Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Süper Final'de Fenerbahçe, Galatasaray'ı 2-1 yendi, Stoch, Ziegler, Selçuk İnan - Galatasaray Haberleri

        GALATASARAY-FENERBAHÇE KARŞILAŞMASININ CANLI ANLATIMI HTSPOR ARENA'DA. HTSPOR ARENA'YA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN!

        Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Fenerbahçe, Galatasaray'ı Türk Telekom Arena'da 2-1 devirmeyi başardı. Sarı-Lacivertli ekibin gollerini 17. dakikada Ziegler ve 79. dakikada, oyuna sonradan giren Stoch kaydetti. Galatasaray'ın golünü ise 68. dakikada frikikten Selçuk İnan kaydetti. Öte yandan Fenerbaçe bu galibiyet ile lider Galatasaray ile arasında puan farkını 2'ye indirdi. Fenerbahçe, Arena'daki 3. derbisinde 2. galibiyetini aldı.

        Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nun ikinci haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Galatasaray'ı 2-1 yenerek, aradaki puan farkını ikiye indirdi.

        Türk Telekom Arena'daki karşılaşmada Fenerbahçe genelde savunma ağırlıklı bir görüntü çizerken, rakip Galatasaray ise hücumu daha fazla düşündü. Buna rağmen sarı-kırmızılılar gol yollarında etkili olamadı, Fenerbahçe ise 3-4 kez gittiği rakip kaleden iki golle dönmesini bildi. Galatasaray, 1-1 eşitliği yakalamasının ardından Fenerbahçe kalesine yüklendi, ancak son vuruşlarda futbolcular becerikli olamayınca, sarı-lacivertliler maçtan 2-1 galip ayrıldı.

        Fenerbahçe'nin golleri Ziegler ve Stoch'dan geldi, Galatasaray'ın tek golünü ise Selçuk kaydetti. Bu sonucun ardından Galatasaray 42 puanda kalırken, Fenerbahçe ise puanını 40'a çıkartarak, aradaki farkı ikiye indirmeyi başardı.

        Grubun ikinci haftasında Trabzon'da, Trabzonspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Bordo-mavili ekip, rakibini Halil Altıntop'un golüyle 1-0 yenerek, gruptaki ilk galibiyetini elde etti. Bu sonuçla Trabzonspor puanını 31'e yükseltti, Beşiktaş ise 28 puan kaldı.

        Fenerbahçe, şampiyonluk grubunda kalan 4 maçını kazandığı takdirde şampiyonluk ipini göğüsleyecek.

        Stoch'tan altın gol

        Fenerbahçe, Galatasaray karşısında ikinci yarıda oyuna dahil olan Stoch ile adeta altın değerinde bir gol buldu. Sarı-lacivertli ekibin 17. dakikadan itibaren 1-0 öne geçtiği maçın 68. dakikasında beraberlik golünü yemesinin ardından 72. dakikada oyuna dahil olan Slovak futbolcu, 80. dakikada sarı-kırmızılı fileleri havalandırarak, takımını 2-1 öne geçirdi. Fenerbahçe'de bu sezon gol yollarında önemli bir rol üstlenen Stoch, derbi maçta attığı golle ligde 11. golüne ulaşırken, takımına önemli bir galibiyeti getirdi.

        Ziegler ilk lig golünü derbide attı

        Fenerbahçe'yi ezeli rakibi karşısında 17. dakikada öne geçiren Ziegler, sarı-lacivertli formayla ilk lig golünü derbide kaydetti. Bu sezon Fenerbahçe formasıyla Galatasaray ve Beşiktaş ile yapılan bütün derbilerde forma giyen İsviçreli savunma oyuncusu, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'ndaki önemli derbide, takımı adına önemli bir gole imzasını attı.

        Galatasaray'da pozisyon çok, gol az

        Derbi karşılaşmasında çok önemli gol fırsatlarını değerlendiremeyen Galatasaray, mağlup olmaktan kurtulamadı. Maçın ilk yarısındaki tüm baskısına karşın Fenerbahçe'nin şok golünü engelleyemeyen sarı-kırmızılı ekip, ikinci yarıda rakibini adeta sahasına hapsetmesine ve beraberliği bulmasına karşın, ardından girdiği önemli fırsatları yine kullanamadı. Miroslav Stoch'un golüyle tekrar geriye düşen ''Cim-bom'', bu kez skoru değiştiremedi.

        Selçuk İnan, 12 gole ulaştı

        Fenerbahçe karşısında Galatasaray'ın tek golüne imza atan Selçuk İnan, gol sayısını 12'ye yükselterek Elmander'i yakaladı.

        Oldukça şık bir frikik golüne imza atan Selçuk, Trabzonspor, Manisaspor ve Gençlerbirliği maçlarının ardından 4. frikik golünü kaydetmiş oldu.

        Öte yandan, Selçuk'un 1-1'lik eşitliği getiren golü sarı-kırmızılı oyuncuları ve teknik heyeti çok sevindirdi. Golün ardından futbolcular büyük sevinç yaşarlarken, teknik heyetin de saha içine girdiği görüldü.

        Muslera, 3 maç sonra gol yedi

        Galatasaray'da bu sezon 17 golde kalesini gole kapatarak sarı-kırmızılı kulübün tarihine geçen Fernando Muslera, bu başarısını Fenerbahçe karşısında sürdüremedi.

        Kalesinde gördüğü gollerle rekorunu 18 maça çıkarma şansı bulamayan Muslera, ligde 3 maç aradan sonra gol yemiş oldu.

        Ligin 32. haftasında 1-1 biten Trabzonspor maçının ardından Uruguaylı file bekçisi, Orduspor (2-0), Manisaspor (4-0) ve Beşiktaş (2-0) maçlarını gol yemeden tamamlamıştı.

        Elmander bu kez boş geçti

        Galatasaray'ın en golcü ismi olarak derbi maça çıkan Johan Elmander, Fenerbahçe karşısında skor üretemeyerek sarı-lacivertlilere karşı 3. maçını boş geçti.

        Normal sezondaki iki maçta da Fenerbahçe'ye gol atan Elmander, son golünü de deplasmanda Fenerbahçe'ye karşı attıktan sonra adeta suskunluğa büründü.

        GALATASARAY: 1 - FENERBAHÇE: 2

        STAT: Türk Telekom Arena

        HAKEMLER: Fırat Aydınus, Aleks Taşçıoğlu, Kemal Yılmaz

        GALATASARAY: Muslera, Eboue, Semih Kaya, Ujfalusi, Hakan Balta, Engin Baytar (Dk. 89 Sabri Sarıoğlu), Selçuk İnan, Melo, Emre Çolak (Dk. 61 Aydın Yılmaz), Necati Ateş (Dk. 78 Baros), Elmander

        TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

        FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Yobo, Ziegler, Mehmet Topuz, Cristian, Selçuk Şahin, Caner Erkin (Dk. 73 Özer Hurmacı), Alex (Dk. 72 Stoch), Sow (Dk. 40 Bienvenu)

        TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

        GOLLER: Dk. 17 Ziegler, Dk. 80 Stoch (Fenerbahçe), Dk. 68 Selçuk İnan (Galatasaray)

        SARI KARTLAR: Dk. 6 Melo (Galatasaray), Dk. 30 Caner Erkin, Dk. 49 Alex, Dk. 78 Selçuk Şahin, Dk. 90 2 Volkan Demirel (Fenerbahçe)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        10. dakikada Emre Çolak'ın soldan ortasında ceza sahasında oluşan karambolde Necati, topu ceza yayı içinde bulunan Semih'e indirdi. Bu futbolcunun vuruşu istediği gibi olmayınca, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

        11. dakikada Engin Baytar'ın ara pasıyla hareketlenen Necati'nin, ceza sahasına girmeden attığı sert şutta, kaleci Volkan iki hamlede topun sahibi oldu.

        17. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Alex'in ara pasında savunmanın arkasına sarkan Ziegler, Semih Kaya'nın çabalarına rağmen, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu düzgün bir vuruşla ağlarla buluşturdu: 0-1.

        18. dakikada Cristian'ın ceza sahası dışından sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Muslera'dan döndü. Pozisyonun devamında Alex, ceza sahasında topu kaleye göndermek isterken, araya giren Semih meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

        22. dakikada Emre Çolak'ın ceza sahası dışında sağ çaprazdan yerden şutunda, top kaleci Volkan'da kaldı.

        26. dakikada Emre Çolak'ın ceza sahası ön çizgisi üzerinden sert şutunda, top üstten auta gitti.

        40. dakikada Eboue'nin pasıyla sağdan ceza sahasına giren Melo'nun vuruşunda, kaleci Volkan topu kontrol etti.

        45. dakikada Melo'nun ceza sahasına yaptığı ortada, Gökhan Gönül'ün karşıladığı topa Elmander gelişine sert bir vuruş yaparken, yerden seken meşin yuvarlak üstten auta gitti.

        45+1. dakikada Melo'dan aldığı pas ile sağ çaprazdan ceza sahasına giren Necati'nin sert vuruşunda, kaleci Volkan meşin yuvarlağa sahip oldu.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        49. dakikada Galatasaray mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Elmander'in pasıyla ceza sahasında sağ çaprazda topla buluşan Selçuk İnan, pasını altıpasta bulunan Necati'ye verdi. Necati'nin vuruşunda, kaleci Volkan'ın müdahalede bulunduğu top kaleye doğru yöneldi. Bu sırada topa hamle yapmak isteyen Necati, ayağı kayıp düşünce, geri dönün Volkan meşin yuvarlağa sahip oldu ve büyük bir tehlikeyi önledi.

        59. dakikada Selçuk İnan'ın ceza sahasında kullandığı serbest vuruşta, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

        61. dakikada Engin'in sağdan ortasında ceza sahasında arka direkte Necati'nin kafa vuruşunda, top yandan auta çıktı.

        68. dakikada Galatasaray, Selçuk İnan'ın mükemmel golü ile skoru 1-1 yaptı. Ceza yayının hemen önünde frikik atışını kullanan Selçuk İnan, kaleci Volkan'ın müdahalesine rağmen, topu köşeden ağlarla buluşturdu: 1-1.

        69. dakikada Elmander'in soldan kale önüne yerden yaptığı ortada, arka direkte Aydın topa dokunamayınca, Galatasaray önemli bir pozisyondan yararlanamadı.

        70. dakikada Engin'in sol kanattan yaptığı ortada, ceza sahasında arka alanda Aydın'ın sert vuruşunda, kaleci Volkan meşin yuvarlağı kornere çeldi.

        71. dakikada sağdan Necati'nin pasında ceza sahası önünde topla buluşan Selçuk İnan'ın dönerek, yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak direğin dibinden auta gitti.

        74. dakikada Elmander'in pasında kale önünde müsait durumda topla buluşan Aydın'ın kötü vuruşunda, top üstten auta çıktı.

        80. dakikada Fenerbahçe, tekrar öne geçti. Özer'in pasıyla topla buluşan Bienvenu, Semih ile girdiği mücadele sonunda yere düşerken, topu Stoch'un koşu alanına doğru yuvarladı. Savunmanın arkasına sarkan Stoch, ceza sahasında kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-2.

        84. dakikada Engin'in ceza sahasının sol çaprazında yaptığı vuruşta savunmadan seken topa, Elmander'in yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üstten az farkla auta çıktı.

        90+1. dakikada Salçuk Şahin'in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Stoch, Ujfalusi'den sıyrıldıktan sonra yaptığı vuruşta Muslera topu çeldi. Pozisyonun devamında savunma meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

        90+2. dakikada Elmander'in soldan ortasında ceza sahası içinde Baros'un kafa vuruşunda, meşin yuvarlak direğin dibinden auta gitti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ