Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Taraftarlar yola çıktı! VİDEO-Fenerbahçe-Aziz yıldırım-Şike - Fenerbahçe Haberleri

        Sabah erken saatlerde Kadıköy'de toplanan taraftarlar konvoy oluşturarak Silivri'ye doğru hareket etti. Taraftarlardan kısa bir süre sonra da Fenerbahçe yönetimi, tam kadro olarak Silivri'ye gitti.

        Uzun süredir gündemden düşmeyen şike davasının ilk duruşması bugün yapıldı. Duruşma salonuna gazetecilerin dışında her sanığın en fazla 3 yakını girebildi. Adı geçen kulüplerin yöneticileri ise duruşma salonuna özel izinle girdi. Taraftarlar salona alınmadı

        Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu Yerleşkesi'nde başlayan "Futbolda Şike Davası"nın ilk duruşması için Fenerbahçeli taraftarların büyük bir çoğunluğu Kadıköy Salı Pazarı'nda toplandı.

        Taraftarların oluşturduğu 20 otobüslük konvoy, tutuklu olan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Asbaşkanlar Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu, Mali İşler Müdürü Tamer Yelkovan ve Amatör Şubeler Genel Koordinatörü Cemil Turan'a destek vermek için Silivri'ye hareket etti. Silivri'de bin kadar Fenerbahçe taraftarı vardı.

        GİŞELERDE MEŞALE YAKTILAR!

        Taraftarlar, Sarı Lacivert Derneği, Fenerbahçeliler Derneği, 12numara ve birçok taraftar grubunun organizasyonunda, sabah erken saatlerde eski Salı Pazarı'nda bir araya gelerek tezahüratlar yaptı. Araçlarla Silivri'ye konvoy halinde hareket eden taraftarlar korna sesleriyle İstanbul'u uyandırdı.

        Eski Salı Pazarı'ndan çıkmadan önce tezahüratlar yapan ve meşale yakan taraftarlar, Mahmutbey gişelerini geçmeden önce de araçlarından çıkarak meşaleler yaktılar.

        TEM'İ DURDURDULAR

        Silivri'ye hareket eden Fenerbahçeli taraftarlar TEM Otoyolu'nda trafiğin akışını durdurdu. Yaklaşık 5 dakika süre ile araçlarını durduran taraftarlar geriden gelenlerin de konvoya yetişmesini sağladılar. Kadıköy Salı Pazarı'ndan hareket eden taraftarların yanı sıra farklı güzergahlardan gelen, Mahmutbey gişelerinde buluşan son olarak da TEM Selimpaşa çıkışında ve E5'ten TEM'e katılım kavşaklarında çoğalan taraftarlar tüm katılımcılarla Silivri'ye devam etti. Konvoyun ilk otomobil ve otobüsleri Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu Yerleşkesi'ne ulaştı.

        "SEVDAMIZA KİMSE ENGEL OLAMAZ"

        Fenerbahçeli taraftarlar ellerinde Aziz Yıldırım'ın fotoğraflarının yer aldığı pankartları açarak, "Aziz Yıldırım", "Aziz Yıldırım'ız biz", "İlker Başbuğ", "Sevdamıza kimse engel olamaz" diye sloganlar attı.

        Jandarma Silivri Cezaevi önünde geniş güvenlik önlemleri alırken, duruşma salonuna giriş yapan bütün araçlar tek tek arandı. Fenerbahçeli taraftarlar soğuktan korunmak için Fenerbahçeliler Derneği'nin kurduğu çadırlarda çay içti. Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın arkasında olduklarını belirterek, Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe yöneticilerine destek vermek için Silivri'ye geldiklerini belirtti. Taraftarlar ayrıca Aziz Yıldırım'ın Sevgililer Günü'nü de kutladı. Ayrıca Fenerbahçeli yöneticilerin de sabah erken saatlerde duruşma salonuna girdiği görüldü.

        AZİZ YILDIRIM'DAN TARAFTARA SESLİ MESAJ

        Öte yandan Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanlığı'nın 14. yıl dönümünde, Taraftar Kart sahibi Fenerbahçeliler'in telefonlarına sesli mesaj gönderdi. Kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, Yıldırım'ın taraftar kart sahibi Fenerbahçeliler'in telefonlarına mesaj gönderdiği belirtilerek, başkanın sesinden kaydedilen mesaj yayınlandı.

        Mesajda başkan Aziz Yıldırım kendi sesinden taraftarlara, ''Böyle bir kulüpte başkanlık yaptığım için onur duyuyorum. Bu onuru bana veren bu camiaya teşekkür ediyorum'' dedi.

        Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı'na soyunduğu 14-15 Şubat 1998 tarihlerinde gerçekleştirilen olağan genel kurulda, kendisine en yakın rakibi Vefa Küçük'ü sadece 1 oy ile geçerek, ilk kez sarı-lacivertli kulübe başkan seçilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ