Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Süper Final Şampiyonluk Grubu 4. hafta maçı, Galatasaray - Trabzonspor - Trabzonspor Haberleri

        GALATASARAY-TRABZONSPOR KARŞILAŞMASININ TÜM AYRINTILARI VE DETAYLI İSTATİSTİKLERİ HTSPOR ARENA'DA. HTSPOR ARENA'YA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN!

        Süper Final'de deplasmanda Beşiktaş ve Trabzonspor'u deviren Cimbom, sahasındaki 2. maçı da kazanamadı; 5 puan kaybetti. Fenerbahçe İnönü'deki derbide Beşiktaş'ı mağlup ederse Galatasaray ile puanlar eşitlenecek.

        Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu 4. hafta maçında Trabzonspor'u konuk eden Galatasaray'ın ilk 11'inde değişiklik olmadı. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, sarı-kırmızılı takımın son yaptığı Fenerahçe ve Trabzonspor karşılaşmalarının ilk 11'inde bir değişiklik yapmayarak, aynı oyuncuları Trabzonspor'la yapılan ikinci maçta da sahaya sürdü.

        Trabzonspor karşısına; Muslera, Eboue, Semih, Ujfalusi, Hakan Balta, Engin Baytar, Melo, Selçuk İnan, Emre Çolak, Necati Ateş ve Elmander 11'i ile çıkan sarı-kırmızılı ekibin yedekleri ise Aykut Erçetin, Gökhan Zan, Aydın Yılmaz, Riera, Baros, Yekta Kurtuluş ve Sabri Sarıoğlu'ndan oluştu.

        Yekta Kurtuluş, 6 ay sonra kadroda

        Galatasaray'ın 30 Ekim 2011 tarihinde deplasmanda Kayserispor'la yaptığı 9. hafta maçında sol diz ön çapraz bağlarının kopması nedeniyle ağır bir sakatlık geçiren Yekta Kurtuluş, 6 aylık bir aradan sonra yeniden kadroya girdi.

        Ameliyat olan ve uzun bir tedavi süreci geçiren Yekta Kurtuluş, A2 takımıyla çıktığı deneme maçlarının ardından, teknik direktör Fatih tarafından Trabzonspor maçının kadrosuna alınarak kendisine yedekler arasında yer buldu.

        Taraftardan TFF'ye tepki

        Karşılaşma öncesi sarı-kırmızılı taratfarlar, yaptıkları tezahüratlarla Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) tepki gösterdiler.

        Özellikle TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e yönelik tepkiler dikkati çekerken, ''Yeter Yıldırım Demirören'', ''Fenerbahçe'ye başkan olsana'' tezahüratları yapıldı.

        Ayrıca, ''Şampiyonluğu erteleyebilirsiniz ama şampiyonu değiştiremezsiniz'', ''Para, şike ve 58. madde'', ''(T)ürk (F)utbolu (F)enalarda'', ''Türkiye Futbol Fenerasyonu'' yazılı pankartlar açan taraftarlar, yayıncı kuruluş aleyhine de tezahüratlarda bulundular.

        Taraftarın ilgisi düştü

        Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'ndaki Fenerbahçe maçında Türk Telekom Arena'yı tamamen dolduran sarı-kırmızılı futbolseverlerin, Trabzonspor maçına ilgisi ise düşük kaldı.

        Maçın hafta içi oynanmasının da etkisi olurken, Türk Telekom Arena tribünlerinde boşluklar olduğu gözlendi.

        Burak ilk 11'de

        Trabzonspor'un Galatasaray ile deplasmanda yaptığı Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu 4. hafta maçında, bordo-mavili takımın golcüsü Burak Yılmaz ilk 11'de yer aldı.

        Süper Final'in ilk haftasında, 15 Nisan'da oynanan Fenerbahçe maçında burnu kırılan ve ameliyat olan Burak, Beşiktaş ve Galatasaray maçlarında forma giyemedi.

        Golcü futbolcu, 2 maç sonra Galatasaray ile deplasmanda yaptıkları maçta takımdaki yerini yeniden aldı.

        Trabzon'daki geçtiğimiz hafta sonunda yapılan Galatasaray maçında ilk 11'de forma giyen Halil Altıntop ise sakatlığı nedeniyle kadroda yer alamadı.

        Adrian'ın yerine Alanzinho ilk 11'de

        Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Trabzon'daki Galatasaray maçında ilk 11'de forma giyen Adrian Mierzejweski'nin yerine Alanzinho'ya ilk 11'de yer verdi.

        Süper Final'in ilk maçında Fenerbahçe karşısında ilk 11'de sahaya çıkan Alanzinho, 2 maç sonra ilk 11'de görev yaptı.

        Adrian ise Türk Telekom Arena'da yapılan maçta yedek soyundu.

        Volkan Şen kadroya alınmadı

        Trabzonspor'da Volkan Şen, 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı.

        Kafileyle birlikte İstanbul'a gelen ve sakatlığı nedeniyle oynayıp oynamayacağının maç saatinde belli olacağı bildirilen Volkan, maç kadrosunda yer almadı.

        Trabzonspor'da Galatasaray karşısında Onur Kıvrak, Glowacki, Adrian, Paulo Henrique, Aykut Akgün, Ferhat Öztorun ve Zeki Ayvaz yedek soyundu.

        Burak Yılmaz'ın Süper Final'de siftahı yok

        Spor Toto Süper Lig'de normal sezonu 32 golle en çok gol atan oyuncu olarak tamamlayan Burak Yılmaz, Süper Final'de henüz golle tanışamadı.

        Süper Final'de ilk hafta Fenerbahçe karşısında gol atmayı başaramayan golcü futbolcu, burnundan ameliyat olduğu için Trabzon'daki Beşiktaş ve Galatasaray maçlarında forma giyemedi. Bu akşam Süper Final'deki ikinci maçına çıkan Burak, Galatasaray karşısında da gol atamadı.

        Burak, bu sezon en son golünü 33. haftada Trabzon'da 1-1 berabere kaldıkları Fenerbahçe maçında atmıştı.

        Trabzonspor, Türk Telekom Arena'da yenilmedi

        Trabzonspor, Türk Telekom Arena'da Galatasaray ile yaptığı 3 maçta da rakibine yenilmedi.

        Geçen sezon Türk Telekom Arena'da rakibini 1-0 yenen bordo-mavililer, normal sezonda aldığı 1-1'lik beraberlikten sonra bu akşam yapılan maçta da sarı-kırmızılı takımla 0-0 berabere kaldı.

        Trabzonspor, bu sezon Galatasaray'ı yenemedi

        Trabzonspor, bu sezon Galatasaray ile yaptığı 4 maçta da galibiyet elde edemedi. Bordo mavililer, rakibiyle yaptığı 4 lig maçında 2 yenilgi, 2 beraberlik aldı.

        Sarı-kırmızılı takıma normal sezonun ilk maçında evinde 3-0 mağlup olan Trabzonspor, ikinci maçta deplasmanda 1-1 berabere kaldı.

        Spor Toto Süper Final'de ise sahasında Galatasaray'a 4-2 mağlup olan Trabzonspor, deplasmanda 0-0'lık skorla yine berabere kaldı.

        Maçta 10 sarı kart çıktı

        Zaman zaman gergin geçen maçta toplam 10 sarı kart çıktı.

        Galatasaray'da Selçuk İnan, Melo, Engin Baytar, Hakan Balta ve Elmander, Trabzonspor'da ise Burak Yılmaz, Serkan Balcı, Cech, Olcan Adın ve Tolga Zengin sarı kart gördü.

        GALATASARAY:0 - TRABZONSPOR:0

        STAT: TT ARENA

        HAKEMLER: Tolga Özkalfa, Cem Satman, Volkan Narinç, İlker Meral

        GALATASARAY:Muslera, Eboue, Semih Kaya, Ujfalusi, Hakan Balta, Engin Baytar (Dk. 84 Sabri Sarıoğlu ), Selçuk İnan, Melo (Dk. 66 Baros ), Emre Çolak (Dk. 62 Aydın Yılmaz ), Necati Ateş, Elmander

        TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

        TRABZONSPOR: Tolga Zengin, Celustka, Giray Kaçar, Mustafa Yumlu (Dk. 46 Glowacki ), Cech (Dk. 79 Henrique ), Zokora, Colman, Serkan Balcı, Alanzinho, Olcan Adın (Dk. 87 Aykut Akgün ?), Burak Yılmaz

        TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

        SARI KARTLAR: Dk. 53 Burak Yılmaz, Dk. 56 Serkan Balcı, Dk. 61 Cech, Dk. 80 Olcan Adın, Dk. 90 2 Tolga Zengin (Trabzonspor), Dk. 59 Selçuk İnan, Dk. 60 Melo, Dk. 77 Engin Baytar, Dk. 89 Hakan Balta, Dk. 90 1 Elmander (Galatasaray)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        4. dakikada Olcan'ın ceza sahası dışından attığı şutta, kaleci Muslera topa sahip oldu.

        11. dakikada ceza sahası dışında serbest vuruş kullanan Selçuk'un ortasında, arka direkte Elmander'in dokunamadığı top yandan auta gitti.

        19. dakikada Emre Çolak'ın ceza sahası dışında sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, kaleci Tolga son anda meşin yuvarlağı köşeden kornere çeldi.

        20. dakikada Engin'in ceza sahası sağ çaprazından sert şutunda, top üstten auta gitti.

        25. dakikada ceza yayı gerisinden serbest atış kullanan Burak Yılmaz'ın şutunda, meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.

        27. dakikada Melo'un uzak mesafeden yerden şutunda, kaleci Tolga yatarak topa sahip oldu.

        29. dakikada hızlı gelişen Galatasaray atağında Melo, sağdan ceza sahasına giren Necati'yi gördü. Necati'nin ortasında ceza sahasında iyi yükselen Melo'nun kafa vuruşunda top araya giren Giray'dan dönerken, savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

        32. dakikada Emre Çolak'ın soldan ortasında kale önünde Necati'nin kafa vuruşu istediği gibi olmayınca, kaleci Tolga üstüne gelen topu kontrol etti.

        45 1 dakikada Semih'in önündeki topu alan ve ceza sahasına girerek kaleciyle karşı karşıya kalan Burak Yılmaz'ın vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Muslera'dan dönerken, daha sonra savunma tehlikeyi uzaklaştırdı. Bu pozisyonda sarı-kırmızılı futbolcular, Semih'e faul yapıldığı gerekçesiyle hakeme itirazda bulundular.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        55. dakikada Celustka'nın pasında ceza sahasının sağ tarafında topu kontrol eden Alanzinho'nun vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

        57. dakikada Elmander'in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Engin'in sağ çaprazdan dar açıdan yaptığı vuruşta kaleci Tolga iki hamlede topa sahip oldu.

        63. dakikada Burak Yılmaz'ın uzak mesafeden sert şutunda, top yandan auta gitti.

        64. dakikada Colman'ın soldan kullandığı korner atışında ceza sahasında Glowacki'nin kafa vuruşunda top üstten auta gitti.

        75. dakikada Selçuk'un ceza sahası dışında kullandığı serbest vuruşta, baraja çarpan top üstten kornere çıktı.

        76. dakikada Selçuk'un soldan kullandığı korner atışında, kalesini terk eden Tolga'nın alamadığı top Necati'ye gelirken, bu oyuncunun etkisiz kafa vuruşunda top yandan auta gitti.

        83. dakikada sağdan gelişen Galatasaray atağında Eboue'nin ortasında, Baros'un ceza sahasında yaptığı kafa vuruşu yandan auta gitti.

        87. dakikada sağdan çalımlarla ceza sahasına giren Henrique'nin pasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Burak Yılmaz'ın vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Muslera'dan döndü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ