Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Trabzonspor'dan sert yanıt! - Trabzonspor Haberleri

        İŞTE TRABZONSPOR KULÜBÜ'NÜN AÇIKLAMASI:

        "İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2011/63 E. Sayılı dosyasında 14.02.2012 tarihinde başlayan duruşmalarda haklarında iddialar bulunan sanıkların bu iddiaların karşılığını delilleriyle ispatlama çabaları yerine, kulübümüz başta olmak üzere Başkanımız Sayın Sadri Şener ve Asbaşkanımız Sayın Nevzat Şakar’a yönelik gerçek dışı suçlamalarla çözüm arayışı içerisine girmelerini büyük bir esef ve ibretle izlemekteyiz.

        Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 21.02.2012 ve 23.02.2012 tarihli oturumlarda, kulübümüz hakkında hiçbir somut bilgiye dayanmayan, zorlama yorumlarla asılsız ithamlarda bulunmuştur. Bu karalayıcı yaklaşımın kabul edilemez olduğunu ifade etmek isteriz.

        Daha önce de ısrarla vurguladığımız gibi, haklarında önemli iddialar bulunan kişilerin mahkemede ifade verirken, kendilerine yöneltilen suçlamalara cevap vermek yerine, gündemi başka yöne çevirerek başkalarına yönelik gerçek dışı suçlamalarda bulunmalarının, sorumluluklarını kamufle etme çabası olduğunu düşünüyoruz. Bu iddialar ispatlanabilir iddialar değildir. İddia sahipleri de bunu ispatlamak zorundadırlar.

        Öte yandan, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz da, 24.02.2012 tarihinde vermiş olduğu ifadesinde kulübümüz tarafından kendilerine “sözde” teşvik primi gönderildiği duyumunu aldığını belirtmiştir.

        Bilindiği üzere, Mecnun Otyakmaz; Fenerbahçe Kulübü’nün genel kurul üyesidir ve Fenerbahçeliliği futbol kamuoyu içerisinde bulunan herkes tarafından bilinmektedir. Bu gerçek ortadayken, sadece duyuma dayalı bu anlatımla Sivasspor’a, Fenerbahçe aleyhine teşvik pirimi önerildiğinin ileri sürülmesi inanılacak bir durum değildir.

        Trabzonspor Kulübü hiçbir yasa ve etik dışı eylem içerisinde olmamış, tüm delilleri futbol normları adına inceleyen Türkiye Futbol Federasyonu Etik Kurulu’nun hazırladığı raporda da bu durum açıkça teyit edilmiştir. UEFA da kulüpler bazındaki en büyük organizasyona kulübümüzü davet etmiştir.

        Kamuoyunu ya da mahkemeyi etkileme düşüncesi adına “Biz yandık, diğerlerini de yakarız” mantığıyla yapılan savunmalar kulübümüze leke süremeyecek kadar inandırıcılıktan uzaktır. Trabzonspor’un başından beri söylediği gibi bu süreçte Yüce Türk Yargısı önünde veremeyeceği hiçbir hesap yoktur.

        Spor Toto gelirlerinin kulübümüze aktarılırken haksız kazanç elde edildiği yönünde yaratılmaya çalışılan imaj da gerçeklerin çok uzağındadır. Bahsedilen konuyla sorumluluk arasında kurulmaya çalışılan bağ tarihler itibariyle birbiriyle örtüşmemektedir.

        Atılan hiçbir çamurun izi Trabzonspor’un üzerinde kalmayacaktır. Çünkü bizler öncelikle hesap verme zorunluluğu içerisinde olduğumuz büyük camiamızın başını öne eğecek hiçbir eylemin içinde bulunmadık, bundan böyle de bulunmayacağız.

        Sadece sabırla hakkımızı bekliyor ve bu hakkın artık daha fazla gecikmeden tarafımıza teslimini istiyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ