın Türk takımlarıyla maçları

        Galatasaray ile aynı grupta yer alan Braga, Avrupa kupalarında 3'üncü kez Türk takımlarıyla karşı karşıya gelecek. Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nda Beşiktaş ile eşleşen Portekiz temsilcisi, ilk maçta kendi sahasında 2-0 yenildiği Beşiktaş karşısında İstanbul'daki rövanşı 1-0 kazanmıştı.

        2008 yılında İntertoto Kupası 3. turunda Sivasspor ile eşleşen Portekiz ekibi, ilk maçta Sivas'ta 2-0 yendiği kırmızı-beyazlı ekibi rövanşta kendi sahasında 3-0 mağlup ederek bir üst tura çıkmıştı.

        CLUJ

        Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden Romanya'nın Cluj takımı, iki eleme turunu geçerek gruplara kalma başarısını gösterdi.

        Romanya 1. Ligi'nde 2011-2012 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Cluj, bu sezon 6. haftası geride kalan ligde 6. sırada bulunuyor.

        Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Çek Cumhuriyeti'nin Sloven Liberec ekibini sahasında 1-0 ve deplasmanda 2-1'ik skorlarla geçerek play-off turuna çıkan Cluj, play-off turunda İsviçre'nin Basel takımı ile karşılaşırken, Rumen ekip, rakibini deplasmanda 2-1, sahasında da 1-0 mağlup ederek gruplara kaldı.

        Avrupa kupalarındaki durumu

        Cluj, Avrupa kupalarında toplam 36 karşılaşmaya çıkarken, bu maçlarda 13 galibiyet, 7 beraberlik ve 16 mağlubiyet aldı.

        Romanya temsilcisi, Şampiyonlar Ligi'nde ise sahaya çıktığı 16 karşılaşmadan 6'sını kazanırken, 2 kez berabere kaldı, 8 kez yenildi.

        1907'de kurulan Cluj, Romanya 1. Ligi'nde toplamda 3 kez şampiyon oldu. Rumen ekibi, maçlarını 25 bin kişilik Dr. Constantin Radulescu Stadı'nda oynuyor.

        Romanya 1. Ligi'nde 6. sırada

        Cluj, 2012-2013 sezonunda 6. haftası geride kalan 18 takımlı Romanya 1. Ligi'nde 9 puanla 6. sırada bulunuyor.

        Rumen ekip, ulusal ligde oynadığı 6 karşılaşmada 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi aldı.

        Kadrosu

        Teknik direktör Ioan Andone yönetimindeki Cluj'un kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:

        Kaleciler: Mario Felgueiras, Mihai Minca, Eduard Stancioiu, Calin Tiut

        Savunma: Ivo Pinto, Cristian Panin, Laszlo Sepsi, Vasile Maftei, Felice Piccolo, Cadu, Ionut Rada, Camora, Nuno Diogo, Edimar

        Orta Saha: Bakary Sare, Gabriel Mureşan, Ciprian Deac, Diogo Valente, Rafael Bastos, Adam Vass, Nicolas Godemeche, Rui Pedro

        Forvet: Pantelis Kapetanos, Viorel Nicoara, Ronny, Modou Sougou.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ