Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer CAS; Arıboğan ve Helvacı'yı çağırdı - Futbol Haberleri

        Fenerbahçe Kulübü Avukatı Emin Özkurt; Habertürk TV'de Emin Çağlar'ın sunduğu; HT Spor Yayın Yönetmeni Halil Özer, HT Spor yazarları Serdar Ali Çelikler ve Meriç Müldür'ün katıldığı "Sportürk" adlı programda bir bilgiyi ilk kez paylaştı. Özkurt "CAS, 22 Mart'taki davaya Lutfi Arıboğan ve İlhan Helvacı'yı çağırdı" dedi.

        Emin Özkurt "9 Şubat'ta elimize yazı ulaştı... CAS; Lutfi Arıboğan ve İlhan Helvacı'yı da mahkemeye çağırdı. Bizim talebimiz üzerine Cornu'nun da gelmesi istendi" dedi.

        Özkurt; Mehmet Ali Aydınlar-Aykut Kocaman-Rıdvan Dilmen görüşmesinde Aydınlar'ın "Fenerbahçe yöneticileri şike yapmış" dediği iddiasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

        "Bu iddiaları ben de basından takip ettim. Ancak gerçeklik payı olduğunu düşündüğümüzde karşımıza çok dramatik bir sonuç doğuyor. Çünkü Fenerbahçe ile ilgili karar verecek makamın başkanı, henüz daha savunmalar alınmadan belirli bir kanaati dile getiriyorsa vay hukukun haline. UEFA ile danışıklı dövüş şeklinde yapılması işi daha da dramatik hale getiriyor. Fenerbahçe peşinen suçlu ilan edilmiştir, iddialar doğruysa... 30 Ocak'ta TFF'den resmi açıklama yapıldı. Açıklamada 'Devam kararı aldık' denildi. Kararlı bir metindi. 'Bundan sonra hukuk konuşacak' demişlerdi. Ertesi gün Kısmet Erkiner'in açıklamalarından sonra istifa kararı aldı. Doğruluğunu da araştırdığını söylüyor Aydınlar. Nasıl oluyor da doğruluğunu netleştirdiğiniz şeyi daha sonra inkar ediyorsunuz. Erkiner'e önce teşekkür etti, sonra Erkiner'i suçladı. Kısmet Erkiner'in açıkladığı tercümeler doğru tercümelerdir. Belgenin TFF'ye ulaşmaması da mümkün değildir. Türk futbolunun krizden çıkması için, herkesin yaşananları net olarak anlatması lazım. Tek sağlıklı iletişim, karşılıklı iletişimdir. Herkes birbiriyle yüzleşmeli. Aydınlar, Aykut Kocaman ile görüşerek görevi kötüye mi kullandı? Aydınlar, yanlış yorumlarla olayları çarpıtmaya gayret ediyor. Mehmet Ali Aydınlar'ın neden istifa ettiği konusunda kafam karıştı. Aydınlar, Fenerbahçe'ye kötülük etti."

        RIDVAN DİLMEN: AYDINLAR'IN BANA TAKINTISI VAR

        Programa telefonla bağlanan bir diğer isim de Rıdvan Dilmen'di. "Mehmet Ali Aydınlar'ın benimle ilgili takıntısı var" diyen Dilmen şunları söyledi:

        "Ekranlarda başka, perde arkasında başka konuşan biri gibi lanse edildim. Mehmet Ali Aydınlar ile ilgili toplantıdan ben bahsetmedim, ta ki o konuşuncaya kadar. Mehmet Ali Aydınlar'ın benimle ilgili bir takıntısı var. Bunu hissediyorum. Şikeye karışan kim varsa Türk futboluna ihanet etmiştir. Bu insanların benim çevremde olmasını istemem. Fenerbahçe'nin en büyük şansı Aykut Kocaman'dır."

        CAVCAV: AYDINLAR YENİDEN BAŞKAN OLABİLİR. OLAYLARI BU NOKTAYA GETİREN İSE YILDIRIM DEMİRÖREN'DİR

        Programa telefonla bağlanan bir diğer önemli isim ise Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav'dı. Yarın öğlen Anadolu kulüpleri olarak yapacakları toplantıda, Mehmet Ali Aydınlar'ın yeniden Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı olması konusunu masaya yatıracaklarını belirten Cavcav, "Bu işlerin bu noktaya gelmesinin tek sebebi Yıldırım Demirören'dir" dedi.

        İşte İlhan Cavcav'ın açıklamaları:

        "Ben Anadolu kulüplerini bir araya toplayan ve Kulüpler Birliği'ni kuran kişiyim. Türk futbolu çıkmazın içinde. Bizim kulüpler Birliği olarak yaptığımız toplantılar, Büyükler'in kendi aralarında yaptığı kavgalarla geçiyor. Dolayısıyla hiçbir neticeye varamıyoruz. Ben de Kulüpler Birliği Onursal Başkanı olarak, Anadolu kulüplerinin 'Sadece biz toplanalım' önerisi üzerine, Türk futbdlnun içinde bulunduğu kötü durumdan çıkması için yarın sohbet toplantısı düzenleyeceğim. Ankara'da yarın saat 13.00'te Gençlerbirliği Kulübü'nde arkadaşlarıma yemek vereceğim. Yaşadığımız süreci, sadece Anadolu kulüpleri olarak masaya yatıracağız. Digitürk'ün para dağıtım listesine baksanız, Anadolu kulüplerinin piyon gibi görüldüğünün farkına varırsınız. Büyükler 77 milyon TL, Anadolu kulüpleri ise 22-25 milyon TL alıyor. Mehmet Ali Aydınlar'ın da bulunduğu Kulüpler Birliği toplantısında bunu dile getirdim. Ama Demirören 'Bu konu bizim konumuz. Bunu şimdi konuşmayalım' dediği için sustum. Ya Galatasaray, Fenerbahçe'ye ya da Fenerbahçe, Beşiktaş'a çatıyor toplantılarda. Diğer arkadaşlar da suspus oturuyor. Ankaragücü dışında 17 kulübün hazır bulunduğu ve Aydınlar'ın da olduğu toplantıda 15 kulüp 58. maddenin değişmesini istedi. Fikir olarak uzlaşıldı. Hatta Aydınlar'a 'Lütfen bunun için imza alalım' dedim. Herkes itiraz etti 'Sözümüz imzadır' diye. Ama gelinen nokta ortada. 75 milyon nüfuslu ülke TFF'nin yeni başkanını AVrupa'dan mı getirecek! Yarın arkadaşlarla müzakere yapacağız. Mehmet Ali Aydınlar'ın yeniden başkan olmasını konuşuruz. Bana göre olabilir. Yıldırım Demirören de olabilir. Ama bu işlerin bu hale gelmesinin tek sebebi de Yıldırım Demirören'dir. Genel Kurul'daki sözleri kendisini bağlar; Kulüpler Birliği'ni değil. 58. madde uygulanırsa asgari 7-8 takım mağdur olacak. O zaman Türkiye Ligleri alt üst olur."

        ERKİNER: FENERBAHÇE EMİN ELLERDE

        CAS Hakemi Kısmet Erkiner de programa telefonla katıldı. Erkiner şunları söyledi:

        "Konuşmayı çok fazla seven bir insan değilim. Ama ortada bir belge var. İspatı çok kolay. Bu kadar basit bir şeyi polemik haline getirmenin ne faydası var. Aydınlar. belge üzerinde benim yorum yaptığımı söylüyor ama başkalarının söylediğine göre hareket ediyor. Çünkü İngilizce metni okuyup yorumlama yetisi yok. Belgelere göre Türkiye 'Bu işi savsaklıyor' gibi görünürse UEFA'dan dış müdahale olur. Bence süreç yavaş gidiyor ama savsaklama olduğunu düşünmüyorum. UEFA'nın bana danışma ihtiyacı yok. Türkiye'de danışan olursa da yardım ederim."

        Galatasaray Lisesi mezunu olan Erkiner "Fenerbahçe'ye danışmanlık yaptığı iddialarıyla ilgili ise "Fenerbahçe'yi emin ellerde görüyorum; bana danışmalarına ihtiyaçları yok. Galatasaray sadece Galatasaray Spor Kulübü değildir. 1993'ten beri Divan Kurulu üyesiyim. Galatasaray bir dünyadır ve sadece bir kulüp değildir. Ayrıca biz hukukçuyuz; herkese yardım ederiz. Bizden yardım isteyene tuttuğu takımı mı soracağız. 70'ten sonra akidelerimi bozacak biri değilim. Ben o belgeyi İsviçre'de bir dosttum temin ettim. Türkiye'deki bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak istedim" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ