Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İspanya Fenerbahçe'den Atletico Madrid'e transfer olan Emre Belözoğlu, İspanyol AS Gazetesi'ne özel bir röportaj verdi. - Futbol Haberleri

        31 yaşında bir futbolcu olarak neden Atletico Madrid'i tercih ettin?

        "Çin ve Rusya'dan da teklifler vardı ancak 3 yıl daha üst düzey futbol oynamak istediğim için Atletico Madrid'e geldim. Ayrıca kardeşim Arda da burada."

        Henüz 21 yaşındayken Türk futbolunun en önemli isimlerinden biriydin. Galatasaray ile 4 lig, 2 Türkiye Kupası, 1 UEFA ve 1 Süper Kupa kazandın. Bu baskıyla nasıl başa çıktın?

        "Atletico Madrid'in ne kadar büyük bir kulüp olduğunu biliyordum. Arda'nın da burada olması benim daha kolay adapte olmamı sağladı. Ayrıca futbolun dili birdir. Adaptasyon konusunda sorun yaşayacağımı düşünmüyorum. Galatasaray ile büyük başarılara imza attık. Her zaman olduğu gibi o yıllarda da üzerimizde büyük bir sorumluluk vardı. Şimdi dünyanın en iyi ligindeyim ve buna hazırım."

        Annenin futbol oynamanı istemediği doğru mu?

        "Evet, 1 yıl voleybol oynadım ama hocalarım yetersiz olduğumu söyledi. Sonra futbol oynamaya karar verdim. Her anne gibi benim annem de futbola yöneldiğimde eğitimim için kaygı duydu."

        Ve küçük Emre büyük bir futbolcu oldu.

        "12 yıl idolüm Okan Buruk ile Inter gibi büyük bir takımda oynama fırsatı yakaladım. Ronaldo, Zanetti gibi yıldızlar ile aynı sahaya çıktım. Şunu da eklemek isterim ki Javier Zanetti gibi profesyonel bir oyuncu görmedim."

        Hakan Şükür ve Hasan Şaş gibi oyuncuların yanı sıra Okan Buruk ve Yıldıray gibi önemli isimlerin bulunduğu kadro 2002'de Dünya Kupası üçüncüsü oldu. Türkiye'nin yetiştirdiği en iyi nesil o muydu?

        "Evet, o dönem özel bir kimya vardı. Çünkü çok iyi bir arkadaş grubu vardı. Dünya Kupası'nda 8 futbolcu Galatasaray'ın oyuncusuydu; bu bizim için bir artı oldu. Ancak Ronaldo'nun golü ile yarı finalde elendik."

        İtalya'da kendine neler kattın?

        "Serie A gibi zorlu bir ligde daha fazla çalışmak zorunda olduğumun farkındaydım. Fiziksel ve taktiksel oyunun daha ön planda olduğu İtalya futboluna uyum sağlamam biraz zaman aldı. İkinci ve üçüncü yılım daha iyiydi. Sonrasında Newcastle'a imza attım. Shearer gibi bir efsane ve Owen gibi bir golcü ile aynı takımda oynadım. Şunu da söylemek isterim; dünyada en hızlı futbol İngiltere'de oynanıyor. 3 yıl sonra artık Türkiye'ye dönüş yaptım."

        Fenerbahçe'ye geldiğin dönemde Luis Aragones ile çalışma fırsatı yakaladın.

        "Luis çok özel bir insandır. Yaşı ilerlemiş olsa da zihinsel olarak genç kalmayı başardığını söyleyebilirim. Bilgi birikimi ile Türkiye'de görev yapmış en önemli teknik direktörlerden biri. Disiplini severdi ama büyük maçlar öncesinde bizden ailemiz ile birlikte olmamızı ve dinlenmemizi isterdi. Bu beni çok etkilemişti."

        Luis Aragones'in Atletico'ya gelmende etkisi oldu mu?

        "Evet sözleşmeyi imzalamadan önce onunla konuştum. Luis bana bu formanın nasıl bir şey olduğunu açıkladı. Ben 10 yaşından beri Atletico'yu takip ediyorum. Türkiye'nin renkleri ile kurulan bir kulüp. İspanya'da ne kadar önemli bir takım olduğunu yavaş yavaş öğrendim."

        Sen de Arda gibi Galatasaray'ın alt yapısından yetişmiş bir oyuncusun. Ancak birlikte oynama fırsatınız olmadı. Şimdi berabersiniz bu konuda ne hissediyorsun?

        "Bu oldukça heyecan verici. İkimiz de yeni sezona bir an önce başlamak için istekliyiz. Bu forma ve taraftar için her şeyi vermeye hazırız."

        Arda'nın burada bir idol haline gelmesi hakkında neler söylersin?

        "İzlediğim maçlarda tribünlerde onun adının yankılandığını gördüm. Açıkçası bu beni şaşırtmadı. Arda kaliteli bir futbolcu."

        Türk insanı Madrid derbilerini nasıl yaşıyor?

        "Türk taraftarının Real'den ziyade Atletico'yu destekleyeceğini düşünüyorum. Onlarda da Mesut, Nuri gibi Türkler olsa da onlar Almanya'ya daha yakın oldukları için taraftarların bizi destekleyeceğine inanıyorum. Bu derbinin ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Derbilerin taraftarlar için ayrı bir yeri vardır bu yüzden Atletico'nun kazanması için elimizden geleni yapacağız."

        Simeone ile tanışmanız nasıl oldu?

        "Bildiğiniz gibi ben ona karşı oynadım. O yüzden onun da benim gibi kaybetmeyi sevmeyen bir oyuncu olduğunu biliyorum. Kaybettiğimde dayanılmaz bir insan olurum. Evi terk ederim, kimseyle konuşmam. İkimiz de aynı yapıdayız."

        Falcao ile birlikte oynayacağın için heyecanlı mısın, bu konuda ne söylemek istersin?

        "Açıkçası öyle. Ancak Falcao'nun yanı sıra Atletico'da Arda, Adrian, Gabi gibi önemli oyuncular da var."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ