Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Akhisarspor Çaykur Rizespor, Akhisar Belediyespor - Çaykur Rizespor Haberleri

        Puanını 63 yapıp TFF 1. Lig'i şampiyon olarak tamamlayan Hamza Hamzaoğlu'nun ekibine Süper Lig biletini getiren golleri Anıl ve Lima attı. Çaykur Rize'nin sayısı ise Bikoko'dan geldi. Giray Bulak'ın çalıştırdığı Çaykur Rizespor sahadan galip ayrılsaydı, Akhisar'ın yerine Süper Lig'e çıkacaktı.

        Karşılaşmayı Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye Futbol Federasyonu 2. Başkan Vekili ve İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı ve Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş de izledi. Karşılaşmanın 90. dakikasında yeşil-mavili taraftarların sahaya koltuk ve yabancı madde atmaları nedeniyle maç 5 dakika durdu.

        Akhisar Belediyespor'un Çaykur Rizespor'u deplasmanda 2-1 yenerek Spor Toto Süper Lig'e yükselmesi Akhisar ilçesinde coşkuyla kutlandı. Rize'deki karşılaşmanın sona ermesiyle ilçede vatandaşlar sokağa çıktı. Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi'nde toplanan vatandaşlar, Milli Egemenlik Meydanı'na kadar çeşitli tezahüratlarda bulunarak yürüdü. Takımlarının formasını giyen, bayrağını taşıyan Akhisarlılar davul, zurna eşliğinde halaylar çekti.

        Karşılaşmayı izlemek üzere Rize'ye giden Akhisar Belediyespor Kulübü Başkanı Hüseyin Eryüksel, "Önce inandık, sonra başardık. Önce ilçemizi, sonra Ege Bölgesi'ni Spor Toto Süper Lig'de çok iyi temsil edeceğiz. İlk yıl ligde kalmak tek hedefimiz olacak. Daha sonra başarı gelecektir. Bu şampiyonluk tüm Akhisarlılara hediye olsun'' diye konuştu. Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı da Rize'den şampiyon olarak Akhisar'a döneceklerini ifade ederek, ''Bu sevincimizi, Rize'deki taraftarlarımız, teknik heyetimiz ve futbolcularımızla bir bütün olarak paylaşıyoruz'' dedi. Akhisar Kaymakamı Kamil Köten de Ege'nin gururu Akhisar Belediyespor'un mütevazı bir bütçeyle Süper Lig'e çıkmayı başardığını söyledi.

        Çaykur Rizespor: 1 - Akhisar Belediyespor: 2

        Stat: Yeni Şehir

        Hakemler: Özgür Yankaya, Serkan Ok, Orkun Aktaş

        Çaykur Rizespor: Ramazan Kurşunlu, Murat Sözgelmez, Sezer, Mesut, Osman Fırat, Fahri, Şahin Ali (Dk. 84 Mehmet Al), Zeqiri (Dk. 74 Erkan), Cenk Ahmet (Dk. 79 Cumali), Jallow, Bikoko

        Akhisar Belediyespor: Oğuz, Kürşat , Merter, Sani (Dk. 66 Bilal), Anıl, Mert (Dk.70 Şehmuz), Sertan (Dk.83 Lima), Uğur, Ahmet Cebe, Mustafa, Gökhan

        Goller: Dk. 6 Anıl, Dk. 89 Lima (Akhisar Belediyespor), Dk. 39 Bikoko (penaltıdan) (Çaykur Rizespor)

        Sarı Kartlar: Dk. 20 Mesut, Dk. 74 Cenk Ahmet (Çaykur Rizespor) Dk. 44 Mustafa, Dk. 63 Ahmet Cebe, Dk. 69 Bilal, Dk. 77 Uğur, Dk. 86 Oğuz (Akhisar Belediyespor)

        PLAY OFF EŞLEŞMELERİ BELLİ OLDU

        Akhisar Belediyespor ve Elazığspor'un ardından Süper Lig'e yükselecek olan üçüncü takım ise, Kasımpaşa, Konyaspor, Rizespor ve Adanaspor arasında oynanan play-off maçlarının ardından belli olacak.

        Statüye göre, Çaykur Rizespor- Adanaspor ve Kasımpaşa-Konyaspor arasında çift maçlı eleminasyon sistemine göre oynanacak maçların ardından tur atlayan 2 takım tarafsız sahada final maçı oynayacaklar. Final maçını kazanan takım Süper Lig'e yükselecek.

        2011-2012 sezonunda Güngören Belediyespor, Sakaryaspor ve Giresunspor ise Bank Asya Birinci Lig'e veda eden takımlar oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ