Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Şike davası, İddianame okunuyor, Silivri Ceza yerleşkesi - Futbol Haberleri

        Silivri'de salı günü görülmeye başlanan "futbolda şike davasının" ikinci duruşması dün saat 20.00'de sona erdi. İddianamenin 232. sayfasına gelindi. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci "Haftaya savunmalarınızı CD ortamında sunarsanız, yargılama hızı açısından iyi olur" dedi.

        İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki küçük salonda görülen duruşmaya aralarında Aziz Ylıdırım, Şekip Mosturoğlu, Bülent Uygun ve Olgun Peker'in bulunduğu 22 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu sanık menajer Bülent İbrahim İşcen'in ise hastanede tedavi gördüğü için duruşmaya katılamadığı belirtildi. Duruşmada 5 tutuksuz sanık da hazır bulundu.

        İKİNCİ GÜN SAAT 09.45'TE BAŞLADI

        14 Şubat günü saat 09:45'te başlayan duruşmanın ilk gününde iddianamenin 113 sayfası okunmuştu. Davanın ikinci günü "1 numaralı sanık" Olgun Peker hakkındaki iddiaların okunması ile başladı. İddianame bu hafta sonuna kadar okunmaya devam edecek. Dava, 20 Şubat Pazartesi gününden itibaren ise Çağlayan Adliyesi'nde görülecek.

        TFF'Yİ TEMSİLEN İKİ AVUKAT DURUŞMADA

        Duruşmaya, 401 sayfalık iddianamede "müşteki" sıfatıyla yer alan TFF'yi temsilen iki avukat katıldı. Davaya müdahil olma talebinde bulunan Bucaspor'un avukatları da duruşmaya katıldı. İddianameyi TRT spikerleri Hakan Kıra, Muammer Demiröz ve Ömer Faruk Zora dönüşümlü olarak okuyor.

        EŞİ VE ÇOCUKLARI OTELDE KALIYOR

        Fenerbahçe Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu'nun eşi ve kardeşleri duruşmaya geldi. Sanıklar duruşma salonuna alındığında Ekşioğlu eşini ve kardeşlerini selamladı. Aziz Yıldırım'ın kardeşi Acar Yıldırım da duruşmaya izleyici olarak katıldı. Aziz Yıldırım'ın eşi Gonca Yıldırım ve iki kızının Silivri'de bir otelde kaldığı ve gelişmeleri burudan izledikleri öğrenildi. Aziz Yıldırım'ın; eşi ve çocuklarının duruşmaya gelmesini istemediği için mahkemeye gelmedikleri belirtildi.

        TARAFTARLAR, YILDIRIM'I DİNLEDİ!

        Moralinin iyi olduğu görülen Aziz Yıldırım duruşma salonuna girdikten sonra izleyicilere el salladı. Aziz Yıldırım daha sonra bir süre avukatı Şeref Dede ile görüştü. Bu arada Fenerbahçe yöneticilerinden duruşmaya katılan olmadı. Yöneticilerin duruşmanın öğleden sonraki bölümüne katılabilecekleri belirtildi. Aziz Yıldırım'ın taraftarlara yönelik mesajı da etkili oldu. Dün yapılan ikinci duruşmaya, taraftarlar gelmedi. Aziz Yıldırım, "Taraftarlara söyleyin gelmesinler, soğuk zaten. Duruşmalar devam edecek. Çağlayan'a gelsinler" demişti.

        DURUŞMA SIRASINDA RAHATSIZLANDI

        Şike Davası'nda tutuklu olarak yargılanan Giresunsporlu yönetici Coşkun Çalık'ın midesinden rahatsızlanması üzerine sağlık görevlileri tarafından ilk müdahale yapıldı. Duruşma sürerken Çalık, jandarma yetkililerine rahatsız olduğunu söyledi. Bunun üzerine duruşma salonunun arka tarafında hazır bekletilen ambulansın içindeki sağlık personeli, Çalık'a ilk müdahaleyi yaptı. Daha önce de midesinden rahatsızlığı bulunduğu öğrenilen sanık Çalık, duruşmadan ayrıldı.

        ALİ KOÇ DURUŞMAYA GELDİ

        Cemil Turan'ın ailesi ve torunları Silivri'ye geldi. Tarihi duruşmanın ilk gününde tam kadro hazır bulunan Fenerbahçe yönetiminden dün 2 yönetici geldi. Asbaşkan Ali Koç ve yönetici Ünal Uzun, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne geldi.

        147. SAYFADA ARA VERİLDİ

        Şike iddianamesinin okunması, 147. sayfada öğle yemeği arası için kesildi. Bundan sonra iddianamede Aziz Yıldırım ile ilgili iddialar okunmaya başlanacak.

        ÖZDEMİR VE ÖZAYDINLI DA GELDİ

        Verilen aranın ardından duruşma yeniden başladı. Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir ile Asbaşkanı Murat Özaydınlı da Silivri'ye geldi. Nihat Özdemir'in yanında adının Mark Peter Charles olduğu öğrenilen ABD'li bir arkadaşı da vardı. Charles'ın, Fenerbahçe-Inter maçını izlemek için geldiği İstanbul'da Aziz Yıldırım ile tanıştığı ve Yıldırım'ı görmek için Silivri'ye geldiği kaydedildi.

        SİLİVRİ'DE DÜRÜM KEYFİ!

        Balyoz ve Ergenekon gibi Türkiye'nin kilitlendiği davaların görüldüğü Silivri'de bir ilki "futbolda şike davası" yaşattı. Duruşmayı izlemeye giden bazı kişiler 'arındırılmış bölge'deki yakınları için hazırladıkları dürüm kepapları tellerin üzerinden attı. Kebapların düştüğü yer ise avukat, izleyici, haberci, tanık ve sanıkların, salona girmeden önce sıkı güvenlik kontrolünden geçirildiği bölümdü. Güvenlik görevlileri birkaç atışın ardından duruma müdahale etti.

        YILDIRIM SÜREKLİ NOT TUTTU

        Kayıt cihazının bozulması nedeniyle duruşmaya bir süre ara verildi. Duruşma daha sonra yeniden başladı. Aziz Yıldırım'ın, iddianamede kendisi hakkındaki bölümleri dikkatle dinlediği ve sürekli not tuttuğu dikkat çekti. İddianamenin şike faaliyetlerinin anlatıldığı bölümler ve telefon konuşmalarındaki şifreli kelimelerin okunduğu sırada bazı izleyicilerin sık sık güldüğü görüldü. İddianamede şike için şifre olduğu iddia edilen "Tarla" ve "inşaat" kelimelerinin okunduğu sırada Fenerbahçeli yöneticiler Murat Özaydınlı ve Ali Koç'un da güldüğü görüldü.

        KAHVE İÇMEK DE Mİ SUÇ!

        Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç, Silivri'den ayrıldı. İddianeme okunurken, izleyiciler arasında gülüşmeler de yaşandı. Murat Özaydınlı duruşmayı bir süre izledikten sonra dışarı çıkıp sigara içti. Özaydınlı “Sinirlendim, çıktım. ‘Kahve içelim’ demeyi bile suç sayıyorlar" ifadesini kullandı.

        UYGUN: ABDEST ALAMIYORUM

        Eskişehirspor eski Teknik Direktörü Bülent Uygun, avukatı aracılığıyla gazetecilere Silivri Cezaevi'nde çoğu zaman sıcak su akmadığını ve abdest alamadığını; kaloriferler yanmadığı için de cezaevinin soğuk olduğunu aktardı.

        TURAN, TORUNUYLA HASRET GİDERDİ

        Tutuklu sanıklardan Fenerbahçe yöneticisi İlhan Ekşioğlu, duruşma arasında kızı Tuana'ya uzun uzun sarıldı. Cemil Turan da kucağında gezdirdiği torunuyla hasret giderdi. Tutuklu sanık Tamer Yelkovan ise eşinden sinir sistemi, vücut direnci ve hafızayı güçlendiren B-12 vitamini ve gömlek istedi. Diğer sanıkların da ailelerinden iç çamaşırı, kışlık çorap, tuvalet kâğıdı ve peçete gibi istekleri oldu. Sanıklarla yakınlarına 5 dakika görüş izni veren Başkan Mehmet Ekinci, "Görüş gününe çevirdik" diye seslendi. Bu izin sırasında sanıklara sarılan yakınlarının, "Böyle bir şey beklemiyorduk. Sürpriz oldu" dedikleri duyuldu.

        PEKER GÖZ DOKTORUNA GİTTİ

        "1 numaralı sanık" Olgun Peker, göz doktoruna gitmek için Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'den izin istedi. Mehmet Ekinci, avukatlara savunmaların CD ve ya DVD halinde verilmesini istedi. 3 TRT spikeri iddianameyi dönüşümlü olarak okumaya devam ediyor.

        YILDIRIM'DAN ÇETİNKAYA TEPKİSİ

        Aziz Yıldırım, dilekçe vermesine rağmen İsveç'te yaşayan "Yanlış Hasan Çetinkaya'nın" tapeleri iddianameden çıkartılmadığı gerekçesiyle duruşmada tepki gösterildi.

        "GÜLMEKTEN MİDEMİZ AĞRIDI"

        Fenerbahçe Asbaşkanı Murat Özaydınlı'nın tutuklu sanık İlhan Ekşioğlu'na iddianamede yer alan ''...Yoğun şekilde çalışan bazı üyelerin mükafatlandırıldığı, örneğin Ali Kıratlı'nın Kıbrıs'a tatile gönderildiği...'' bölümüne atıfta bulunarak, ''Beni Kıbrıs'a göndersene, gülmekten midemiz ağrıdı'' diye seslendi. Murat Özaydınlı, sonra Aziz Yıldırım'ın kardeşi Acar Yıldırım'a "Gel ağabey. Gidip biraz gülelim" diye seslendi. Acar Yıldırım da bunun üzerine, "Yok ben gelmiyorum. Söylenenleri duyunca canım sıkılıyor" dediği duyuldu.

        "BOKSÖRLERLE Mİ GELDİNİZ?"

        Duruşmaya verilen ara sırasında, davayı izlemeye gelen Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, asbaşkan Murat Özaydınlı ve yönetici Semih Özsoy'a el sallayan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, iddianamedeki bir bölüme gönderme yaparak "Boksörlerle mi geldiniz?" dedi. Yöneticilerin de bunun üzerine gülerek "evet" dedikleri duyuldu.

        İDDİANAMEDE 232. SAYFAYA GELİNDİ

        İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmanın 2. günü sona erdi. Bugün kalındığı yerden devam edilen duruşmada dün itibariyle, iddianamenin 232. sayfasına gelindi. Dün itibariyle iddianamede 220. sayfaya gelinmesi planlanıyordu. Ancak saat 17.00'de duruşmaya ara verildiğinde iddianamenin henüz 197'nci sayfasına kadar okunduğu gözlendi.Saat 17.35'e kadar süren aranın ardından başlayan duruşmada TRT spikerlerinin, iddianameyi çok hızlı bir şekilde okudukları görüldü. Mahkeme Başkanı Ekinci'nin, TRT spikerlerine hızlı okumaları yolunda talimat verdiği iddia edildi.

        "SAVUNMANIZI CD OLARAK VERİN"

        Duruşmaya yarın(bugün) devam edileceğini belirten Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Yargılamaya önümüzdeki hafta Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda devam edeceğiz dedi. Ekinci, "Bu hafta iddianamenin okunmasını tamamlayacağız. Önümüzdeki hafta pazartesi, salı, perşembe ve cuma günleri ifadelerin alınması ile devam edeceğiz. Önce Olgun Peker'in ifadesiyle başlayacağız; daha sonra iddianamede yer alan Peker grubunun ifadeleriyle devam edeceğiz. Daha sonra Aziz Yıldırım ve iddianamede yer alan grubunun ifadelerini de alacağız. Savunmalarınızı CD ortamında bizlere sunarsanız yargılama hızı açısından daha iyi olur. Yine de takdir sizindir" diyerek sanık ve sanık avukatlarını duruşmanın işleyişi hakkında bilgilendirdi.

        DAVANIN İLK GÜNÜNDE NELER YAŞANDI? İŞTE TÜM AYRINTILAR!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ