Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Davanın 6. duruşması sona erdi - Futbol Haberleri

        "Futbolda şike davası" kapsamında 23'ü tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 6. duruşması başladı. Duruşma, tutuklu sanık Coşkun Çalık'ın savunma yapmasıyla devam ediliyor. Aziz Yıldırım'dan önce savunma yapacak olan 4 kişinin savunmaları tamamlandı. Yıldırım, savunmasına başladı.

        İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen "futbolda şike davasında" bugün tutuklu sanık Olgun Peker'le bağlantılı olduğu öne sürülen 4 ayrı sanık savunma yapacak. Duruşmaya tutuklu sanıklar Aziz Yıldırım, Olgun Peker, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Bülent Uygun, Abdullah Başak, Hakan Karaahmet, Abdullah Eker, Abdullah Karakuz, Abdurrahman Yakut, Ahmet Çelebi, Ali Kıratlı, Cemil Turan, Coşkun Çalık, Haldun Şenman, Mecnun Otyakmaz, Ömer Ülkü, Sami Dinç, Selim Kımıl, Talat Emre Koçak, Tamer Yelkovan, Yusuf Turanlı geldi. Tutuklu sanık Bülent İşcan ise sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılmadı.

        GÜMÜŞDAĞ DURUŞMAYA KATILDI

        Duruşmada aralarında Göksel Gümüşdağ'ında bulunduğu bazı tutuksuz sanıklar da hazır bulundu. İlk defa duruşmaya katılan Gümüşdağ'ın kimlik tespiti yapıldı. Aylık gelirinin 10 bin TL olduğunu söyleyen Gümüşdağ sabıkasının bulunmadığını belirtti.

        GAZETECİLER DURUŞMAYA ALINMAYACAK

        Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, duruşmaya başlarken bundan sonra salona gazetecilerin alınmayacağını söyledi. Başkan Ekinci, mahkemeye yarın ara verileceğini ve 23 Şubat Perşembe günü devam edileceğini belirtti. Ekinci, gazetecilerin duruşmayı, salon dışına kurulacak bir ekrandan takip edeceğini ifade etti.

        SAVUNMANIN TAMAMI RESMİ SİTEDE OLACAK

        Öte yandan Aziz Yıldırım'ın avukatı Abdullah Kaya, Fenerbahçe Başkanı'nın savunmasının tamamının, sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesinde yayınlanacağını bildirdi.

        DURUŞMAYA ARA VERİLDİ

        Duruşmada Abdullah Eker'in savunması tamamlandı. Eker'den sonra Selim Kımıl'ın savunması alındı. Kımıl'ın savunmasının ardından duruşmaya ara verildi. Aranın ardından Aziz Yıldırım savunmasına başladı. Yıldırım'ın, savunmasının bir bölümünde, maç görüntüleri izleteceği öğrenildi.

        TARAFTARLAR ÇAĞLAYAN'A GELİYOR!

        Fenerbahçe taraftarları da Çağlayan Adliyesi'nin önünde toplanmaya başladı. Yaklaşık 100 kişilik Fenerbahçe taraftarları, Başkan Aziz Yıldırım ve tutuklu bulunan yöneticiler lehine tezahürat yaptı.

        Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için polis geniş güvenlik önlemi aldı. Fenerbahçe taraftarları "Başkan çıkmazsa katliam çıkar" diye tezahürat yaptı.

        4 SANIĞIN SAVUNMASI TAMAMLANDI

        Olgun Peker'le bağlantılı olduğu öne sürülen diğer tutuklu 4 sanığın savunması tamamlandı. Tutuklu sanık Coşkun Çalık savunmasında telefon tapelerinde Bahri Kaya ve Ömer Ülkü hakkında söylediği sözlerin 'salakça' olduğunu belirtti. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci araya girerek, ''Bunları yüzüne de söylediniz mi? diye sordu. Sanık Çalık, ''Tanıdıktan sonra konuştuk. 'Hakkını helal et, arkanızdan konuştum' dedim. O konuşmalar nedeniyle kendimden utandım'' dedi. Çalık, iddianamede bahsi geçen örgütle neden suçlandığını bilmediğini kaydederek, ''Gözaltına alınıp adliyeye sevk edildikten sonra Olgun Peker'i açıklamıştım. Hatta siz almıştınız ifademizi. 'Çok gözaltı sırası var ayrıntıya girmeyin' demiştiniz'' diye konuştu. Mahkeme Başkanı Ekinci de, ''O zamandan bugüne gördüğüm için daha sonra rahat rahat anlatırsınız demişim'' sözleri salonda gülüşmelere sebep oldu.

        EKİNCİ: EŞİNDEN KORKUYORSUN AMA...

        "Olgun Peker'e git şunu yap bunu yap dediysem en üst cezaya razıyım'' diyen Çalık tahliyesini istedi.

        Tutuklu sanık Abdullah Karakuz ise savunmasında, hakkında 7 ayrı telefon görüşmesinden bahsedildiğini belirtti. Bir kafede yaşanan olayın iddianamede yer aldığını hatırlatan Karakuz, kız arkadaşı ile kafede otururken 3 kişilik grubun kendisini ve arkadaşını rahatsız etmesi üzerine tartışma yaşandığını, bunun üzerine telefonla Selim Kımıl ve Hırçın Kımıl'dan yardım istediğini söyledi. Karakuz, ''Çok büyük bir tartışma yaşanmadı. Olayın duyulmasını istemedim.'' dedi. Örgüt üyesi olmadığını dile getiren Karakuz, evinde bulunan silahı da korktuğu için soruşturma aşamasında kabul etmediğini, eşinin de endişelenmemesi için silahın başka birine ait olduğunu söylediğini anlattı. Bunun üzerine Başkan Ekinci, ''Eşinden korkuyorsun ama bayan arkadaşınla gezmeyi biliyorsun'' dedi. Tutuklu sanık Abdullah Karakuz da hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek tahliyesini talep etti.

        KIMIL: 40 YIL DÜŞÜNSEM AKLIMA GELMEZDİ

        Tutuklu sanık Abdullah Eker savunmasında Giresun'da yaşanan olayda kafeye zarar verdiklerini söyledi. Bu olay sırasında alkollü olduklarını ve bunun etkisiyle olay çıkardıklarını kaydeden Eker, "Bu olayı bana kimse azmettirmedi. Alkolün etkisiyle oldu. İddianamede bu olayı bana azmettirdiği öne sürülen kişileri burada tanıdım. Evimde ruhsatsız bir silah ele geçirildi. Bu silahı hiçbir olay ya da eylemde kullanmadım" dedi.

        Tutuklu sanık Selim Kımıl savunmasında, sanıklardan Olgun Peker'i tanımadığını, Hakan Karahmet'in ise yanında çalıştığını anlatarak ''Kimseyle örgütsel bir bağlantım ilişkim yoktur.'' dedi. Hakkındaki suçlamaları reddeden Kımıl, ''Abdullah Karakuz'un yaptığı yaramazlık nerelere geldi. 40 yıl düşünsem Aziz Yıldırım ve Olgun Peker'le aynı davada yargılanacağım aklıma gelmezdi'' şeklinde konuştu. Kımıl'ın avukatının savunma yapmasına geçildiği sırada Başkan Ekinci duruşmaya öğle arası verdi. Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde Kımıl'ın avukatının beyanlarının ardından Aziz Yıldırım'ın savunmasına geçilmesi bekleniyor.

        "KARADENİZLİLERDE SİLAH OLUR"

        Fenerbahçe yöneticisi ve Aziz Yıldırım'ın avukatlarından biri olan Yasemin Merçil, ekleriyle birlikte 400 sayfalık bir savunma vereceğini belirttiği Yıldırım'ın tüm tapeleri tek tek karartacağını söyledi. Olgun Peker ve ona bağlantılı yapılan savunmaların bittiğini;son 2 günde görülen duruşmalarda iddianamedeki örgüt iddiasının iyice zayıfladığını hatta çöktüğünü belirten Merçil şunları söyledi:

        "Şu an birinci grup bitti. Daha doğrusu Fenerbahçe'nin de suçlanmasına ve soruşturmaya dahil edilmesine sebebiyet olduğu söylenilen Giresun Grubu ve Olgun Peker'in sorgulaması bitti. Şu anda hukuki gözlemimiz ortada hiçbirşeyin olmadığı yönünde. Böyle bir örgüt ve suç örgütü esasını teşkil edecek hiçbir hukuki gerekçenin dosyamızda yer almadığı gözüktü. O nedenle şu anda biz diyoruz ki; Fenerbahçe'ye ilişkin bu suçlamanın temelindeki neden çöktü, şu anda biz o çökmüş temel üzerinde devam edeceğiz. Dosyada durum şu an bu aşamada. Bu davada hayatın olağan akışına aykırı şeyler duyuyoruz. Hukukçu olarak yorumda bulunmaktan zorluk çekiyorum. Bahsedilen sabıkalar normal her Karadenizli vatandaşta olabilecek türden sabıkalar. Her Karadenizli vatandaşta silah bulabilirsiniz. Ama önemli olan bu silahların bir suçta kullanıldığının ispat edilmesi"

        "MAÇ GÖRÜNTÜLERİ KULLANACAK"

        Av. Yasemin Merçil "Aziz Yıldırım tüm tapeleri tek tek karartacak. Örgüt zaten yok, tamamen bir hikaye, bir roman... Müşteki iki şahıs gelip verdikleri ifadelerle, bütün delilleriyle çökertti. Zemin çöktü. Bizi de bu zeminin üstüne koymuşlardı" şeklinde devam etti. Merçil "Dava, tapeler üzerinde yürüyor. Tek delil tapeler, dolayısıyla biz de bu tapelerle ilgili sayın başkanımız, her tapenin, hayatın olağan akışındaki konuşmaların nasıl bir sohbete ilişkin olduğunu ancak yanlış yorumlarla bu hale getirildiğini ifade etmeye çalışacak. Aziz Yıldırım kendinden çok bir tarihin yargılandığını düşündüğü için, elinden geldiğince tüm tapeleri ve her şeyi açıklamak istiyor" şeklinde konuştu. Bu arada Yasemin Merçil, Aziz Yıldırım'ın 450 civarında görüntülü savunmasının olduğunu söyledi. Ancak bunların ne kadarını anlatacağını ise bilmediğini ifade etti. Merçil, "Spor hukukuna göre bazı suçları tartışıyoruz. Sporda Şiddetin Önlenmesi Kanunu’na göre suçlanıyoruz. Bazı şeylerin daha iyi anlaşılması adına bazı maçların görüntüleri kullanılacak" dedi.

        SAVUNMA SIRASI AZİZ YILDIRIM'DA

        Futbolda şike davası kapsamında sürmekte olan mahkemede Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın savunması başladı. Yaklaşık 1 saat süren savunma sürecinden sonra Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci duruşmaya ara verdi. Aranın ardından Aziz Yıldırım savunmasına devam ediyor.

        SAVUNMANIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

        AYKUT KOCAMAN VE VOLKAN DEMİREL ÇAĞLAYAN'DAN AYRILDI

        ''Futbolda şike'' davasının duruşması sürerken, duruşmayı izlemeye gelen Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, kaleci Volkan Demirel ve beraberindekiler ile bazı yöneticiler, İstanbul Adalet Sarayı'ndan ayrıldı.

        Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda görülen duruşmada tutuklu yargılanan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın savunmasına başlaması nedeniyle öğleden sonraki bölümü izlemeye gelen Kocaman, Volkan Demirel, antrenör İsmail Kartal ve idari menajer Hasan Çetinkaya'nın yanı sıra bazı yöneticiler, mahkemeden ayrılırken adalet sarayının karşısında bulunan az sayıda taraftar, teknik ekibe ve yöneticilere sevgi gösterilerinde bulundu.

        Aykut Kocaman ve beraberindekiler girişte olduğu gibi çıkışta da açıklama yapmazken, Kocaman sadece ''Söylenecekleri başkan söylüyor zaten'' dedi.

        Duruşmayı izleyen yönetim kurulu üyelerinden Abdullah Kiğılı ise çıkışta duruşmayla ilgili soru üzerine, ''Adalet yerini bulacak. Hukuka ve adalete inanıyoruz'' ifadelerini kullandı.

        DURUŞMAYA SON KEZ ARA VERİLDİ

        Duruşmaya saat 18:40'ta son bir ara verildi.

        DAVANIN 6. DURUŞMASI TAMAMLANDI

        Davanın 6. duruşması tamamlandı. Aziz Yıldırım'ın savunmasına perşembe günü devam edilecek. Fenerbahçe Başkanı'nın savunmasının ardından Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Cemil Turan ve Mehmet Yenice'nin savunmaları alınacak.

        TÜM AYRINTILAR GÜN BOYU CANLI OLARAK HTSPOR.COM OLACAK

        OLGUN PEKER'İN İTİRAFI İÇİN TIKLAYIN!

        ÇAĞLAYAN'DAKİ İLK DURUŞMADA NELER YAŞANDI?

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ