Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Chelsea Avrupa'nın en büyüğü - Futbol Haberleri

        Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinde Chelsea, normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 eşitlikle sona eren maçta Bayern Münih’e penaltılarda 4-3 mağlup ederek şampiyon oldu.

        Şampiyonlar Ligi finalinde Chelsea, normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 eşitlikle sona eren maçta Bayern Münih’e penaltılarda 4-3 üstünlük kurarak Devler Ligi’ni tarihinde ilk kez müzesine götürdü.

        Şampiyonlar Ligi finalinde Bayern Münih, kendi sahası Allianz Arena’da Chelsea ile karşılaştı. Avrupa’nın 1 numaralı kupası için oynanan karşılaşmaya iki takım da kontrollü başladı. İlk tehlikeli atak Bayern Münih’ten geldi. Kroos’un 5. dakikada ceza sahasının dışından çektiği sert şut yandan auta gitti. Ev sahibi takım önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Kendi sahasından hızlı çıkarak rakip kalede etkili olmaya çalışan Chelsea, ilk dakikalarda Bayern savunmasında aradığı boşlukları bulamadı. Oyunu İngiliz ekibinin yarı sahasına yıkmaya başlayan Bayern, 20. dakikada Robben ile gole birkez daha çok yaklaştı. Hollandalı yıldızın ceza sahası içinde çektiği şuta kaleci Cech son anda müdahale etti ve top direğe de çarptıktan sonra oyuna geri döndü. Zaman zaman Bayern Münih kalesine etkili gelen Chelsea’de Kalou’nun 36. dakikada çektiği sert şutu kaleci Neuer kontrol etti. İlk yarının kalan bölümünde iki takım da yakaladığı fırsatları gole çeviremezken, takımlar soyunma odasına 0-0 eşitlikle gitti. Karşılaşmanın ikinci devresine Bayern Münih etkili başladı. Oyunun kontrolünü ele geçiren Alman ekibinde Ribery, 54. dakikada kaleciden seken topu ağlara gönderdi, ancak hakem ofsayt bayrağını kaldırdı ve filelerle buluşan top gol değeri kazanmadı. Dakikalar ilerledikçe Chelsea kalesine daha etkili gelmeye başlayan Bayern, oyunu kontrol etmesine rağmen İngiliz ekibinin kapanan savunmasını aşmayı başaramadı. Kontrataklarla ev sahibi ekibin kalesinde pozisyon arayan Chelsea’de 74. dakikada Drogba rakibinden sıyrılarak rakip ceza sahası içine girdi. Tecrübeli yıldızın yerden verdiği pası savunma araya girerek engelledi. Bayern Münih aradığı golü 83. dakikada Muller ile buldu. Kroos’un sol çaprazdan ceza sahası içine yaptığı ortada arka direkte iyi yükselen Muller, düzgün bir kafa vuruşuyla topu yerden sektirerek ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Kalan bölümde Chelsea bütün riskleri alarak ileri çıkmaya başlarken, Bayern Münih daha kontrollü bir oyun sergiledi. İngiliz ekibinde 88. dakikada sahneye Drogba çıktı. Mata’nın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Drogba, kafa vuruşuyla kaleci Neuer’i mağlup etti ve skora 1-1 eşitlik geldi. Karşılaşmada başka gol olmazken, 90 dakika 1-1 eşitlikle sona erdi ve uzatma dakikalarına geçildi.

        Uzatma dakikalarına Chelsea iyi başlayan taraf oldu. İlk dakikalarda Bayern Münih kalesinde baskı kuran İngiliz ekibi, skoru lehine çevirmeyi başaramadı. Karşılaşmanın 94. dakikasında Ribery, Drogba’nın müdahalesi ile rakip ceza sahası içinde yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşu için topun başına geçen Robben’in vuruşunda kaleci Petr Cech gole izin vermedi ve Bayern çok önemli bir fırsatı değerlendiremedi. İki takım da son vuruşlarda başarılı olamazken, uzatmaların ilk 15 dakikasında gol sesi çıkmadı. Son 15 dakikaya Bayern Münih hızlı girdi. Alman ekibi Olic ile önemli bir pozisyonu gole çeviremedi ve uzatma dakikaları da 1-1 eşitlikle tamamlanınca penaltı atışlarına geçildi.

        PENALTILAR

        Penaltı atışlarına Bayern Münih başlarken, ilk atışı Lahm kullandı, Cech'in müdahalesine rağmen top ağlara gitti. Chelsea adına ilk atışı Mata kullandı, Neuer penaltıyı kurtardı. Bayern'de ikinci penaltıyı Gomez attı, topu köşeden ağlara yolladı. Chelsea penaltılarda ilk golü Luiz ile buldu. Bayern adına 3. penaltı atışını kaleci Neuer kullandı ve Cech'i avladı. Chelsea'de üçüncü penaltıyı gole çeviren isim Lampard oldu. Bayern'de 4. penaltıyı kullanan Olic'e kaleci Cech izin vermedi ve Bayern ilk kez boş geçti. Chelsea'de 4. atış için topun başına geçen Cole, soğukkanlı bir vuruşla topu ağlara yolladı. Bayern'de son atışı Schweinsteiger kullandı, Cech'in değdiği top direkten geri geldi. Chelsea adına son atışı kullanan Drogba golü attı ve Chelsea rakibini penaltılar sonucu 5-4 mağlup edip kupaya uzandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ