Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig 4 teknik adamdan Süper Final öncesi çarpıcı açıklamalar - Futbol Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'de şampiyonu belirleyecek Süper Final öncesinde Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ve Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu Lig TV'de bir araya geldi.

        İşte 4 teknik adamın öne çıkan mesajları:

        FATİH TERİM

        * Süper Final'de ara açılabilir de, kapanabilir de. Ben olayın tarifini böyle yapıyorum. Puan farkı dışında liderliğin verdiği bu güven, oynanacak maçlar öncesi konsantrasyona yardımcı olan bir duygu. 14. haftada liderliği alıp 20 hafta götürmüşüz. Bu önemli bir şey, kolay değil.

        * Transfer bir takımın en önemli özelliklerinden biri. Zaman zaman hepimiz hata yapabiliyoruz. Bu sene doğru işler yaptığımıza inanıyoruz. Bu sene en az yabancıyla biz oynuyoruz. Eboue'yi aldık diye dayak yiyecektik. Bonservis bedeli nedeniyle eleştirildi. Elmander biz gelmeden alındı. Çok iyi bir iş yapıldı. Arda'nın gitmesi ise sürpriz oldu. Ligin başlamasında 45 gün rötar olunca, Arda ile oynayacağımızı düşünürken, Arda ayrıldı. Bu bizim için önemli bir kayıptı. Arda'nın yuvası burası. İstediği zaman buyursun. Orada iyi gözüküyor. Ancak benim için ayrılması üzücü oldu. Sonra Riera geldi. Bir parantez de kalecimize açmak lazım. Kalemizi de sağlama aldık. Galatasaray son dönemde çok fazla kaleci değiştirmişti.

        * (Melo ve Riera kavgası) Açıkçası ben daha karar vermedim. Çünkü arkadaşlarımız bize saygısızlık etmiştir. Bunun disiplin cezası verilmiştir, veriliyor da. Parasal olarak hangi rakamları verirseniz verin, şampiyonluk yolunda bizimle yürümüyorlarsa; bu en büyük ceza olur. Affetmek Allah'a mahsus. Biz bir konuda taviz vermedik, yanlış örnek olmasın diye. Yarın yöneticilerle konuşacağız. Melo'yu 34 haftaya göre ayarladık. Melo benim odama en az 4 defa geldi. Özür de dilemiştir. Hataları zaten hoş görüyoruz. Yetenek de burda. Kolay insanı herkes yönetir. Galatasaray'ın ne kazanıp, ne kaybedeceğine bakmak lazım. Kafam da bir karar var. Çok üzüldüm. Alın terimize, renklerimize saygısızlığı kabul etmem. Daha önce yaptım, yine yaparım. Ancak bugünkü hareket çok önemliydi, çok şaşırdım. İkisinin de üzüldüğünü biliyorum. Hala Melo ile konuşmadım ve onu görmedim. akşamları uyuyamıyorum. Melo bizim için çok önemli. Fazla kadro derinliğimiz yok. Ancak prensipler uğruna bir takım şeyler feda edilebilir.

        * (Muslera'nın golü) Manisa tarafından yanlış anlaşılma varsa özür de dilerim, dilemeye de hazırım. Ben fazla gitmeyin, bu tarafta oynayın diyen bir adamım. Meslektaşlarımı düşünürüm. Böyle birçok maç söyleyebilirim. Bir sene sonra Galatasaray'ın oyuncularının hepsinin gol attığının hatırlanmasını istedik.

        AYKUT KOCAMAN

        * Dört takım da kapasite olarak bakılırsa, birbirine çok yakın takımlar. Bütün maçlar (Süper Final) ortada ve her sonuca açık.

        * (Şike davası) Olayların göbeğindeki takım Fenerbahçe oldu. İsimlendirmek doğru mu bilmiyorum ama örnekleme yapmak adına, 2 Temmuz'da Andre Santos'u göndererek Reto Ziegler'i almak bir güç gösterisidir. 4 Temmuz'da böyle bir şey yaşanırsa durum farklı algılanır. Oyuncularımızın gitmesi bizi kötü etkiledi. Şu anda bile atlatıldı demek büyük bir iyimserlik olur. Önümüzdeki dönemlerde de etkisini göreceğiz. Attığımız ve yediğimiz gollerde ciddi etkisini gördük. Lugano, Niang, Santos'u aradık.

        * Emre de buradaki oyunculardan bir tanesi. Bana Emre'yi anlatanlardan daha çok onu tanıyorum, biliyorum. Beni bu konuda neden eleştirdiklerini bilmiyorum. Emre ile ilgili performans eleştirilerinin haklı tarafı vardı. Olayın başka taraflara çekilmesi ayıp. Bel altına kaçan eleştiriler var. Başkan'a bağlanıyor durum. Bunları söyleyenler hakaret ediyor. İnsanlarda ayıp duygusu kalmadı. Piyasamız, insanımız, biz buyuz. Kim ne diyorsa önemsemiyoruz.

        ŞENOL GÜNEŞ

        * Şu aşamada aldığımız 56 puan var. 68 puan bile bizim için başarı olamazdı. Bu sene sıkıştırılmış bir lig içerisinde Trabzonspor'un zararı daha fazla oldu. Örneğin Galatasaray maçında iyi oynadık ama karşılığını alamadık. Orduspor düşmemeye oynarken 12, bizim ise zirveye oynarken 11 beraberliğimiz var. Ayrıca sahamızda, deplasmanlardan daha çok mağlubiyetimiz var. İyi oyuncularımız var ama verim alamadık. Bu konuda kendimizi de eleştiriyoruz. Puan kayıplarımız hiçbir şekilde kapatılamaz.

        * Olayların içinde yoken, bir anda içine girdik. Lig bitmiş, Avrupa'ya gidememişsiniz. Bunun sonucunda oyuncularımızı da kaybettik. Takımın iskeleti bozuldu. Kaybettiğimiz Türk oyuncuların yerine yenisini koyamadık. Çünkü daha iyileri yok. Lig planlarımızı farklı yaptık, sezonu erken açtık. Her türlü şartlarımızı ayarlamamıza rağmen işin akışına giriyorsunuz. Pazar oynayıp, çarşamba oynuyorsunuz ve her an durum değişiyor. Maç tarihlerini bilimiyorsunuz. Şampiyonlar Ligi'nde savunmayı iyi yaparken, ligde hücuma döndük ve değişime ayak uyduramadık. Bu takımla daha iyi işler yapabilirdik. Son 4 haftada kaybımız daha az olsa, her şey farklı olabilirdi.

        * Geçen sene daha iyi durumdayık ve bu sene bunun baskını yaşadık. Sahaya atılan olayları hiçbir taraftar kabul etmez. Trabzon'da da İstanbul'da da. Fenerbahçe'nin sahasında baskı hakemi de etkiliyor. Trabzon'da bu olmuyor. Dolmababahçe de önemli, ancak baktığınızda Galatasaray ve Fenerbahçe'deki baskı diğer stadlarda olmuyor. Taraftar takıma sesi ve sevgisiyle katkıda bulunmalı. Fenerbahçe'nin başarısı tabii ki var ancak birçok maçta hakem de çok etkide kalıyor ve Fenerbahçe kazanabiliyor.

        TAYFUR HAVUTÇU

        * Türk futbolu bir travma yaşadı. Bu süreçten herkes etkilendi ancak Beşiktaş'ın saha içinde daha çok etkilendiğini düşünüyorum. Bir takım teknik direktöründen ve futbol şube sorumlusundan ayrı kalıyor. Bu hiç kolay değil. Carvalhal göreve geldi. Sonrasında da yeni bir yönetim. Biz Süper Final'i bir fırsat olarak görüyoruz. Yaşanan sıkıntılı süreci burada unutturabiliriz. Her hafta her şey olabilir. Futbolcularıma inanıyorum. Özellikle bu süreçte iyi şeyler yapacağımızı düşünüyorum.

        * Fernandes geçen sene devre arası geldi. başlarda uyum sıkıntısı yaşadı. Geçen sezonun son iki ayında iyi oynadı. Bizde kiralıktı ve bonservisiyle transfer ettik. Bu sezon performansını üst seviyeye çıkardı. Diğer Portekizliler'in de geçen sene dönem dönem iyi oynadığı maçlar var. Bu sezon sakatlıklar da yaşandı. Zaman zaman iyi oynayamadıklarını söyleyebiliriz. Hepsi Türkiye'de kalmak istiyor. Sezon sonu Beşiktaş'ın çıkarlarına göre en doğru kararı vereceğiz. Ben onların Süper Final'de iyi oynayacağını düşünüyorum. Fernandes'e bir kaç teklif var. Beşiktaş'ın çıkarlarına göre en doğru karar verilecek. Sezon sonu durumu değerlendireceğiz

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ