Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Oğlum ateşten gömlek giydi - Futbol Haberleri

        Türkiye Kupası'nı kazanan Beşiktaş Milangaz basketbolcularını, Şişhane'deki şirketin merkez binasında kabulünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan Demirören, Yıldırım Demirören'in TFF Başkanlığı için ne düşündüğünün sorulması üzerine, ''Yıldırım, ateşten bir gömlek giydi. İnşallah Türk futbolunu bir yere getirecektir, inanıyorum'' yorumunda bulundu.

        Erdoğan Demirören, ''Desteğiniz olacak mı?'' sorusuna ise, ''Ben futbol hiç konuşmadım, ilk kez konuşuyorum. Bu, oğlumun işi'' yanıtını verdi.

        İYİ BİR ARKADAŞ GELSİN

        Beşiktaş Kulübü'ndeki olağanüstü seçimli genel kurul toplantısıyla ilgili görüşlerinin sorulması üzerine de Erdoğan Demirören, ''İyi bir arkadaş gelsin de kim gelirse gelsin'' derken, kendisinin aday olup olmayacağı sorusuna da, ''Ben o işlere karışmam'' diye cevap verdi.

        ŞARTLARI VAR

        Erdoğan Demirören, Yıldırım Demirören'in kulüpten alacağı 103 milyon lirayı hibe ettiğinin hatırlatılması üzerine de, ''Onun şartları var. Şartları yerine getiren arkadaş buyursun kulübü alsın, iyi bir yere getirsin. Yıldırım 10 sene... Kolay değil. Yeni gelen 15 sene yapsın ama iyi yapsın. Ama basına da çok görev düşüyor. İkinci sayfadan Beşiktaş'ı kurtarsınlar'' diyerek sözlerini tamamladı.

        SİZİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ

        Erdoğan Demirören, ayrıca kendisini ziyarete gelen basketbolcuları yalnız bırakmayacaklarını ve desteklerinin süreceğini kaydederek, ''Sizi yalnız bırakmamaya çalışacağız. Bizim görevimiz spora hizmet etmektir. Ben de genç milli futbolcuydum'' dedi.

        Ergin Ataman'a da övgüde bulunan Demirören, ''Beşiktaş'ı dünya kulübü yaptı. Beşiktaş artık dünya kulübü, ABD'de her yerde konuşulan bir kulüp oldu'' diye konuştu.

        Erdoğan Demirören, basın mensuplarından da istekte bulunarak, ''Basın tarafsız ve adil olmak durumunda. Basın, Beşiktaş haberlerine yeterince yer vermiyor. Ben de basının içindeyim artık. İçine girince gördüm ki Beşiktaş haberleri kısa veriliyor'' ifadelerini kullandı.

        4 MİLYON DOLARLIK KATKI

        Ergin Ataman ise sponsorları Milangaz'ın sezon sonuna kadar basketbol takımına tam destek vereceğini belirterek, ''4 milyon dolarlık ekstra bir sponsorluk yapacaklar. Biz de bunun hakkını vermeye çalışacağız. Bu ilk kupamız ama tek olmayacak. Bir veya iki kupa daha vermeye çalışacağız'' dedi.

        AVRUPA KUPASI'NI GETİRMEK İSTİYORUZ

        Kendileri için asıl önemli olanın Avrupa kupasını kazanmak olduğunu vurgulayan Ataman, ''Türkiye'de yıllar önce sadece Efes Pilsen Avrupa kupası kazanmıştı. Biz yıllar sonra yeni bir kupayı Beşiktaşımıza, Erdoğan Bey'e ve Türk halkına getirmek istiyoruz. Mücadelemizi veriyoruz'' diye konuştu.

        Ataman, Beşiktaş'ın bütün dünyada, Çin'den ABD'ye kadar tanınan bir kulüp haline geldiğini kaydederek, ''Deron Williams, Mensah-Bonsu, Arroyo gibi önemli oyuncular geldi. Bundan en büyük pay bu vizyona sahip olan Yıldırım Demirören başkanımız ve Şeref Yalçın oldu. Şeref Bey'e bu teklifi getirdiğimizde bize hiçbir zaman 'Nasıl yaparız?' demediler ve Türk gençlerine örnek olacak yıldızları takıma kazandırdılar. Kupayı getirdik, inşallah Milangaz ve Demirören ile çok büyük işler yapacağız'' ifadelerini kullandı.

        PRİMLER YARIN VERİLİYOR

        Törende, Türkiye Kupası'nın primlerinin yarın oyuncularının hesaplarına yatacağı müjdesi de verildi.

        Erdoğan Demirören, törende basketbolcularla yakından ilgilenip tek tek sohbet etti ve boylarının uzunluğuyla ilgili espriler yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ