Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Kardemir Karabükspor Ankaragücü düştü! - Futbol Haberleri

        Son 6 maçında 5 kez kazanan Bülent Korkmaz'ın takımına galibiyeti getiren golleri Jahic (2) ve penaltıdan Cernat kaydetti. 9 hafta sonra gol atmayı başaran Ankaragücü'nün sayıları ise Serol ve Aybars'tan geldi. Başkent ekibinde Veli, 71. dakikada kırmızı kart gördü.

        21 YIL SONRA DÜŞTÜ

        Spor Toto Süper Lig'de bu sezon küme düşen ilk takım Ankaragücü oldu. Ligde son sırada bulunan Ankaragücü bu mağlubiyetle 11 puanda kaldı. Ligde küme düşme hattının hemen üstündeki bir maçı eksik Manisaspor'un 29 puanı bulunuyor. Ankaragücü kalan 6 maçını da kazansa ve Manisaspor kalan 7 maçını da kaybetse bile, iki takım arasındaki ikili averajın Manisa ekibinin lehine olması nedeniyle Ankaragücü'nün ligde kalma şansı bulunmuyor. Ankaragücü, 1980-1981 sezonunda, 2. Lig'de hedeflediği şampiyonluğa ulaşamamasına rağmen Türkiye Kupası'nı kazanma başarısı göstermiş, dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in, Başkent ekibinin 1. Lig'de yer alması gerektiği düşüncesinden hareketle çıkarılan kanun, Ankaragücü'nün Süper Lig'e yükselmesini sağlamıştı. Ankaragücü o tarihten itibaren hiç düşmeden mücadelesini Süper Lig'de sürdürmüştü.

        Kardemir Karabükspor - Ankaragücü: 3-2

        Stat: Dr. Necmettin Şeyhoğlu

        Hakemler: Hüseyin Sabancı, Emre Suna, Cevdet Kömürcüoğlu

        Kardemir Karabükspor: Tomic, Birol, Cernat, Seriç, İlhan Parlak, Mabiala, Mehmet Yıldız (Dk. 90 Erkan), Hakan (Dk. 62 Bilal), Shelton (Dk. 81 Ragued), Jahic, Uğur

        Ankaragücü: Bayram, Mert, Mehmet Çoğum (Dk. 18 Serol), Bilal (Dk 89 Sinan), Atilla, Veli, İshak, Orhan (Dk. 77 Gökhan), Ümit, Gürkan, Kaan

        Goller: Dk. 45 dakika Jahic, Dk. 64 Cernat (penaltıdan), Dk. 74 Jahic (Kardemir Karabükspor), Dk. 20 Serol, Dk. 66 Atilla (Ankaragücü)

        Sarı kartlar: Dk. 12 Jahic, Dk 42. Cernat (Kardemir Karabükspor), Dk. 63 Ümit, Dk. 64 Bayram, Dk. 66 Atilla ve Veli (Ankaragücü)

        Kırmızı Kart: Dk. 71 Veli (Ankaragücü)

        MAÇTAN DAKİKALAR:

        19. dakikada ev sahibi takımda Birol'un kullandığı serbest vuruşta kaleci Bayram yatarak son anda topu dışarı çeldi.

        20. dakikada misafir takımda sol kanattan Serol'un orta şut karışımı ceza sahasına gönderdiği top kaleci Tomiç'in bakışları arasında arka direğe çarptıktan sonra ağlarla buluştu: 0-1

        23. dakikada Kardemir Karabükspor'da Mehmet Yıldız'ın ara pasında topla buluşan Cernat, topa set vurdu. Kaleci Bayram topu güçlükle kornere çeldi.

        24. dakikada ev sahibi takımda ceza sahasında topla buluşan Shelton, topu aşırtmayla kaleye gönderdi. Top üst ağlarda kaldı.

        45. dakikada ev sahibi takımda Birol'un kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde oluşan karambolde topa düzgün vuran Jahic, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-1

        56. dakikada ev sahibi takımda Uğur topu ceza sahasının hemen dışında Birol'la buluşturdu. Birol'un sert vuruşunda meşin yuvarlağı kaleci Bayram kontrol etti.

        63. dakikada, ev sahibi takımda Bilal topla ceza alanına girdi, misafir takımdan Ümit topa müdahale etmek isterken Bilal'i düşürünce hakem penaltı noktasını gösterdi.

        64. dakikada penaltıyı kullanan Cernat, topu ağlara gönderdi: 2-1

        66. dakikada misafir takımdan Bilal ceza alanı içinde topu Atilla ile buluşturdu. Atilla düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 2-2

        74. dakikada ev sahibi takımda Cernat'ın sağ kanattan ortaladığı topa iyi yükselen Jahic, kafayla topu ağlara gönderdi: 3-2.

        HAKAN KUTLU: BU BİR TÜKENİŞ DEĞİL

        Ankaragücü Teknik Direktörü Hakan Kutlu maçın ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Çok iyi oynadık. Üst düzey bir mücadele sergiledik. Bu çocuklar Türk futbolunda ileride söz sahibi olacak. Bu asla bir çöküş değil. Süper Lig'e daha bağımsız olarak döneceğiz. Bu camia bitip tükenmez. Çünkü bu takımın arkasında çok büyük bir taraf kitlesi var. Bu bir tükeniş değil."

        KORKMAZ: BİZİM İÇİN DERS OLDU

        Karabükspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, 3 puanı aldıkları için mutlu olduklarını, tahmin ettikleri gibi zor bir karşılaşma olduğunu söyledi. Korkmaz, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, Ankaragücü takımının futbolcularını verdikleri mücadeleden dolayı kutladığını belirterek, şunları ifade etti: ''Bizim için bu maç tecrübe oldu. Yakaladığımız 4-5 tane gol pozisyonu vardı eğer onları değerlendirebilseydik bu maç bu kadar zora girmeyecekti. Herkesin kolay geçeceğini söylediği maç çok zor geçti, biz bunu biliyorduk. Bundan sonra önümüzdeki maçlara daha dikkatli hazırlanıp, az hatayla sonuca gitmek istiyoruz.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ