Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Çakı gerçeği! - Trabzonspor Haberleri

        Trabzonspor ve Fenerbahçe arasında oynanan maçta tribünlerden Volkan Demirel’e atılan çakı maça damgasını vurmuş ve büyük yankı uyandırmıştı. Dün ise ortaya çıkan fotoğraflar ve özellikle sosyal medyada yapılan yorumlar kafaları karıştırdı. Ortaya çıkan görüntülere dayanarak sahaya atılan çakının kapalı olduğu, Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel’in de Trabzonspor’un daha fazla ceza alması için çakıyı kendisinin açtığı ve sahaya açık atılmış gibi gösterip maçın hakemine verdiği iddiaları sosyal medyayı salladı. Bu görüntülerden sonra yapılan yorumlarda Volkan’a eleştiriler getirildi. Ancak işin gerçeği çok geçmeden anlaşıldı. Yayıncı kuruluş Lig TV’nin görüntülerinde 34.dakikada sahaya atılan atletlerle birlikte olan kale içindeki çakı dikkat çekti. Yerde açık bir şekilde duran çakının Trabzonsporlu taraftarlar tarafından da sahaya açık bir şekilde atıldığı anlaşıldı. Yani sahaya kapalı atıldığı söylenen ve Volkan Demirel’in de çakıyı kendi açtığı iddiaları bir anlamda çürümüş oldu.

        Volkan: Yerden alırken kapandı

        Konuyla ilgili de konuşan Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel’in böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söyleyerek “Çakı zaten açık atıldı. Kale içinde duruyordu. Ben de çakıyı hakeme vermek için yerden almak istedim. Ellerimde eldiven olduğu için tam kavrayamadım ve kapandı. Sonrasında ise doğal olarak açtım ve o şekilde hakeme verdim” ifadelerini kullandığı bildirildi.

        Hakeme vermesine gerek yoktu

        Kale içine atılan çakıyı alarak hakem Fırat Aydınus’un yanına giden Volkan Demirel’e Trabzonspor kalecisi Tolga Zengin mani olmak istemiş ancak başarılı olamamıştı. Olay anında Volkan’ın elindeki çakıyı almak isteyen Tolga Zengin, dün Habertürk’e yaptığı açıklamada ise meslektaşının çakıyı hakeme vermesinin gereksiz bir hareket olduğunu söyledi. Kadıköy’de F.Bahçe taraftarının tribünlerden kendisine Avni Aker’deki maça göre 40 katı şeyler attığını belirten deneyimli file bekçisi “Bu tip şeyler her maçta oluyor. Fenerbahçe ile oynadığımız ilk karşılaşmada tribünlerden bana atılmayan şey kalmamıştı. Çakmaklar, cep telefonları vs... Volkan’a atılandan 40 katı şeyler atıldı bana. Ben gidipte hiçbirini hakeme vermedim. Volkan’ın çakıyı gidip hakeme vermesine hiç gerek yoktu” ifadelerini kullandı.

        Polis ‘Çakı’cıyı arıyor

        Fenerbahçe maçının 34’üncü dakikasında Volkan Demirel’in koruduğu kaleye atılan çakının kim tarafından atıldığı belirsizliğini koruyor. Bu kişinin belirlenmesi için emniyet güçleri harekete geçti. Polis çakıyı atan kişiyi aramaya başlarken Avni Aker Stadı’ndaki 32 kamera görüntüsü tüm detayıyla birlikte mercek altına alındı. Çakıyı atanın kişinin en kısa sürede tespit edilerek adalete teslim edileceği bildirildi.

        Sahaya fişek bile atıldı

        Trabzonsporlu taraftarların sahaya attığı yabancı maddeler arasında çakının yanı sıra tüfek fişeğinin de olması dikkat çekti.

        Beyaz atletler çöpe gitti

        Fenerbahçe maçının 34.dakikasında Trabzonspor taraftarlarının sahaya fırlattığı yüzlerce atlet, sabah erken saatlerde stadyum görevlileri tarafından tek tek toplandı. Kilolarca ağırlığındaki atletler çuvallara dolduruldu ve görevliler tarafından taşındıktan sonra Trabzon belediyesine ait çöp araçlarına konuldu ve sonrasında hepsi çöpe atıldı.

        HTSPOR/ HALUK AYYILDIZ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ