Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray'ın yıldız futbolcularına talip - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray ve Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Stjepan Tomas'ın, sarı-kırmızılı ekibin iki yabancısını yakın takibe aldığı öğrenildi.

        Geçtiğimiz günlerde Fiyapı İnönü Stadı'nda oynanan Beşiktaş-Galatasaray müsabakasını tribünden izleyen eski Hırvat futbolcu, Milliyet Gazetesi'nin sorularını yanıtladı.

        Şimdilerde Hırvatistan'da bir TV kanalına yorumculuk yapan Tomas, Rusya'da daha önce formasını giydiği Rubin Kazan ekibinin futbolcu izleme komitesinin de başına getirildiğini söyleyerek başladı konuşmasına. Rusya'da futbola son dönemlerde önemli yatırımların olduğunu belirten Tomas, özellikle Galatasaray'ın yakından incelendiğini dile getirdi.

        Tomas, sarı-kırmızılı takımdan hangi oyuncuları izlemeye geldiğini söylemese de Riera ve Elmander başta olmak üzere Rus ekibinin bir çok oyuncuyu uzun zamandır mercek altına aldığı öğrenildi.

        Tomas, "Oynamayan oyuncuları neden takip edeyim" diyerek de sezon sonu ayrılması gündemde olan Milan Baros ihtimalini zayıflattı. Tomas, Galatasaray'daki değişim konusunda ise Fatih Terim'e övgüler yağdırdı.

        'Fatih Terim bir marka'

        Fatih Terim'in uluslararası bir marka olduğunu anlatan Hırvat futbol adamı, sarı-kırmızızılı takımın bu kadar kısa sürede toparlanıp tekrar şampiyonluğa oynamasını ise "mucize" olarak yorumladı. Tomas, "Galatasaray karışık bir kulüptü. Fatih hoca iyi transferler yaptı ve ben uzun yıllardır böyle bir takım görmedim" yorumunda bulundu.

        Tomas, iki eski takımının Pazar günü Türk Telekom Arena'da yapacağı maçı da seyretmeye geleceğini söyleyerek, "Galatasaray benim favorim. Duygusal bir yorum yapmıyorum. Galatasaray sezonu 9 puan önde bitirdi. Zaten şampiyonluğu hak ediyor. Aynı çizgisini devam ettireceğini Beşiktaş maçında gösterdi. Bu yüzden Galatasaray'ın kazanacağı bir maç olur" diye konuştu.

        Tomas kimdir?

        2003-2004 sezonunda Fenerbahçe'de kiralık olarak oynayan ve şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Tomas, Adanaspor maçında sarı-lacivertli formayı yere attığı gerekçesiyle gönderilmişti.

        Hırvat oyuncu ardından Galatasaray ile sözleşme imzalamış, 2006-2007 sezonunun sonuna kadar sarı-kırmızılı takım için ter dökmüştü. 98 maçta iki gol atan Tomas daha sonra Rubin Kazan, Gaziantepspor ve Bucaspor formalarını giydikten sonra futbolu bırakmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ