Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe, UEFA, Şampiyonlar Ligi, CAS davası - Fenerbahçe Haberleri

        HTSPOR

        Şampiyonlar Ligi’nden men edilmesiyle ilgili olarak Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) giden ve UEFA’dan tazminat isteyen Fenerbahçe, önemli bir adım attı.

        Sarı-Lacivertli kulüp, CAS’a yaptığı başvuruda Fenerbahçe’nin şike yaptığı iddia edilen maçların incelenmesini talep etti. CAS’ın bu talebe sıcak baktığı öğrenildi. F.Bahçe’nin CAS’taki davasını yürüten avukat Emin Özkurt ‘Konu davanın içeriğiyle ilgili. Bilgi veremem” derken, CAS Hakemi Kısmet Erkiner daha önce, “Şike sahada olur. CAS’ta daha önceki birçok davada böyle karar aldık” demişti.

        ALİ KOÇ: CAS DAVASINDA ELİMİZ ÇOK KUVVETLİ

        Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç, CNBC-e'de canlı yayına katıldı.

        CAS davasında Fenerbahçe'nin elinin çok güçlü olduğunu söyleyen Ali Koç'un açıklamaları şöyle:

        "Yaşanan sıkıntıların giderilmesi öncelikle TFF çabalarıyla mümkün. Fenerbahçe 3 Temmuz'dan bu yana acı çekiyor. Türkiye Futbol Federasyonu'nun önerileriyle ilgili bilgimiz yok, dedikodu mu değil mi bilmiyoruz"

        "CAS davasında bizi en çok destekleyen kesim taraftarımızdır. Biz Türkiye Futbol Federasyonu'nun tersine hep resmi evraklara dayanarak konuştuk. CAS savunmasına gelen evrakta endişelerimizin yerinde olduğunu gördük. CAS davasında 45 milyon euroluk bir talebimiz var. UEFA aldığı kararda tüm sorumluluğu Türkiye Futbol Federasyonu'nun üzerine bıraktı. CAS davasında elimizin çok kuvvetli olduğunu düşünüyoruz"

        "Son tartışmalarda ya UEFA ya TFF haklı, ikisi birden haklı olamaz. Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı İsviçre'de, Cornu'nun karşısına çıkmalı. CAS'a açılan davayla ilgili kimseyle pazarlık içinde değiliz. Fenerbahçe'nin çıkarları için ne gerekiyorsa yapmalıyız"

        "Finansal fair play tüm kulüpler için yararlı olacak. 3 Temmuz süreci yaşanmasaydı hisse satışı planlıyorduk. 3 Temmuz süreci öncesinde hisse satışını 60-70 TL civarında düşünüyorduk. Fenerbahçe tahvilinin % 20 civarı bir getirisi olacak"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ