Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray "İçiniz rahat olsun" - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, yönetim olarak mali açıdan belli bir plan ve program dahilinde çalıştıklarını söyledi.

        Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen divan kurulu toplantısında konuşan Ünal Aysal, üyelerin özellikle mali durumla ilgili yönelttiği eleştirilere cevap verdi.

        Kulübün mali stratejisi bulunmadığı şeklindeki sözlere karşılık, ''Yönetimimizin mali konularla ilgili çok belirli bir stratejisi, hedefi, nakit akış tablosu, gelir gideri, birbirine göre düzenlenmiş planları vardır'' yanıtını veren Aysal, sözlerini şöyle sürdürdü:

        ''Buna bağlı olarak da atılacak adımlar bellidir. Üyelerimiz verdikleri rakamları keşke bir kez de bize danışsalardı, daha fazla aydınlatabilirdik. Ama içim rahat. Gelecek ayki genel kurulumuzda bütçemizi, mali detayları paylaşacağız. Rakamların doğruluğunu yanlışlığını bire bir tespit edeceksiniz. Şimdi ne söylesem, 1 ay sonrakinden daha inandırıcı olmayacaktır.''

        Galatasaray'ın konsolide öz kaynaklarda 264 milyon lira ekside olduğundan bahsedildiğine değinen Aysal, kendilerinin de bunun bilincinde olduklarını vurgulayarak, ''2010 yılı hesaplarına bakıldığında bu miktar 156 milyon liraydı. Yani meşhur teknik iflas denilen olay zaten mevcuttu. 2011'de de arttı, şimdi daha da yüksek. Aradaki fark futbolcu değerlemelerinden gelmektedir. 108 milyon liralık bir fark vardır ve bu fark harcamalardan değildir. Değerleme çalışmasında yapılan tashihten kaynaklanmıştır'' ifadelerini kullandı.

        ''Hisse senetlerimizi çok seviyoruz''

        Ünal Aysal, Galatasaray'ın hisse senetlerindeki düşüş ve kulübün hisse satışından büyük zarar ettiği şeklindeki ifadeler için, şunları söyledi:

        ''Bizim hisse senetlerimiz yüzde 44 düşmüş ama Fenerbahçe'nin yüzde 43, Trabzonspor'un da yüzde 43 düşmüş. Onlar hiç hisse satışı da yapmadılar. Aradaki fark yüzde 1. Bizim mali sıkıntılara çözüm için getirdiğimiz unsurlardan birisi hisse senedi satışı oldu. Çünkü olayın başlaması için bir taşın yerinden kalkması gerekiyordu. Göreve geldiğimizde kulübün kasasında para olmadığı gibi, 2,5 yıllık gelirleri de yoktu. Bu hareketi sağlamak zorundaydık. 8 aydır ödemelerde hiçbir aksama olmadı. Aylık 16 milyon dolar masrafı olan kulübün 8 aylık masrafı nereden karşılandı. 18 mayıs 2011 tarihinde eksi 123,7 milyon dolar olan nakit durumu, bugün 63 milyon eksiye inmiş. Biz her ay 16 milyon dolarımızı karşılayıp, nakit ihtiyacımızı da yarıya düşürmüşüz. Bunlar mucizelerle olmuyor. Bir yere dayanmak gerekiyor. Planlamamızın tamamı buna dayanmıyor, sadece başlangıcımız böyle. Hisse senetlerimizle ilgili çok konuşmak istemiyorum. Yaptığımız düzenlemenin, planlamanın kulübe zarar vermemek üzere organize edildiğini daha önce de arz etmiştim. Biz hisse senetlerimizi çok seviyoruz, içiniz rahat etsin.''

        Kulübün 12 aylık faaliyet zararının, bahsedildiği gibi 50 milyon değil, 19,1 milyon lira olduğunun altını çizen Aysal, deplasman giderlerinin çok büyük bir yükselme göstermediğini aktardı.

        Başarılı olmanın da bir bedeli olduğunu dile getiren başkan Aysal, ''Başarı istiyorsak, bütçemizi ve imkanlarımızı geliştirmek zorundayız. Sportif başarısız bir ekonomik başarı, başarı değildir. Bizim önceliğimiz, başarılarla birlikte gelişen bir ekonomik iyileşmedir. Tedirgin olmayın. Tüm çalışmalarımızın hepsi planlı, programlıdır'' diyerek sözlerini tamamladı.

        11 YÖNETİCİ KATILDI

        Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ile yönetim kurulu üyeleri Ali Dürüst, Adnan Öztürk, Refik Arkan, Ali Gürsoy, Celal Gürcan, Abdürrahim Albayrak, Ahmet Ocaklı, Semih Haznedaroğlu, Necati Demirkol, Aka Gündüz Özdemir va Emir Sarıgül hazır bulundu.

        Tüzük tadil komisyonu kuruluyor

        Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, Galatasaray Kulübü Tüzüğü'nde yapılması planlanan değişikliklerle ilgili bir tüzük tadil komisyonu kurulması için üyelerden onay alırken, kulüp yönetimi de Celal Erkut başkanlığında, Prof. Hamdi Yasaman, Murat Develioğlu, Sedat Doğan, Vural Aküzüm ve Refik Arkan'dan oluşan bir komisyon oluşturulduğunu yazılı olarak divan başkanlığına iletti.

        İrfan Aktar, kulüp tüzüğü hazırlanmasının divan kurulunun yetkisinde olduğunun altını çizerek, yönetimin belirlediği komisyona kendilerinin de ek isimler vereceklerini dile getirdi.

        Şampiyonlara başarı beratı

        Türkiye Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda birinci olan yüzme şubesi sporcuları ve teknik heyetine başarı beratları verildi. Yüzme şubesi sporcuları ve teknik heyeti toplantıda tek tek anons edilerek kürsüye çağrılırken, başarı beratları, üyelerin alkışları altında takdim edildi.

        Divan üyelerinden, yönetime destek

        Galatasaray Kulübü Divan Kurulu üyeleri, sarı-kırmızılı yönetimin şike soruşturması sürecinde sergilediği politikaya destek verdi.

        Divan kurulu üyelerinden Türker Arslan, futbolun içinde bulunduğu kriz döneminde tutarlı bir duruş sergileyen Galatasaray yönetimine destek olunması gerektiğini belirterek, yönetimin açıklamalarının ve sergilediği tutumun, divan kurulunca aynen benimsendiği yönünde bir deklarasyonun kabul edilmesi gerektiğini kaydetti. Bunun üzerine Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, bu yönde yazılı bir metini oylamaya sundu ve metin oy çokluğuyla kabul edildi.

        Divan başkanlığı seçim yarışı başladı

        Galatasaray Kulübü Divan Kurulu'nun nisan ayında yapılacak başkanlık seçimi öncesi yarış hareketlendi. Yaptığı konuşmanın ardından Türker Arslan, divan kurulu başkanlığına aday olacağını duyurup, üyelerden oy istedi. Arslan'ın kürsüden inmesi sırasında ise mevcut başkan İrfan Aktar da, seçimde yeniden aday olacağını deklare etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ