Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Aslan ikiye bölündü! - Galatasaray Haberleri

        HTSPOR / Erhan Telli

        Galatasaray’da, Beşiktaş derbisi öncesinde yönetim yine ikiye bölündü! Ama bu olumlu yönde.

        ‘SİZ TAKIMLA İLGİLENİN’

        Yönetim toplantısına katılmayan ancak telefonla görüşerek, Beşiktaş derbisi öncesinde takımın ihmal edilmesini istemeyen başkan Ünal Aysal, bu görevi yine Ali Dürüst’ün önderliğindeki futbol komitesi ve Abdürrahim Albayrak’a verdi. Albayrak’tan, Fatih Terim ve takımı zorlu derbi öncesi yalnız bırakmamasını isteyen Aysal, yardımcısı Adnan Öztürk ve bazı yöneticilerle şike davasında kendilerini ilgilendiren konulara ve gelecek hafta yapılacak federasyon başkanlığı seçimleri ile yaklaşan mali kongreye odaklandı.

        YILDIRIM’A YANITI DESTEK GÖRDÜ

        Başkan Ünal Aysal’ın derbi mücadelesi öncesi sadece Florya Metin Oktay Tesisleri’ne kısa bir ziyarette bulunmayı planlayarak, teknik direktör Fatih Terim ve Sarı- Kırmızılı futbolculara başarı dileklerini ileteceği öğrenildi. Önceki gün şike soruşturmasında yargılanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a verdiği sert cevapla dikkat çeken Aysal’ın bu tavrı, camia içinde de büyük bir memnuniyetle karşılandı. Yıldırım’ın iddialarına karşı ilk kez bu kadar sert bir tavır sergileyen Aysal’ın, bir yandan da futbol federasyonu seçimleri ve yaklaşan mali kongre için kurmaylarıyla birlikte hazırlıklarını sürdürdüğü öğrenildi.

        Kritik 48 saat

        Cimbom’da Mersin İY maçında sakatlanan ve tedavisi sürdürülen Johan Elmander, dün de takımdan ayrı çalıştı. Salon ve saha çalışmalarına devam eden golcü için teknik direktör Fatih Terim, tedirgin. Elmander bugün takımla idmana çıkarsa derbide 11’deki yerini alacak. İyileşmezse kadroya alınmayacak.

        1200 özel güvenlik 1333 polis görevde

        G.Saray-Beşiktaş derbisi öncesi İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı dün yapıldı. ‘4 Büyükler’ arasındaki anlaşma uyarınca, konuk Beşiktaş taraftarları maça alınmayacak. Müsabakada bin 200 özel güvenlik ve bin 333 polis olmak üzere toplam 2 bin 553 güvenlik personelinin görev alacak. Arena’da 19.00’da başlayacak maçta güvenlik önlemleri 15.00’ten itibaren uygulamaya konulacak. 16.00’da ise stat kapıları açılacak.

        Hazırlıklar sürüyor

        Derbiye hazırlanan Cimbom’da Fatih Terim, forvette Necati’nin yanında büyük ihtimalle Milan Baros’u oynatacak. Böylece Baros da 3 haftalık cezası sonrası yeniden formasına kavuşmuş olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ