Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Şampiyonası "Yabancı oyuncu sayısı 5 olursa seviniriz" - Futbol Haberleri

        Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) Antalya'da düzenlediği ''49. Yıl Sporun Zirvesi Semineri''ndeki ''Futbolumuz nereye koşmalı?'' oturumunda açıklamalarda bulunan Avcı, 62 gündür milli takımda yoğun bir çalışma süreci başlattıklarını ve her kesimden destek gördüklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

        ''Bu yolda medya da bize destek verdi, bu desteğin sürmesi Türk futboluna önemli katkılar sağlayacaktır. Sokaktaki insanlar da bize olumlu enerji veriyor. Verilen destek bizim sorumluluğumuzu artırıyor, baskı yaratmıyor. Son derece fazla çalışıyoruz ve bunun huzurunu duyuyoruz. Başarının karşılığı, önde gelen kelimesi çalışmaktır. Bunun semeresini bir şekilde alacağız.''

        ''Ben ve ekibim son derece öz güvenliyiz'' diyen Abdullah Avcı, ''Ben böyle baskı hissetmiyorum. İşimi doğru yaptığım sürece hiçbir sıkıntı yok. Türk futboluna katkı sağlamak, hizmet için buradayız. İnandığımız yolda sonuna kadar devam edeceğiz'' dedi.

        ''Türk futbol ekolü, ancak yatırımla olabilir''

        Avcı, Türk futbolunda eğitim çalışmalarına ağırlık verdiklerine ve bu konuda önemli atılımlar yaptıklarını anlattı.

        Abdullah Avcı, şunları söyledi:

        ''Türk futbol ekolü, ancak yatırımla olabilir. Yoğun bir şekilde bunun için çalışıyoruz. Bütün altyapılarda, duran toplarda neler yapılması gerektiğini, alan savunmasını, oyunun iki yönünü nasıl oynayacağını belirliyoruz. Bunu oyuncularımıza öğretiyoruz. Bunların yatırımını yapıyoruz. Karşılığını zamanla alacağız. Oyunun iki yönünü oynamak futbolda olmazsa olmazın bir parçası. Kulüplerde bunun takibini de yapmalıyız. Oyuncular bizde 4-5 gün, kulüplerinde ise 25 gün kalıyorlar.''

        ''Eşik atlamalıyız''

        (A) Milli Takımın teknik patronu, eğitimin yanı sıra, son iki turnuvaya katılmamış ülke olarak yarışmanın içinde olmak zorunda olduklarını ifade ederek, ''Artık eşik atlamalıyız'' diye konuştu.

        Artık 2014 Dünya Şampiyonası Eleme Grubu maçlarının fikstürünün de belli olduğunu kaydeden Avcı, ''Ben, 2014 Dünya Kupası'na gideceğimize son derece inanıyorum. Bu hedefimi açıklıyorum; artık eşik atlamak zamanı, ikincilik hedef ise birinciliğin de hedef olduğuna inanıyorum. 2014 Dünya Kupası'nda inşallah olacağız'' şeklinde konuştu.

        ''Yabancı oyuncu sayısı 5 olursa seviniriz''

        Avcı, Spor Toto Süper Lig'deki yabancı futbolcu sayısı sınırlamasıyla ilgili bir soru üzerine, ''Yabancı oyuncu sayısı 5 bile olsa seviniriz'' ifadesini kullandı.

        Abdullah Avcı, Türkiye Futbol Federasyonu'nun yabancı oyuncu kontenjanı konusuyla ilgili çalışmalarını sürdürdüğünü de anlatarak, şunları kaydetti:

        ''Nasıl bir kriter koymamız gerekiyor? Örnekler verirsek, geçmişte Türk takımları 3 yabancı oyuncuyla büyük başarılar elde etti. 3 yabancı dışındaki oyuncular altyapıdan gelen futbolculardı. Benim açıdan ligde ne kadar az yabancı oyuncu oynarsa, milli takıma o kadar katkı sağlayacaktır. Ne kadar az olursa bu avantaj. Yabancı futbolcu sayısı 5 olursa bile bizim için sevindirici olur.''

        Avcı ayrıca, kaliteli ve Türk futboluna katkı sağlayacak yabancı oyuncu ve teknik adama da sonuna kadar açık olduklarını belirtti.

        Başarı ve istikrar

        Sürdürülebilir başarının ve istikrarın önemine vurgu yapan Avcı, ''Önemli olan bütün altyapı yaş kategorilerinde turnuva takımları olmak. Daha sonra buralardaki oyuncuların (A) Milli Takım'a doğru bir şekilde geçişlerini sağlamak. Turnuva takımı olduktan sonra başarılar elde etmelisiniz. 75 milyon nüfusa sahip yetenekli bir toplumuz, bunun karşılığını da alırız diye düşünüyorum'' dedi.

        Yurt dışında yetişen Türk oyuncularla ilgili bir soru üzerine de Avcı, ''Çok iyi oyuncular var, bizi tercih ederlerse saygı duyacağız, tercih etmezlerse de anlayışla karşılayacağız'' ifadesini kullandı.

        ''Genç oyuncular bizi heyecanlandırıyor''

        Abdullah Avcı, ligde yeni nesil genç oyuncuların forma giydiğini ve bunun kendisini heyecanlandırdığını söyledi.

        Milli takımda yeni dönemde komple bir değişikliğin olmayacağını bildiren genç teknik adam, şunları söyledi:

        ''Ama muhakkak yeni oyuncular milli takımda olacaktır. Ama bunlar, 15 yaşından itibaren çeşitli kategorilerde 40-50 kez milli formayı giymiş oyuncular olacaktır. 5,5 sene evvel TFF'den ayrıldığımda, 10 sene bir jenerasyon ile çalıştım. Bu oyuncuları iyi tanıyorum. Milli takımda çok büyük değişimler olmaz. Ligde oynayan genç oyuncular var. Bu bizi sevindiriyor, heyecanlandırıyor.''

        ''Sadece futbolla ilgileniyoruz''

        Futbolda şike davasıyla ilgili bir soru yöneltilen Avcı, yargı sürecinin devam ettiğini kaydederek, bu konuyla ilgili konuşmasının doğru olmadığını dile getirdi.

        Kendilerinin sadece eğitim ve futbolla ilgili konuları düşündüklerini kaydeden Avcı, ''Bizim bu konuyla ilgili konuşmamız doğru değil. Sadece eğitim ve futbolla ilgileniyoruz. Uzun vadeli çalışacakmış gibi müsabakalar ve eğitimle ilgili çalışmalar yapıyoruz'' diye konuştu.

        Milli takımın bazı maçlara iyi konsantre olamadığının öne sürülmesi üzerine de Avcı, ''Takım ruhunu yakalamış, sevgiyle, saygıyla hareket eden bir ekip olduğumuzda bunu aşacağız'' demekle yetindi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ