Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Şike davasında 15. duruşma, Aziz Yıldırım tahliye olacak mı? - Fenerbahçe Haberleri

        Özel Yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya aralarında Aziz Yıldırım ve Olgun Peker'in bulunduğu 10 tutuklu sanık katıldı. Şekip Mosturoğlu, Ömer Ülkü, Serkan Acar, Abdullah Başak ve Cemil Turan'ın da aralarında bulunduğu tutuksuz sanıklar da duruşmada hazır bulundu.

        "KANSERİM, TAHLİYEMİ İSTİYORUM"

        Duruşmada ilk olarak tutuklu sanık Ahmet Çelebi taleplerini iletti. Fenerbahçe Kulübü'ne kombine bilet almaya gittiğini ancak 10 aydır bu sebeple tutuklu bulunduğu belirten Çelebi "Kanser hastalığım 10 aylık sürede daha da ilerledi. Tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.

        ALİ KIRATLI: F.BAHÇE BÜYÜKTÜR, ŞİKE YAPMAZ

        Ali Kıratlı, ''Fenerbahçe büyüktür, şike yapmaz. Sizin de sayenizde eski saygınlığımıza kavuşacağımıza inanıyorum'' dedi.

        İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada söz alan tutuklu sanık Ali Kıratlı, sözlerine Fenerbahçe'nin kuruluş yıl dönümünü kutlayarak başladı.

        Kıratlı, hakkındaki suçlamaların yanlışlıkla üzerlerine ''yapıştırıldığını'' düşündüğünü dile getirerek, ''Ben Eskişehirspor-Trabzonspor maçında görüntülendim ama bu görüntüler iddianameye Eskişehir-Fenerbahçe maçı diye geçti. Ayrıca iddianamede İlhan bey ile yaptığımız görüşme, sadece futbolcu transferiyle ilgilidir. Hatta yaptığım tek görüşme, iki maç için yorumlanmış'' ifadesini kullandı.

        Olaylarla hiçbir ilgisinin olmadığını savunan Kıratlı, ''Fenerbahçe büyüktür, şike yapmaz. Sizin de sayenizde eski saygınlığımıza kavuşacağımıza inanıyorum. Başımıza gelenler bir yol kazasıdır. Tahliye isteye isteye yüzsüz olduk ama ailem için yine tahliyemi istiyorum'' diye konuştu.

        SÖZ AZİZ YILDIRIM'DA

        Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ek savunma yaptı. Bu yargılamanın şike davası olmadığını söyleyen Yıldırım "Beni Ergenekon'a bağlamaya çalışıyorlar. Sözde finansörüymüşüm" dedi.

        İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada konuşan Aziz Yıldırım, öncelikli olarak şikenin ne olduğunu tespit etmek gerektiğini anlattı. Yıldırım, "Sporu önce spor içinde değerlendirmek lazımdır. Biz kulüp başkanları ile aramızda sürekli 'Yeneceğiz yenileceğiz' muhabbeti yapıyoruz ancak burada ciddi olarak söylenen bir şey yok" diye konuştu.

        Azik Yıldırım, geçtiğimiz yıl Başbakan Tayyip Erdoğan'ı ziyareti sırasında geçen konuşmaları hatırlattı. Yıldırım, "Bucaspor maçı öncesi Alex ile Başbakan'ı ziyaret ettik. Eğer bu görüşmede ben Alex ile telefonda konuşuyor olsaydım şike yapmış mı olacaktık? Başbakan 'Başkan Buca maçı tamam mı? Aksilik olmasın!' diyor. Ben de 'Yok olmaz' dedikten sonra kamerayı işaret ediyorum yanlış anlaşılır diye. Eğer bu cümle sizin önünüze gelseydi sayın Başbakan da buradaydı, yargılanıyor olacaktı. Onu nasıl çözerdik, onu bilmiyoruz" yorumunda bulundu.

        Şikeden değil örgüt suçundan yargılama yapıldığını söyleyen Yıldırım, "Ben şike nedeniyle yargılanıyorsam bana bununla ilgili soru sorulması gerekiyor. Bunu federasyon yakında kamuoyuna açıklamaya başladılar. Biz şike yapmadık. Trabzon taraftarlarının kendi arasındaki konuşmalar buraya gelse bizim söylediklerimiz onun yanında hiç kalır" dedi.

        HERKES GÖRECEK; HİÇBİR ŞEY ÇIKMAYACAK

        Mahkeme süresi boyunca basının tef çaldığını ifade eden Yıldırım şöyle konuştu: "Herkes görecek, hiçbir şey çıkmayacak. Asıl konuşmamı yapacağım ama önce duygularımı anlatacağım. İnsanlar her şeyi söylüyorlar ama nedense hedef biziz. Bu bir şike davası değildir. Beni Ergenekon'a bağlamaya çalışıyorlar. Finansörüymüşüm. Bunu söyleyen milletvekilidir. Hani belgesi? Sadri Şener'in hükümet hakkındaki konuşmalarını ben yapsaydım Ergenekon'dan yargılanırdım"

        Bir milletvekilinin kendisini Ergenekon'un finansörü olarak itham ettiğini kaydeden Yıldırım, "Beni oralara bağlamaya çalışıyorlar. Birilerine para vermişim. Biz burada şikeden yargılanmıyoruz. En büyük şikeler bahis şikesidir. Ancak bu davalar ilerlemiyor, adliyelerde dosyalar bulunamıyor. Davanın akıbetini göremiyoruz. Mecnun Otyakmaz burada söyledi 'Oyuncularıma Trabzon tarafından para teklif edildi' diye. Bunlar da konuşulsun, isterdim ki Mehmet Yıldız'ı buraya getirin yemin etsin ve tüm bildiklerini anlatsın" ifadelerini kullandı.

        Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci araya girerek, "Önümüzdeki duruşmalarda çağırırız" demesi üzerine Yıldırım, "Onlar gelecek ama biz yatmaya devam edeceğiz. UEFA kendisine gönderilen şike dosyasını geri gönderdi. 'Anlamadık bu nasıl bir iddianame varsayıma dayalı' dedi. Bunu TFF'ye sorabilirsiniz" diye konuştu.

        BAŞKAN ADAYIYIM; KAÇMA ŞÜPHEM YOK

        Kendisi için hiçbir şey istemediğini ancak söz konusu Fenerbahçe olduğunda kapı kapı dolaşacağını aktaran Yıldırım, "Endişem; bu kaostan Türk futbolunun zarar görmesidir. Tüm başkanlardan ricam bir araya gelip bu konuya bir son vermemizdir. Bırakın üzerimize düşeni yapalım. Yeni aday olduğum için kaçma şüphem olmadığı ortadadır. Tüm yönetici ve arkadaşlarımın ailelerine kavuşmalarını talep ediyorum" dedi.

        Yıldırım savunmasını şöyle sonlandırdı: "Beni bırakmasanız da diğerlerini bırakın. Benim elinizde olmam yeter. Bir bedel ödenecekse ben tek başıma öderim. Darağacında olsam da son sözüm Fenerbahçe olacaktır" Aziz Yıldırım'ın savunmasını bu sözlerle bitirmesi üzerine mahkeme salonunda alkış sesleri yükseldi.

        "ÇALMADIK Kİ"

        "Arabayı çalıp gezelim dersek suç mu işlemiş olacağım" diyen Yıldırım'a Mahkeme Başkanı, 'Eğer çalarsan suç olur' deyince Aziz Yıldırım, "Çalmadık ki. 11 aydır insanlar burada yatıyor. 11 ay oldu, dile kolay. 11 aydır yatmamızı gerektirir mi bu konular. 6222 sayılı kanun sadece Aziz Yıldırım ve arkadaşları için mi çıktı. Taraftar sahaya atlıyor, ben prensipleri söylüyorum. Bu kanunun gereği yerine getirilmedi. Ne gerekiyorsa yerine getirilmelidir. Bu görev savcılarındır ama görevlerini yerine getirmiyorlar. Serbest kalıyorlar. Birkaç tanesine ceza verilmelidir. Biz kanunsuz daha rahattık, bize gelince bizi itti diyen yok, sen yat diyorlar. İnsanlar daha önce korkuyorlardı şimdi korkmuyorlar" ifadesini kullandı.

        "TOROĞLU'NUN SÖYLEDİĞİ GİBİ CACIK OLUR"

        Geçen duruşma tanık olarak dinlenen Cihan Oskay ile ilgili olarak da Yıldırım, "Öldürdüğü bayanla ilgili silahın bizi kastederek bunların üstünde çıkandır. Bununla ilgili balistik muayene, inceleme yapılıyor. Şikeyle yargılanıyorsak onunla ilgili soru sorulması lazım. Şike yapmadık biz spor amacıyla baktığımız zaman konuşmalarımız yanlış değil. Herkes dinlenseydi herkes aynı noktada olurdu. Rakip taraftarlarının söyledikleri söylemler Erman Toroğlu'nun söylediği gibi cacık olur" ifadesini kullandı.

        Aziz Yıldırım'ın savunmasını bitirmesinin ardından konuşan Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, ''Ön yargımız yok. Tahmin de olsa kimse bunu söyleyemez, burada yargılananlar ilk önce bizim için insan, daha sonra sanıktır'' dedi.

        AYKUT KOCAMAN ESPRİSİ

        Duruşma öncesi Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci ile avukat Ali Rıza Dizdar arasında 'Aykut Kocaman' esprisi yaşandı. Bugün tanık olarak dinlenmesi beklenen Aykut Kocaman'ın duruşma salonuna gelip gelmediğini soran Mahkeme Başkanı Ekinci'ye avukat Ali Rıza Dizdar, Fenerbahçe'nin Beşiktaş karşısında aldığı mağlubiyeti kastederek "Gelemez'' ifadesini kullandı.

        Mahkeme Başkanı Ekinci de, gülerek "Gelir gelir" diye konuştu. Öte yandan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman duruşmaya verilen arada Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

        Gazetecilerin teklifi üzerine basın odasına gelen Kocaman, bir süre muhabirlerle sohbet etti. Spor Toto Süper Final'de Pazar günü oynanacak Trabzonspor maçı hakkında konuşan Kocaman, "Karşılaşma çok zor şartlar altında oynanacak, ancak kazanmak istiyoruz. Her takım her takımı her yerde yenebilir" dedi.

        Kocaman, Süper Final'de alınan sonuçların da bu durumu ortaya koyduğunu kaydetti. Kocaman, dün oynan Beşiktaş maçı hakkında şu yorumlarda bulundu: "Maçın ilk 30 dakikası istediğimiz gibi gitti. İlk yarının son saniyelerinde gelen gol oyunun gidişatını değiştirdi."

        Dava kapsamında tanık olarak ifade verip vermeyeceği sorulan Kocaman, "Hayır, şu an böyle bir durum yok. İfade vermek kötü bir şey de değil. Eğer istenirse de verebilirim" cevabını verdi. Kocaman, sohbetin ardından gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirerek adliyeden ayrıldı.

        Fenerbahçe Kulübü İkinci Başkan Nihat Özdemir, Sarı-Lacivertli futbolcu Gökhan Gönül de İstanbul Adliyesi'ne gelerek duruşmayı izledi. İkinci Başkan Nihat Özdemir ve futbolcu Gökhan Gönül, adliye çıkışında herhangi bir açıklama yapmazken, adliye önüne kurulan güvenlik çemberinden geçmeyi başaran bir kaç taraftar Gökhün Gönül'e sarılarak sevgi gösterisinde bulundu.

        AVUKATLAR NELER SÖYLEDİ?

        Aziz Yıldırım'ın taleplerinin alınmasının ardından avukatların taleplerinin alınmasına geçildi. Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmada, Yıldırım'ın avukatı Köksal Bayraktar, "1 ay içinde bu davayla ilgili son derece önemli 3 delil belge mahkemenize sunuldu. Bunlar Etik Kurulu raporu, ikincisi Spor Toto Teşkilatı'nın bize yazdığı cevabı yazı, üçüncüsü de Maliye Bakanlığı Vergi Denetleme Kurulu raporu. Etik Kurulu son derece önemli. Etik Kurulu raporu bu davamıza ışık tutacak bir özellik taşımaktadır. Bu raporda Aziz Yıldırım ile ilgili herhangi bir suçlama yok, F.Bahçe'nin bu olaya girdiğine dair bir suçlama da yok. Aziz Yıldırım'ın bu olaya karışmadığını açıkça açıklıyor. İddianamede geçen tüm maçlarda aynı yargılara ulaşmıştır. Tahliye talebimiz buna dayandığını açıkça belirtmek istiyorum" dedi.

        "AİHM'YE BAŞVURMAK ZORUNDA BIRAKMAYIN"

        F.Bahçe'nin mali hesaplarının didik didik edildiğini ifade eden Bayraktar, "Son 5 yılın hesapları teker teker kontrol edilmiştir. Bu raporda önemli bir husus var F.Bahçe Kulübü'nün hesaplarının doğru ve usule uygun olarak tutulduğunu gösteriyor. Aziz Yıldırım'ın cari hesaplarında ve kulüp hesaplarında hiçbir usulsüzlük yok. Tanık ifadelerinde hiçbiri aleyhte beyanda bulunmadı. Sanık ifadelerinden aleyhte hiçbir beyan yok. Yargılamanın vardığı aşamada deliler toplandı, dinlenecek tanık kalmamıştı" diye konuştu.

        Yıldırım'ın diğer avukatı Faik Işık ise, Aziz Yıldırım'ın başkanlığa adaylığını açıkladığını belirterek, "İttirek kaktırarark başkanlığı bıraktırılamaz. Başkanlığa aday olan Aziz Yıldırım'ın kaçacak bir yeri olsa 30 milyon taraftar onu geri getirir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurmak zorunda bırakmayın" ifadesini kullandı.

        "DON CORLEONE'Yİ GÖREMEDİK"

        Avukat Faik Işık, mafya ve örgütün ne olduğunu anlatırken "Bir Don Corleone'yi burada görmedik" demesi salonda gülüşmelere neden oldu. Işık ayrıca, "Mafyalarda emre itaat etmeyenlerin parmakları kesilir ama buradaki sanıkların parmaklarına bakıyorum hepsi yerinde duruyor" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ