Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig EMS Yapı Sivasspor Rıza Çalımbay, Beşiktaş, Sivasspor - EMS Yapı Sivasspor Haberleri

        HTSPOR / Meriç MÜLDÜR

        Fikret Orman’ın derdi azmış gibi, bir de Avrupa’dan men sorunu çıktı karşısına. Yeniden yapılanma adına belki de hayırlısı oldu da hem maddi kayıp ciddi hem de 109 yıllık kulüp prestij anlamında büyük yara aldı. UEFA’dan tokat yemek elbette içimizi acıtıyor ama en azından herkes dersini aldı. Hiç değilse bundan sonra yöneticiler ayağını yorganına göre uzatır. Yönetimin de eli bir anlamda güçlendi. Takım başarılı olamasa bile kimse en azından ilk yıl hesap sormaz. Yeni hocanın kredisi de yüksek olur. Türk olsa bile. Bu saatten sonra zaten yerli mi yabancı mı tartışmasına da gerek yok. Tek yol yerli hoca. Beşiktaş’ın bu bozuk sicili ile yabancı hoca da futbolcu da kolay kolay gelmez. Gelse bile çok sağlam teminat ister. Hadi yabancı bir isim geldi diyelim. Kulüp zaten borç yükü altında. Bir de milyonları hocaya vereceksiniz. Gelecek teknik adam 5-6 transfer isteyecek. Evet demek zorundasınız. Toplam maliyet yine 15-20 milyon Euro’yu bulacak. Üstelik Türkiye’yi, ligi, takımı tanımayan bir hoca. Yani yabancının riski çok.

        BEŞİKTAŞ’IN ÇOCUĞU RIZA

        Şahsen Türk hocadan yanayım. Tayfur Hoca’nın ayrıldığı günden beri ısrarla söylüyorum. Öncelikli adaylarım da Mustafa Denizli ve Rıza Çalımbay. Yöneticiler yurt dışında yabancı hoca peşinde koşarken de aynı görüşteydim bugün de. Mustafa Hoca’nın gelmesi zor. Çünkü İran’da sözleşmesi sürüyor. Öyleyse ille de Rıza Hoca. Son yılların moda ifadesine uyarlarsak Beşiktaş’ın çocuğu Rıza Çalımbay. Bu tezahüratı en çok hakeden isim.

        GERETS 3 MİLYON EURO İSTEDİ

        Gelecek sezon sahada bambaşka bir Beşiktaş göreceğiz. Çoğu yenilenmiş bir kadro olacak. Öyleyse teknik direktör işinin artık daha fazla uzatılmaması gerekir. Yönetim son noktayı bir an önce koymalı. Toplantı üstüne toplantı yapıyorlar ama nihai kararı bir türlü veremediler. UEFA’dan ceza gelmeden bir gün önce yöneticiler, Gerets’in kapısını çaldı. Belçikalı hoca “Gelirim” dedi ama şartları ağır geldi. Özellikle de istediği yıllık ücret. Gerets 3 milyon Euro talep etti ve defter kapandı.

        AYBABA GÜNDEMDE YOK

        Başkanın tavrı yabancı hocadan yanaydı ama onun da fikri değişmiş gibi. Yönetim içindeki çoğunluk Türk isim konusunda fikir birliğine varmış görünüyor. Samet Aybaba ismini bir iki yönetici telaffuz etse de Samet Hoca gündemde yok. Mustafa Denizli‘yi isteyenler var ama hocanın tazminatı nedeniyle bu transferin de gerçekleşme olasılığı şu anda yüzde 1 bile değil. Çoğunluğun ortak noktada buluştuğu isim Rıza Çalımbay... Resmi teklif olmasa bile yöneticiler Rıza Hoca ile temasa geçti. İstediği ücreti sordu. Çalımbay da çok olumlu yaklaştı. Verdiği cevap da kendisine yakışır nitelikteydi. “Beşiktaş benim yuvam. Doğduğum, doyduğum yer. Ben kulübümle para konuşmam. Ne uygun görürseniz öyle yapın. Ne kadar öderseniz ödeyin.” Şimdi top Beşiktaş Futbol Komitesi’nde. Ama net olarak gözüken şu ki ibre Rıza Hoca’dan yana.

        ‘Bir an önce olmalı’

        Beşiktaş’ın gündemindeki Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, dün Lig TV’ye yaptığı açıklamada, ilginç konulara değindi. Çalımbay, “Birkaç yerden teklif geldi ama hiçbirini kabul etmedim. Yönetim ‘Hocam artık yeni sözleşmeye imzayı atalım’ dedi. Ancak ‘Beşiktaş gibi özel durumlar olmayacağı sürece Sivasspor’u bırakmam’ yanıtı verdim. Beşiktaş’tan ise resmi bir teklif almadım. Fakat bu iş olacaksa, bir an önce olmalı. Çünkü benim Sivas’ta büyük sorumluluğum var, 2. plana atamam. Ama Beşiktaş da benim için ayrı bir yer” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ