Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Konuşma Engelliler Federasyonu Başkanı ve Dudak Okuma Uzmanı Özgür Tekol, Emre Belözoğlu, Irkçılık, Zokora - Futbol Haberleri

        Konuşma Engelliler Federasyonu Başkanı ve Dudak Okuma Uzmanı Özgür Tekol’un imzasını taşıyan raporunda “Emre’nin dudak hareketlerinden bir bütünlük arzedecek şekilde ‘f... negro’ dediği tespit edildi” görüşü olmasına rağmen Tahkim Kurulu’nun bunu sümen altı ettiği belirtildi. Tahkim Kurulu, Emre’nin 2 maçlık cezasını 3 maça çıkarırken, gerekçe olarak ırkçılığı değil hakaret fiilinin tekrarını gösterdi. Eğer Tahkim, bilirkişi raporunu dikkate alsaydı Emre’nin ‘ırkçılık’ eyleminden en az 4 maç ceza alması gerektiği ifade edildi.

        TFF Tahkim Kurulu’nun, F.Bahçeli Emre Belözoğlu’na ceza verirken kendilerine sunulan ‘bilirkişi’ raporunu değerlendirmeye almadığı ortaya çıktı. HABERTÜRK, sır gibi saklanan bilgilere ulaştı... Konuşma Engelliler Federasyonu Başkanı da olan dudak okuma uzmanı Özgür Tekol’un imzasını taşıyan bilirkişi raporunda, teknik ve ayrıntılı açıklamalar yapıldıktan sonra Emre’nin ağzından bir kerede “f.. negro” kelimeleri çıktığı vurgulanıyor. Yayıncı kuruluşun görüntüleri incelenerek hazırlanan raporda, Emre’nin birkaç kez de “f...” diyerek küfür ettiği belirlendi. Ancak “f... negro” kelimesini telaffuz ettiği açık olarak bildirildi. Bilirkişi raporu Tahkim tarafından değerlendirilmesine rağmen Emre’ye verilen 2 maç ceza, 3 maç olarak düzeltildi ve Beşiktaş ile rövanş maçında milli futbolcu formasına kavuştu. Tahkim Kurulu’nun, Zokora’nın itirazı üzerine 1 maç artırılan cezayla ilgili “isnat edilen hakaret fiilinin birden fazla gerçekleşmesi ve bir bütünlük arz etmesi karşısında” ifadesi ise dikkat çekmişti.

        IRKÇILIKTAN OLSA CEZA ARTACAKTI

        “Hakaret” nedeniyle 2+1 maç ceza kesilen Emre Belözoğlu, bilirkişi raporu dikkate alınmış olsa hem ırkçılık (negro-zenci) hem de hakaretten (küfür) ceza alma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktı. Talimatlarda ırkçılığın cezası 4 ila 8 maç, küfrün cezası ise 2-3 maç ceza olarak yer alıyor. Bilirkişinin Emre Belözoğlu’nun küfür eylemini peş peşe yaptığını tespit etmesi nedeniyle de hakaret cezasının katlanması söz konusu olacaktı. Emre Belözoğlu, 12 Nisan’da oynanan maçtan sonra yayıncı kuruluşa “Ağzımdan böyle sözler çıkmış olabilir” demiş, ertesi gün takım arkadaşı Yobo ile birlikte düzenlediği basın toplantısında ise iddiaları reddetmişti.

        UEFA'YA GİDİYOR

        Verdiği bir röportajda “Emre’ye en az 10 maç ceza verilmeli” diyen Fildişili yıldızın konuyu UEFA’ya taşımaya hazırlandığı öğrenildi. Bu durum hem Türkiye hem de Emre açısından olumsuz etkiler yaratabilir.

        HABERTÜRK/ Hilal ÖZTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ