Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Yobo Sow! - Fenerbahçe Haberleri

        FENERBAHÇE-BEŞİKTAŞ MAÇI CANLI ANLATIMLA HTSPOR ARENA'DA... HTSPOR ARENA'YA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

        Fenerbahçe, 2012 yılının ilk derbisinde Kadıköy'de Beşiktaş'ı Yobo ve Sow'un attığı gollerle 2-0 mağlup etti. Fenerbahçe'nin yeni transferi Moussa Sow, Fenerbahçe formasıyla ilk kez sahaya çıktı. 90 dakika boyunca sahada kalan Senegalli golcü, fazla etkili görünmese de 90. dakikada Caner'in asistiyle topu boş kaleye gönderip skoru belirledi.

        Şükrü Saracoğlu'ndaki yenilmezlik serisini 35 maça çıkaran Fenerbahçe puanını da 51'e yükseltti. 45 puanda kalan Beşiktaş ise lider Galatasaray'ın 9 puan gerisinde...

        YABANCI DAMGASI

        Spor Toto Süper Lig'de 2012'nin ilk derbisinde Fenerbahçe, Beşiktaş'ı Joseph Yobo ve yeni transferi Moussa Sow'un golleriyle 2-0 yenerken, ezeli rakiplerin aralarında oynadıkları son maçlarda gollerin büyük bölümü yabancı oyunculardan geliyor. Ezeli rekabetteki son 16 randevuda filelere giden toplam 45 golden 35'inde yabancıların imzası bulunuyor. İki takım arasındaki son 16 maçta Beşiktaş'ın 19 golünden 14'ünü, Fenerbahçe'nin ise 26 golünden 21'ini yabancı futbolcuları kaydetti.

        İLK GOLÜ ATAN...

        Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe, Beşiktaş'ı 2-0 yenerken, ezeli rakiplerin aralarında oynadıkları son 11 karşılaşmada ilk golü atan takım mağlup olmadı. Rekabette 9'u Süper Lig, 1'i TFF Süper Kupa, 1'i de Türkiye Kupası olmak üzere son 11 randevuda ilk golü atan takım sahadan boynu bükük ayrılmadı. Son 11 maçlık seride skorda öne geçen taraf 9 kez kazandı, 2 kez berabere kaldı.

        35 MAÇTIR YENİLMİYOR!

        Fenerbahçe, Kadıköy'de 35 maçtır yenilmiyor. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, taraftarının da desteğiyle rakiplerine üstünlük kuran sarı-lacivertli ekip, ligde üst üste çıktığı 35 maçta yenilgiyi unuttu. Kadıköy'deki son yenilgisini 2009-2010 sezonunun 22. haftasında, 22 Şubat 2010'da Bursaspor'a karşı 3-2'lik skorla alan sarı-lacivertli ekip, bu maçın ardından geçen 713 günlük sürede 35 maçta 29 galibiyet, 6 beraberlik aldı. Sarı-lacivertliler, 35 maçlık yenilmezlik serisini kapsayan süreçte Beşiktaş ile Kadıköy'de yaptığı maçlarda, 2009-2010 sezonunda 1-0 kazanırken, 2010-2011 sezonunda 1-1 berabere kalıp, bu sezon da rakibini 2-0 ile geçti.

        35 MAÇ 73 GOL

        Ligde 35 maçta 93 puan toplayıp, 12 puan yitiren sarı-lacivertliler, rakip filelere 73 gol atarken, kendi kalesinde ise 16 gol gördü. Bu dönemde 24 maçta kalesinde gol görmeyen Fenerbahçe, sadece 3 maçta gol atmadı. Sarı-lacivertlilerin, geçen sezon 9. haftada Galatasaray, 27. haftada Bursaspor ve bu sezon 7. haftada Samsunspor ile kendi sahasında yaptığı maçlar 0-0 sona erdi.

        Fenerbahçe, Kadıköy'de çıktığı son 8 lig maçından da galibiyetle ayrıldı. Bu sezon en son 7. haftadaki Samsunspor maçında Kadıköy'de 0-0 berabere kalan Fenerbahçe, ardından sahasında çıktığı 8 lig maçını da kazandı.

        6 MAÇTIR YİYOR

        Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de oynadığı son 6 maçta da kalesinde gol gördü. Ligin 19. haftasında 0-0 berabere kaldığı Ankaragücü maçından sonra oynadığı 7 lig maçında da gol yiyen siyah-beyazlılar, daha sonra yaptığı 6 maçta 8 gol yedi. Bu süreçte Bursaspor'u 3-1, Medical Park Antalyaspor'u 2-1, Gaziantepspor'u da 3-2 mağlup eden Beşiktaş, Kayserispor ve Mersin İdmanyurdu'na 1-0, Fenerbahçe'ye ise 2-0 mağlup oldu.

        3 ATAMIYOR

        Beşiktaş, seri yenilgiler aldığı son 3 maçta rakip fileleri de havalandıramadı. Son 3 maçta Kayserispor ve Mersin İdmanyurdu'na 1-0, Fenerbahçe'ye de 2-0 yenilen siyah-beyazlılar, 270 dakikadır gole hasret kaldı. Beşiktaş en son golünü 22. haftada uzatma dakikalarında 3-2 galip geldiği Gaziantepspor'a atmıştı.

        ERSAN SÜRPRİZİ

        Sezon başında geçirdiği ciddi sakatlıktan sonra uzun süre sahalardan uzak kalan Ersan Adem Gülüm, teknik direktör Carlos Carvalhal'in sürpriz kararıyla, derbi maçta ilk 11'de forma giydi.

        En son 26 Ocak 2011'de Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Trabzonspor maçına çıkan Ersan, yaşadığı sakatlık nedeniyle sezon sonuna kadar forma giyememişti. Bu sezon başında Avusturya'da yapılan hazırlık kampının ilk gününde yeniden ciddi bir sakatlık geçiren genç futbolcu, formasına hasret kalmıştı.

        Ersan, tam 374 gün aradan sonra Fenerbahçe derbisiyle formasına kavuştu.

        FENERBAHÇE:2 - BEŞİKTAŞ:0

        STAT: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

        HAKEMLER: Özgür Yankaya, Erdinç Sezertam, Orkun Aktaş

        FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül (Dk. 41 Orhan Şam ), Serdar Kesimal, Yobo, Ziegler, Mehmet Topuz, Cristian, Emre Belözoğlu (Dk. 57 Selçuk Şahin ), Stoch, Ale (Dk. 84 Caner Erkin ), Sow

        BEŞİKTAŞ: Cenk Gönen, Tanju Kayhan (Dk. 72 Ekrem Dağ ), Sivok, Egemen Korkmaz, Ersan Gülüm (Dk. 76 Necip Uysal ), İbrahim Toraman, Holosko, Ernst, Veli Kavlak (Dk. 80 Edu ), Simao, Mustafa Pektemek

        GOLLER: Dk. 14 Yobo, Dk. 90 2 Sow (Fenerbahçe)

        SARI KARTLAR: Dk. 42 Veli Kavlak, Dk. 60 İbrahim Toraman, Dk.70 Tanju Kayhan, Dk. 90 Simao (Beşiktaş), Dk. 43 Emre Belözoğlu (Fenerbahçe)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        9. dakikada sol kanatta Tanju Kayhan'ı çalımlayan Stoch'un ceza alanına girmeden çaprazdan sert şutunda, savunmaya çarpan top direğin yanından kornere çıktı.

        14. dakikada soldan Ale'in kullandığı korner atışında, ön direkte Gökhan Gönül'ün kafayla aşırdığı topa altı pasta müsait durumda dokunan Yobo, meşin yuvarlağı filelere göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.

        25. dakikada Simao'nun sağdan kullandığı korner atışında, arka direkte Egemen Korkmaz'ın kafa vuruşunda, kale önünde Emre Belözoğlu topu uzaklaştırarak, tehlikeyi önledi.

        26. dakikada soldan ceza alanı giren Stoch'un yerden ortasında, altı pasta Sow topa dokunamayınca, meşin yuvarlak auta çıktı.

        28. dakikada Ersan Gülüm'ün uzaklaştırmak istediği top, ceza alanı içinde sağ çaprazda Cristian'ın önünde kaldı. Brezilyalı futbolcunun sert şutunda, kaleci Cenk Gönen'den dönen topu savunma uzaklaştırdı.

        32. dakikada soldan Stoch'un yerden ortasında ceza alanı içinde Ale'in vuruşunda, top üstten auta gitti.

        33. dakikada ceza alanı dışında topla buluşan Ernst'in sert şutunda, top üst ağlarda kaldı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        63. dakikada Beşiktaş önemli bir gol pozisyonu yakaladı. Bu dakikada Mustafa Pektemek'in pasıyla ceza alanına giren Ernst, kaleci Volkan Demirel ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda, kötü bir vuruşla topu yandan auta attı.

        71. dakikada soldan serbest vuruş kullanan Ale'in ceza alanına gönderdiği topa, ceza alanı içinde Serdar Kesimal'in vuruşunda, top kaleci Cenk Gönen'de kaldı.

        72. dakikada soldan Simao'nun kullandığı korner atışında, kaleci Volkan Demirel'in yumruklayarak uzaklaştırmaya çalıştığı topu ceza alanı dışında kontrol eden Ernst'in sert şutunda, üst direğe çarpan meşin yuvarlak auta çıktı.

        77. dakikada Ernst'in soldan ortasında Yobo'nun kafayla uzaklaştırmaya çalıştığı topu arka direkte kontrol eden Ekrem Dağ'ın vuruşunda, savunmaya çarpan top direğin yanından auta gitti.

        85. dakikada ceza alanı dışından Holosko'nun sert şutunda, top yandan auta çıktı.

        90+2. dakikada Stoch'un pasıyla ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Caner Erkin, bekletmeden topu altı pastaki Sow'a gönderdi. Fenerbahçe'nin yeni transferi Sow, bomboş pozisyonda meşin yuvarlağı filelere göndererek, farkı 2'ye çıkardı: 2-0.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ