Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray, Brezilyalı futbolcu Felipe Melo'nun, satın alma opsiyonuyla geçici transferi konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray Kulübü, Brezilyalı futbolcu Felipe Melo'nun, satın alma opsiyonuyla İtalya'nın Juventus Kulübü'nden bir yıl daha kiralandığını duyurdu.

        Sarı-kırmızılı kulüp, Felipe Melo'ya 2012-13 sezonu için net 2 milyon 900 bin Euro sabit transfer ücreti ve maç başına 25 bin Euro ücret ödeneceğini, Juventus Kulübü'ne ise geçici transfer bedeli olarak 1 milyon 750 bin Euro verileceğini açıkladı. Galatasaray Kulübü'nün, 30 Nisan 2013 tarihine kadar bildirilmek kaydıyla, 6 milyon 500 bin Euro bedelle Brezilyalı oyuncuyu satın alma hakkının bulunduğu belirtildi. Felipe Melo'nun transferi konusunda, Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş.'den, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yer alan açıklamada, şöyle denildi:

        ''Felipe Melo de Carvalho'nun Juventus Football Club S.A.'dan satın alma opsiyonlu olarak geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Oyuncuya 2012-13 sezonu için net 2.900.000 Euro sabit transfer ücreti ve maç başına 25.000 Euro ücret ödenecektir. Juventus Football Club S.A.'ya geçici transfer bedeli olarak 1.750.000 Euro ödenecek olup, Galatasaray'ın 30.4.2013 tarihine kadar bildirilmek kaydıyla 6.500.000 Euro bedelle oyuncuyu satın alma hakkı vardır.''

        Geçtiğimiz sezon da Galatasaray'da kiralık olarak oynayan 29 yaşındaki Felipe Melo, forma giydiği 36 lig maçında 12 gol kaydetti.

        VE MELO İDMANA ÇIKTI

        Öte yandan Galatasaray, TFF Süper Kupa'da Fenerbahçe ile oynayacağı maçın hazırlıklarına yaptığı idmanla devam etti. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basına kapalı olarak gerçekleştirilen antrenmana Juventus takımından bir sezon daha kiralık olarak kadroya dahil edilen Brezilyalı oyuncu Felipe Melo da katıldı. Sarı-kırmızlıların antrenmana ısınma ve açma germe hareketleriyle başladıkları kaydedildi. Ana bölümde ise dar alanda çift kale maç yapan oyuncuların, şut çalışmasının ardından soğuma hareketleriyle idmanı tamamladığı bildirildi. Galatasaray, TFF Süper Kupa maçının hazırlıklarını yarın sabah yapacağı antrenmanla tamamlayarak, öğleden sonra Erzurum'a gidecek.

        "RÜYALARIM GERÇEK OLDU"

        Galatasaray'ın İtalya'nın Juventus Kulübü'nden kiralık olarak renklerine kattığı Brezilyalı futbolcu Felipe Melo, ''Tek hedefim Galatasaray formasını tekrar giyebilmekti. Rüyalarım gerçek oldu'' dedi.

        Geçen sezon da sarı-kırmızılı takımda kiralık olarak forma giyen Melo, GSTV'ye yaptığı açıklamada, Galatasaray'a geri döndüğü için çok mutlu olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

        ''Benim tek hedefim Galatasaray formasını tekrar giyebilmekti. O yüzden rüyalarım gerçek oldu ve Galatasaray formasını tekrar giyme şansı buldum. Tabii ki süre biraz uzadı, o yüzden bugün antrenmanlara katılabildim. Fizik olarak mutlaka ilerleyen günlerde daha iyiye olacağımı düşünüyorum. Bir an önce Galatasaray forması ile maçlara çıkmak istiyorum. Geçen sene şampiyon olmuş, çok büyük başarılara imza atmış bir takım var bu sene de mutlaka onların daha iyileri gerçekleşecektir.''

        "KARŞILAMA BENİ ÇOK DUYGULANDIRDI"

        Felipe Melo, sarı-kırmızılı taraftarların ilgi ve sevgisinin kendisini çok mutlu ettiğini anlatarak, ''Buraya gelmek için gerçekten can atıyordum. Dün yapılan karşılama beni çok duygulandırdı. Beni ne kadar sevdiklerini biliyordum, ama dün bir kere daha bunu görme fırsatını buldum. O yüzden bütün Galatasaray taraftarına çok teşekkür ediyorum, ben de tabiri caizse onlara aşığım, onları çok seviyorum. Hem taraftarları, hem kulübümü, hem formamı çok seviyorum o yüzden buraya döndüğüm için bir kez daha çok mutlu olduğumu belirtmek isterim'' diye konuştu.

        "DAHA KALİTELİ BİR KADROMUZ VAR"

        Felipe Melo, Galatasaray'ın yaptığı transferlerle daha da güçlendiğini vurgulayarak, ''Çok kaliteli futbolcuları transfer etmişiz. Gerçekten çok yüksek seviyelerde, çok iyi kulüplerde oynamış futbolcular katıldı aramıza. O yüzden geçen seneye bakıldığında bu sene daha kaliteli bir kadromuz var'' dedi.

        Takımdaki arkadaşlık ve aile ortamının başarıyı getirdiğini ifade eden Melo, sözlerini şöyle tamamladı: ''Benim bu konu ile ilgili en ufak bir şüphem yok. Çünkü biz geçen yıl bu ortamı sağlamıştık. Bu yıl da aynı şekilde, herkes eşit olduğunu biliyor, kimse kimseden fazla değil. Herkes birbirine yardım ediyor, yerlisi, yabancısı herkes birbiriyle arkadaş. Bir takım ortamı, bir aile ortamı var ve bu ortam bize bu sene mutlaka önemli başarılar getirecektir. Burada tanrıya teşekkür etmek istiyorum çünkü geçen sene çok şükrettim böyle bir takıma beni kazandırdığı için. Bu sene de gerçekten takımdan ayrı kaldığım süre boyunca hep dua ettim ve tek amacım Galatasaray'a kavuşmaktı. O yüzden bir kere daha şükrediyorum burada olduğum için.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ